كرونا را شكست مي دهيم
نوع جدید جهش‌یافته ویروس کرونا؛ هند و جهان در آستانه یک "فاجعه کوویدی"؟

نوع جدید جهش‌یافته ویروس کرونا؛ هند و جهان در آستانه یک "فاجعه کوویدی"؟

نوع جدید جهش یافته ویروس کرونا در دنیا پیدا شده است که شاید جهان در آستانه یک فاجعه کوویدی قرار دهد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،دوباره نوع جدیدی از ویروس کرونا پیدا شده است که اینبار منشأ آن کشور هند است. هرچند هنوز مشخص نیست که این نوع جدید جهش‌یافته تا چه اندازه خطرناک است، اما تا همین جا به نگرانی‌های زیادی دامن زده است.

در هند شمار تازه مبتلایان به کووید -۱۹ به شدت افزایش یافته است. روزانه ۲۷۰ هزار مورد ابتلای جدید در جمعیت یک میلیارد و ۳۸ میلیونی هند به ثبت می‌رسد. هنوز مشخص نیست نوع جدید جهش‌یافته یعنی B.۱.۶۱۷ تا چه اندازه باعث افزایش شمار مبتلایان و سرعت شیوع شده است، با این حال وجود نشانه‌هایی این فرضیه را تقویت می‌کنند.

در مورد بسیاری از کشورها، این گونه‌های جدید جهش‌یافته بودند که باعث افزایش صعودی شمار تازه مبتلایان در آنجا شدند. برخی کارشناسان در مورد نوع جدید جهش‌یافته ویروس کرونا که اولین بار در هند مشاهده شده، حتی از یک "جهش بزرگ" سخن می‌گویند که می‌تواند به سرعت منتقل و در قاره‌های دیگر منتشر شود. یکی از کارشناسان آلمانی نسبت به گسترش شدید این نوع جهش‌یافته ویروس هشدار داده و می‌گوید: «یک فاجعه کوویدی در هند در حال وقوع است.»

این نوع هندی ویروس را هم اکنون هم می‌توان در کشور‌های دیگر دید. برای نمونه در آلمان، بلژیک، بریتانیا، آمریکا، استرالیا و در سنگاپور. در بریتانیا بر پایه اطلاعات وزارت بهداشت و درمان این کشور تاکنون ۷۷ مورد از ویروس هندی مشاهده شده است.

در این ویروس جهش دوگانه صورت گرفته است.  این ویژگی ورود سارس−کو۲ به بدن و ابتلا به عفونت را آسان‌تر می‌کند و گفته می‌شود توانایی دور زدن آنتی‌بادی‌هایی را که سیستم ایمنی یا واکسن در بدن ساخته‌اند دارد و به همین دلیل می‌تواند در بدن با سرعت بیشتری پخش شود. 

جهش‌های نوع هندی E۴۸۴Q/E۴۸۴K نامیده می‌شوند که برای پژوهشگران ناشناخته نیستند. آن‌ها پیش از این هم در نوع جهش‌یافته آفریقای جنوبی B.۱.۳۵۳ و در نوع برزیلی P۱ دیده شده بودند. در برخی موارد وجود این جهش‌ها حتی در نوع بریتانیایی B.۱.۱.۷  هم به اثبات رسیده است.

برآورد‌هایی متفاوت

سازمان جهانی بهداشت نوع هندی این ویروس را در شاخه "Variant of interest" جای داده است؛ یعنی آن را زیر نظر می‌گیریم، اما در حال حاضر نگران‌کننده نیست. دکتر جفری بارت، مدیر بخش بررسی‌های ژنومیک کووید ۱۹ مؤسسه "ولکام سنگر" هم می‌گوید، اینکه این ورژن هندی در ماه‌های گذشته واقعا به گونه نگران‌کننده‌ای انتشار پیدا نکرده، این احتمال را تقویت می‌کند که نوع هندی، به شدت B.۱.۱.۷ قابل انتقال نیست.

