كرونا را شكست مي دهيم
بررسی عواملِ دخیل در ایجاد حساسیت‌های پوستی در روز‌های کرونایی

بررسی عواملِ دخیل در ایجاد حساسیت‌های پوستی در روز‌های کرونایی

داریوش دائر، متخصص پوست و عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین پوست ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: با توجه به شیوع کووید ۱۹ استفاده از ماسک اجتناب ناپذیر و ضروری است اما در بعضی از افراد هم واکنش‌های آلرژیک و آکنه‌ای و جوش‌زا در نواحی که از ماسک استفاده می‌شود، ایجاد خواهد شد.

او افزود: واکنش‌های حساسیت‌زا معمولا از نوع واکنش‌های حساسیت تماسی (اگزمای تماسی) هستند که  دو علت عمده از قبیل نوع موادی که در ماسک‌ها به کار می‌رود که در برخی موارد، از مواد نامرغوب و حتی بدونِ لایه‌ میانی ساخته می‌شوند که تماس پوست با این لایه‌ داخلی، باعث ایجاد خارش، قرمزی یا حتی جوش‌های ریز زیرپوستی می‌شود.

این متخصص پوست ادامه داد: عارضه دیگر، واکنش به کِش ماسک است که معمولا در ناحیه‌ دور گوش و پشت گوش بروز می‌کند.

او برای جلوگیری از آسیب‌های پوست چند راهکار توصیه کرد و گفت: بهتر است از ماسک‌های باکیفیتی که جنس لایه داخلی آنها، پنبه یا پارچه‌ خالص است، استفاده شود. از آنجایی که ممکن است با هر نوع ماسکی این مشکلات ایجاد شود از یک لایه‌ محافظ مثل دستمال کاغذی خشک برای ایجادِ فاصله بین ماسک و پوست صورت استفاده شود.

دائر افزود: خانم‌ها از آرایش‌های سنگین  زیر ماسک خودداری کنند، چون این عوامل بالقوه حساسیت‌زا هستند. با توجه به بسته شدن محیط، تعریق بیش از حد و بخارِ ناشی از تنفس؛ محیط را مرطوب و مستعد جوش می‌کند و استفاده از شوینده‌های سبک و مناسب پوست‌های خشک و حساس ضروری است.

او تاکید کرد: احتمال حساسیت و مشکلات پوستی در ماسک‌های تولیدی که بیشتر جنبه‌ زیبایی و سِت شدن با لباس را دارند بیشتر است، چون الیاف پارچه‌ای و نایلونی و پلی‌استریل که در این ماسک‌ها به کار می‌رود، احتمال ایجاد حساسیت را بالاتر می‌برند. ماسک‌های غیرپزشکی فقط در صورتیکه پنبه یا پارچه خالص باشند، مورد تایید هستند.

این متخصص پوست بیان کرد: حتی رنگِ استفاده شده در ماسک‌های دست دوز و خانگی که با پارچه‌های مختلف رنگی و طرح دار آماده می‌شود و پارچه‌هایی که پُرز دارند و یا به مرور استفاده، پرزدار می‌شوند هم از علل مهم ایجاد التهاب و آکنه است.

(0) نظر
برچسب ها :
ماسکنه عارضه جدید استفاده مداوم از ماسک

ماسکنه عارضه جدید استفاده مداوم از ماسک

هدی عین‌اللهی، متخصص پوست و مو و زیبایی و عضو انجمن متخصصان پوست ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: استفاده از ماسک‌های صورت برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا نیاز است، اما استفاده‌ مداوم از همین ماسک‌ها باعث ایجاد نوع جدیدی از آکنه به نام ماسکنه (maskne) شده‌اند؛ در این نوعِ آکنه، جوش‌ها و منافذ بسته‌ای بر روی چانه و بخش پایینی گونه‌ها به وجود می‌آیند.

عین‌اللهی گفت: ماسک در طولانی مدت روی سطح پوست کشیده شده و در اثر گرما باعث اصطکاک، عرق، ایجاد باکتری و تحریک پوستی و در نتیجه ایجاد جوش می‌شود. استفاده نکردن از ماسک راه‌حل درستی برای جلوگیری از ایجاد این نوع آکنه نیست اما می‌توان از راه‌حل‌های جایگزین استفاده کرد.

او افزود: صورت را به خوبی با ماسک بپوشانید، اما دقت کنید که ماسک سفت نباشد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها پیشنهاد می‌کند که در بیرون از خانه از ماسک‌های کتان استفاده کنید. دقت کنید که ماسک باید گونه، بینی و چانه‌ شما را به خوبی پوشانده باشد، ولی نیازی نیست که ماسک را به قدری روی صورت ثابت کنید که جای آن بر روی پوست شما باقی بماند.

 چند روش موثر برای جلوگیری از ایجاد ماسکنه

عین اللهی گفت: چند روش موثر برای جلوگیری از ایجاد  ماسکنه وجود دارد که لازم است تمام افراد آنها را رعایت کنند.

- ماسک خود را به طور مرتب بشویید یا پس از ۲ تا ۴ ساعت استفاده، تعویض کنید همچنین در صورت استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای و غیرپزشکی، برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا هر بار پس از مصرف، ماسک خود را بشویید.