اما شمار کارشناسانی که به گونه‌ای دیگر به این نوع جهش یافته جدید می‌نگرند هم کم نیست. در ایالت مهاراشترا در هند نتایج توالی‌یابی دی‌ان‌ای نشان می‌دهد که تاکنون ابتلای ۶۰ درصد از بیماران به  B.۱.۶۱۷ مربوط است. همزمان، اما نهاد‌های رسمی بهداشت و درمان تأکید می‌کنند که شمار این آزمایش‌ها آنقدری نیست که بتوان با قطعیت نتیجه‌گیری صریحی در این‌باره داشت که آیا افزایش موارد ابتلا واقعا به B.۱.۶۱۷ مربوط است یا خیر.

(0) نظر
برچسب ها :
تزریق روزانه ۵۰ هزار واکسن کرونا/ واکسن‌های تقلبی یکی از معضلات نظام سلامت در دنیا
سخنگوی سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

تزریق روزانه ۵۰ هزار واکسن کرونا/ واکسن‌های تقلبی یکی از معضلات نظام سلامت در دنیا

جهانپور گفت: در روز‌های اخیر توزیع تقریباً وسیع‌تر واکسن کرونا را داشتیم و روزی ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار واکسن تزریق می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه عدد تزریق واکسن در کشور از ۶۴۰ هزار دوز تجاوز کرده و از این تعداد بیش از ۱۴۰ هزار نفر هر دو دوز را دریافت کردند گفت: تا به امروز آنچه که در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته یک میلیون و ۹۹۵ هزار دوز است و فردا هم ۱۰۰ هزار دوز به این تعداد افزوده خواهد شد، یک میلیون و ۹۹۵ هزار دوز حدود یک میلیون و صد هزار دوز ظرف روز‌های اخیر نیمه دوم فروردین ماه وارد کشور شده است.

 روز‌های اول اردیبهشت اتمام فاز یک تزریق واکسن

وی با اشاره به اینکه با دستور وزیر بهداشت تمهیداتی برای ورود واکسن‌های بیشتر به کشور صورت گرفت گفت: در روز‌های اخیر توزیع تقریباً وسیع تری را داشتیم، الان روزی ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار واکسن تزریق می‌شود، فاز یک عمدتاً متوجه کادر درمان و کارکنان سلامت می‌شوند، کارکنان سلامت، بیماران خاص، برخی از گروه‌های بیماران صعب العلاج، معلولین، جانبازان، کارکنان آسایشگاه‌ها، پاکبانان و کسانیکه بیماری‌های زمینه‌ای دارند و همچنین کسانی که درگیر در امر دفع و جمع آوری زباله‌های عفونی هستند در فاز یک قرار می‌گیرند که در روز‌های اول اردیبهشت شاهد اتمام فاز یک خواهیم بود.

جهانپور با اشاره به اینکه قطعا واکسن کرونا در ایران رایگان خواهد بود افزود: از نیمه دوم اردیبهشت فاز دو محقق خواهد شد، سالمندانی که سن بالای ۶۴ سال دارند و کسانیکه بیماری‌های زمینه‌ای دارند واکسیناسیون خواهند شد لذا ۸۰ تا ۸۵ درصد بیمارانی که بیماری زمینه‌ای دارند جزو گروه سالمندان هستند لذا هم‌پوشانی در این گروه صورت گرفته است.

امیدواریم ۷۰ درصد جمعیت را بتوانیم واکسن بزنیم

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به بیمارانی که بیماری زمینه‌ای دارند افزود: دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های مزمن دیگر اعلام خواهد شد، انشاالله به تدریج اطلاع رسانی انجام می‌شود و این واکسیناسیون در فصل بهار انجام خواهد شد، در حالت خوش بینانه تا پایان فصل بهار و ابتدای تابستان فاز دو را تمام خواهیم کرد، امیدواریم ضریب تحقق تامین واکسن بهتر از روز‌ها و هفته‌های قبل باشد.

وی ادامه داد: در تابستان فاز ۳ و در پاییز فاز ۴ را انجام خواهیم داد، امیدواریم ۷۰ درصد جمعیت را بتوانیم واکسن بزنیم تا ایمنی جمعی ایجاد شود.

واکسن‌های تقلبی امروزه یکی از معضلات نظام سلامت

جهانپور با اشاره به اینکه سامانه سیب سامانه یکپارچه بهداشتی است تصریح کرد: اصل سامانه‌سیب این است که افراد باید دارای سامانه الکترونیک سلامت باشند، بیش از ۸۵ درصد مردم واجد پرونده الکترونیک سلامت هستند، اگر کسی نگرانی داشت می‌توانند در روستا‌ها به خانه‌های بهداشت تماس بگیرند و شهر‌ها به پایگاه‌های سلامت محل سکونت می‌توانند مراجعه و اقدام به تشکیل پرونده سلامت کنند، ۸۵ تا ۹۰ درصد افراد واجد پرونده الکترونیک سلامت هستند؛ و‌ی بیان کرد: بیماران زمینه‌ای بالای هجده سال در اولویت دوم کرونا از طریق سامانه سیب در فصل بهار در برابر کرونا واکسینه خواهند شد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: مردم موارد مشکوک فروش واکسن در بیمارستان‌های خصوصی را گزارش کنند، واکسن‌های تقلبی در دنیا بسیار زیاد است، واکسن‌های تقلبی امروزه یکی از معضلات نظام سلامت شده است، قاعدتا با این تقاضا و نیاز موجود و عرضه محدودی که در دنیا وجود دارد افراد سودجو و فرصت طلب دست به کار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه واکسن فرآورده‌ای بیولوژیک است به طوری که باید در آن زنجیره سرد رعایت شود خاطرنشان کرد: قطعاً هم وطنان باید مراقب باشند تا در این چرخه نامعیوب ورود پیدا نکند، از مردم می‌خواهم تا واکسن را از بازار‌های غیررسمی تهیه نکنند.

جهانپور ادامه داد: ثبت نام در بیمارستان‌های خصوصی بعید است لذا اگر هم باشد حتماً برخورد قاطعی صورت خواهد گرفت البته تاکنون گزارشی در این رابطه گزارش نشده است.

وی گفت: از مردم می‌خواهیم اگر موارد مشکوک را دیدند گزارش دهند، این فرآورده به گونه‌ای نیست که بخواهد سلامت عمومی جامعه را تامین کند لذا مردم نباید خودشان را در معرض تهدید قرار بدهند، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی به این موضوع ورود پیدا خواهند کرد، قطعاً به عنوان شاکی در کنار بقیه مردم قرار می‌گیریم و از مسیر پلیس فتا و دستگاه‌های امنیتی با متخلفان برخورد خواهیم کرد.

(0) نظر
برچسب ها :
آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران تا امروز اعلام شد

آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران تا امروز اعلام شد

سخنگوی سازمان غذا و دارو به تشریح آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران تا امروز پرداخت.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور، آمار  تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران تا امروز را اینطور تشریح کرد؛

اسپوتنیک نوبت اول: ۲۷۰۵۶۷ دُز
 اسپوتنیک نوبت دوم: ۱۴۳۵۵۰ دُز

 سینوفارم نوبت اول: ۸۱۹۱۴ دُز
 سینوفارم نوبت دوم: ۷۵۰۶ دُز

کوواکسین بهارات نوبت اول: ۵۶۰۶۷ دُز
کوواکسین بهارات نوبت دوم: ۳۶۴۴ دُز

 آسترازنکا نوبت اول: ۱۵۵۲۶۲ دُز

مجموع نوبت اول: ۵۶۳۸۱۰ دُز
 مجموع نوبت دوم: ۱۵۴۷۰۰ دُز
کل واکسن تزریق شده تا امروز: ۷۱۸۵۱۰ دُز

(0) نظر
برچسب ها :
لزوم اجرای دقیق طرح تقلیل حضور کارکنان در وضعیت قرمز و نارنجی
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران مطرح کرد؛