- از پوست خود مراقبت کنید، اما در عین حال از سایش، کشیدن و اسکراب بیش از حد پوست خود خودداری کنید.

- هفته‌ای یک تا دو بار بیشتر لایه برداری نکنید.

- از ضدآفتاب‌هایی با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید و روزی یک تا دو بار نیز مرطوب کننده بزنید.

- محصولات خود را بررسی کنید محصولات آرایش و مراقبت از خود را نگاه کنید تا عبارت non-comedogenic را بر روی آن‌ها بیابید. این عبارت به این معناست که محصول مورد نظر منافذ پوست شما را مسدود نمی‌کند و در نتیجه باعث ایجاد جوش نمی‌شود.

او توصیه کرد: برای تشخیص دقیق و کنترل آکنه به متخصص پوست خود مراجعه کنید تا درمان مناسبی را برای شما پیشنهاد دهد.

(0) نظر
برچسب ها :
چه کسانی باید قرنطینه شوند؟

چه کسانی باید قرنطینه شوند؟

یکی از توصیه‌هایی که مقامات بهداشتی در این زمینه مطرح می‌کنند قرنطینه افرادی است که با بیماران کرونایی در ارتباط بوده اند. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا افرادی که به مدت حداقل ۱۵ دقیقه در فاصله دو متری از افراد آلوده به کووید ۱۹ قرار داشته اند باید تست کرونا دهند و یا خود را قرنطینه کنند. بسیاری از مردم درک درستی از قرنطینه فردی ندارند. از این رو متخصصان انگلیسی اقدام به تشریح این موضوع کرده اند.

بر این اساس، متخصصان تاکید دارند بسیار ضروری است افراد برای جلوگیری از شیوع افسار گسیخته ویروس کرونا در جامعه، در صورت تماس با افراد آلوده خود را در خانه قرنطینه کنند. قرنطینه به معنای آن است که شما باید ۱۴ روز در خانه بمانید. دوره نهفتگی ویروس کرونا (از زمانی که فرد به ویروس آلوده می‌شود تا زمانی که علائم بیماری بروز می‌کند) می‌تواند تا ۷ روز به طول بیانجامد. در صورتی که فردی ۱۴ روز دوره کامل قرنطینه را بگذراند و علائمی از بیماری را در خود مشاهده نکند، می‌تواند از قرنطینه خارج شود.

براساس اعلام "مرکز سرویس سلامت همگانی انگلیس"  افراد باید در موارد ذیل سریعاً اقدام به قرنطینه خود کنند:

۱- اگر شاهد علائم شایع ابتلا به کووید ۱۹ شامل تب، بی حالی و خستگی، سرفه خشک، اسهال، بثورات پوستی، ورم ملتحمه، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و سردرد بودید.

۲- تست کرونایتان مثبت اعلام شد.

۳- یکی از اعضای خانواده شما به کرونا مبتلا شده یا علائم بیماری را دارد.

۴- در محیط‌های پرازدحام و شلوغ رفت و آمد داشته اید و یا یکی از همکارانتان به کرونا مبتلا شده است. در این صورت پس از مشاهده اولین علائم باید خود را قرنطینه کنید.

(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1400 هفته دوم اردیبهشت 1400 هفته اول اردیبهشت 1400 هفته چهارم فروردین 1400 هفته سوم فروردین 1400 هفته دوم فروردین 1400 هفته اول فروردین 1400 هفته سوم اسفند 1399 هفته دوم اسفند 1399 هفته اول اسفند 1399 هفته چهارم بهمن 1399 هفته سوم بهمن 1399 هفته دوم بهمن 1399 هفته اول بهمن 1399 هفته چهارم دی 1399 هفته سوم دی 1399 هفته دوم دی 1399 هفته اول دی 1399 هفته چهارم آذر 1399 هفته سوم آذر 1399 هفته دوم آذر 1399 هفته اول آذر 1399 هفته چهارم آبان 1399 هفته سوم آبان 1399 هفته دوم آبان 1399 هفته اول آبان 1399 هفته چهارم مهر 1399 هفته سوم مهر 1399 هفته دوم مهر 1399 هفته اول مهر 1399 هفته چهارم شهریور 1399 هفته سوم شهریور 1399 هفته دوم شهریور 1399 هفته اول شهریور 1399 هفته چهارم مرداد 1399 هفته سوم مرداد 1399 هفته دوم مرداد 1399 هفته اول مرداد 1399 هفته چهارم تیر 1399 هفته سوم تیر 1399 هفته دوم تیر 1399 هفته سوم خرداد 1399 هفته دوم خرداد 1399 هفته اول خرداد 1399 هفته چهارم اردیبهشت 1399 هفته سوم اردیبهشت 1399 هفته دوم اردیبهشت 1399 هفته اول اردیبهشت 1399 هفته چهارم فروردین 1399 هفته سوم فروردین 1399 هفته دوم فروردین 1399 هفته اول فروردین 1399
موضوعات
اخبار کرونایی (718) توصیه های کرونایی (352) عکس و کاریکاتور کرونایی (175) پرسش و پاسخ کرونایی (129) مدافعان سلامت (66) اخبار خوش کرونایی (61)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 227277
تعداد نوشته ها : 840
تعداد نظرات : 4
X