لزوم اجرای دقیق طرح تقلیل حضور کارکنان در وضعیت قرمز و نارنجی

زالی خواستار تاکید مجدد بر اجرای جدی طرح تقلیل حضور کارکنان دستگاه‌های مختلف در وضعیت کرونایی قرمز و نارنجی تهران شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران در نامه ای به وزیر بهداشت با اشاره به بررسی‌های میدانی و عدم همکاری برخی دستگاه‌های ملی مستقر در تهران در رابطه با اجرای طرح تقلیل حضور کارکنان متناسب با مصوبات ستاد ملی و شرایط کرونایی قرمز و نارنجی؛ خواستار طرح مجدد این موضوع درستاد ملی مدیریت بیماری کرونا شد تا اجرای این طرح به طور جدی توسط دستگاه‌های ملی مستقر در تهران عملیاتی شود و در صورت عدم اجرا، برخورد قاطع و ضروری به عمل آید.

(0) نظر
برچسب ها :
آخرین آمار کرونا در ایران؛ فوت ۳۸۰ بیمار در شبانه روز گذشته

آخرین آمار کرونا در ایران؛ فوت ۳۸۰ بیمار در شبانه روز گذشته

براساس اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت در شبانه روز گذشته ۳۸۰ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت از دیروز تا امروز (جمعه، سوم اردیبهشت) بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۹۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۴۲۳ نفر از آن‌ها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۳۵۸ هزار و ۸۰۹ نفر رسید و متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۸۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۸ هزار و ۷۴۶ نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۸۵۰ هزار و ۷۹۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند؛ پنج هزار و ۱۰۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۱۴ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۱۴۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

(0) نظر
برچسب ها :
واردات کیت‌های تشخیص کرونا به صفر رسیده است
رییس اداره نظارت بر مواد و تجهیزات آزمایشگاهی سازمان غذاودارو:

واردات کیت‌های تشخیص کرونا به صفر رسیده است

گلباز گفت: بیش از ۲۴ شرکت در حوزه تولید کیت تشخیص کرونا فعالیت می‌کنند و واردات این کیت‌ها به صفر رسیده است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سپیده گلباز رییس اداره نظارت بر مواد و تجهیزات آزمایشگاهی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه واردات کیت های تشخیص کرونا به صفر رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از ۵ شرکت در حوزه تولید کیت تشخیص مولکولی PCR، نه شرکت در حوزه تولید کیت رپید تست آنتی ژن و ۱۰ شرکت در زمینه کیت استخراج RNA فعالیت می کنند. شرکت‌های دانش بنیان از ابتدای شیوع بیماری کرونا فعالیت‌های خود را در حوزه تولید کیت‌های تشخیص مولکولی آغاز کردند و خوشبختانه امروز کشور از واردات این کالای استراتژیک بی نیاز شده اند.

او افزود: تعدد مجوز‌های صادر شده از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی، نه تنها نیاز کشور را به طور کامل تامین کرده، بلکه امکان صادرات آن نیز فراهم شده است.

رییس اداره نظارت بر مواد و تجهیزات آزمایشگاهی با اشاره به اینکه در حال حاضر کیت تشخیص آنتی بادی یا سرولوژی صادر می‌شود، گفت: بر اساس محاسبات انجام شده، قیمت هر کیت سریع آنتی ژن ۳ دلار است و طبق آمار وزارت بهداشت، روزانه بالغ بر ۵۰ الی ۷۰ هزار تست در کشور انجام می‌شود که هزینه ماهیانه کیت‌های تشخیصی، ۴ تا ۶ میلیون یورو برآورد می‌شود.

او با اشاره به اینکه در حوزه تست‌های رپید هیچ وارداتی نداشته ایم، عنوان کرد: با هماهنگی سازمان غذا و دارو و تلاش شبانه روزی و نیز همکاری با وزارت صمت، مواد اولیه به موقع تامین و در اختیار شرکت‌های تولیدی قرار گرفته و تولید آن در داخل کشور دنبال شد.

لازم به ذکر است، تا کنون ۱۴ میلیون و ۳۸۶ هزار و ۴۲۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده که این مهم جز با تامین و تولید کیت‌های تشخیصی امکانپذیر نبود.

(0) نظر
برچسب ها :
بیمارستان صحرایی مسیح دانشوری برای بیماران کرونایی راه‌اندازی شد
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری:

بیمارستان صحرایی مسیح دانشوری برای بیماران کرونایی راه‌اندازی شد

ولایتی از راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در مرکز مسیح دانشوری به منظور ارائه خدمات حداکثری به بیماران کرونایی خبر داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ولایتی  رئیس بیمارستان مسیح دانشوری در مراسم راه اندازی بیمارستان صحرایی با حضور  دکتر عسگری معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و  جمعی از پزشکان و ‌متخصصان، ضمن قدردانی از کادر درمان و مبارزه و مقاومت دلسوزانه و خستگی ناپذیر آنان، با اشاره به خدمات این مرکز به بیماران کرونایی گفت: بیمارستان مسیح دانشوری از ابتدای همه گیری کرونا در کشور به عنوان قطب ارجاع مراکز بهداشتی و درمانی پذیرای بیماران حاد تنفسی بوده است.

وی افزود: متاسفانه با شروع موج چهارم کرونا در کشور و قرمز شدن وضعیت شهر تهران، ظرفیت تخت‌های بخش کرونای بیمارستان مسیح دانشوری تکمیل گردید و تخت خالی برای بستری شدن بیماران مبتلا به ویروس کرونا در اختیار نبوده است و لذا پس از مواجهه با این شرایط، به پیشنهاد وزارت بهداشت مبنی بر گسترش خدمات کلینیکی به بیماران و در تعامل با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)، یک بیمارستان صحرایی با تجهیزات مرکز درمانی در محوطه بیمارستان مسیح دانشوری راه‌اندازی شده است که می تواند در ارائه خدمات حداکثری بسیار تاثیرگذار باشد.

ولایتی تصریح کرد: خوشبختانه پس از استقرار و راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در مرکز، هم‌اکنون پذیرش بیماران حاد تنفسی و مبتلا به کرونا آغاز شده و امکان تزریق دارو، اکسیژن‌ درمانی و ارائه خدمات مورد نظر فراهم شده است.

وی با تاکید بر اینکه بیمارستان مسیح دانشوری با تمام ظرفیت خدمات مورد نظر را ارائه می نماید، افزود: علاوه بر ایجاد کلینیک درمان سرپایی برای بیماران کرونایی که وضعیت حاد ندارند، با ایجاد بیمارستان صحرایی که مجهز به تخت برای بستری است و دارای شرایط مطلوب و استاندارد  می باشد ارائه خدمات خواهد کرد.

ولایتی با بیان اینکه بیمارستان مسیح دانشوری مرکز ارجاع بیماران کرونایی از تمام کشور است، تصریح کرد: بیمارستان مسیح دانشوری علاوه بر ارائه خدمات به بیماران کرونایی در پیک چهارم به بیماران بخش پیوند نیز رسیدگی نموده و در سال جدید چهار پیوند قلب، یک پیوند ریه و یک پیوند کبد انجام داده است.

وی در پایان با تاکید بر این که برخی علاقه ندارند تا ایران بتواند ساخت واکسن کرونا را نهایی کند، گفت: ایران سابقه چند ده ساله واکسن سازی چه باکتریایی و چه ویروسی دارد و واکسن های باکتریایی همچون کزاز، دیفتری، سل، سیاه سرفه و ویروسی همچون هاری، آبله، سرخک و سرخجه را با کیفیت بسیار مطلوب ارائه تولید کرده است.

 در این مراسم معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هم که در این مراسم حضور داشتند ضمن تشکر از همکاری بیمارستان مسیح دانشوری با این ستاد برای احداث‌ بیمارستان صحرایی در خصوص روند ‌پیشرفت واکسن کووبرکت تصریح کرد: در اوایل اردیبهشت ماه یک میلیون دوز واکسن تولید می‌شود که این مقدار تا تیره ماه به ظرفیت ۲۰ میلیون‌ خواهد رسید.

(0) نظر
برچسب ها :
ضعف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد
سخنگوی وزارت بهداشت:

ضعف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد

لاری گفت: حذف وعده غذایی سحر، باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش خواهد داد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت که بیشتر در معرض ابتلا به کووید ۱۹ هستند، در مورد روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.

او ادامه داد: با توجه به طولانی بودن مدت زمان روزه داری، حذف وعده غذایی سحر، باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش خواهد داد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: از طرفی تغذیه صحیح و مناسب تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با کووید ۱۹ داشته و رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی با استفاده از همه گروه‌های غذایی، باعث بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن می‌شود.

لاری گفت: ضروری است روزه داران استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی همراه با محدود کردن مصرف غذا‌های دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی را در دستور کار رژیم غذایی خود قرار دهند.

(0) نظر
برچسب ها :
راه اندازی مگا ICU برای مبتلایان کرونایی از فردا/ ادامه روند افزایش کرونا در تهران تا هفته آینده
فرمانده ستاد کرونای تهران مطرح کرد؛

راه اندازی مگا ICU برای مبتلایان کرونایی از فردا/ ادامه روند افزایش کرونا در تهران تا هفته آینده

زالی گفت: پروژه ۲۱ تختی به عنوان مگا ICU از فردا در مدار ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا قرار خواهد گرفت.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  علیرضا زالی با اشاره به افتتاح ۱۰ پروژه درمانی در بیمارستان مسیح دانشوری، گفت: به دلیل اینکه بیماری کرونا بحث اصلی این روزهای جامعه است عمده پروژه‌هایی که امروز افتتاح شد در رابطه با کروناست که یکی از آنها پروژه ۲۱ تختی است که به عنوان مگا ICU از فردا در مدار ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا قرار خواهد گرفت.

وی افزود: همچنین بخش ۴۰ تخته‌ای نیز برای پذیرش بیماران سرپایی به عنوان بحش موقت سرپایی در نظر گرفته شده است. راه اندازی یکی از اولین و پیشرفته‌ترین‌ سی‌تی اسکن‌ها با موبایل با حداقل امکانات زیرساختی در بخش تصویر برداری ارائه خدمت خواهد کرد. از طرفی ۳ بخش از بیمارستان مورد بازسازی قرار گرفت و برای اینکه بیمارستان مسیح دانشوری بتواند بار بیشتری از بیماران را پذیرش کند نیاز است تا زیرساخت‌هایش تغییر کند که خوشبختانه با همکاری اساتید این اتفاق خواهد افتاد البته در استان تهران در روزهای اخیر چنین الگویی شاهد بودیم اما امیدواریم با افزایش بازتوزیع تخت‌های مکفی میزبان مبتلایان کرونا باشیم.
 
زالی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته از نظر تعداد کلی بیماران بستری ۸۵۵۰ بیمار داشتیم که ۲۱۰۰ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و تعداد موارد جدید بستری در استان در ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر هزار و  ۱۵۰ نفر بود که ۱۹۷ نفر آنها در بخش مراقبت ویژه بستری شدند.

وی با بیان اینکه فرایند ترخیص بیماران درطول هفته گذشته شتاب گرفته است، اظهار کرد: حدود ۱۲۰۰ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته از بیمارستان‌ها ترخیص شدند اما لازم است بین ترخیص و میزان ورودی جدید به بیمارستان تعادل ایجاد شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در بخش مراجعین سرپایی بخش‌های بهداشتی درمانی هنوز عدد بالا است و بالغ بر ۱۶ هزار و ۹۰۰ مراجع صرفا به بخش‌های دولنی داشتیم و تا زمانی که مراجعین سرپایی ما به کفه نرسد باید انتظار داشته باشیم که بار بستری بیمارستان‌ها روبه افزایش باشد. در انتظار برای رسیدن به یک کفه هستیم تا آن وقت بتوانیم منتظر باشیم بین ۵ تا ۷ روز بعد امواج سهمگین بیماری کاهش یابد بنابراین پیش بینی می‌کنم تا پایان هفته آینده همین الگو را در تهران شاهد باشیم‌.

(0) نظر
برچسب ها :
واکسن آسترازنکا ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا :

واکسن آسترازنکا ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود

رئیسی گفت: هیچ منع مصرفی در گروه‌های سنی مختلف برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد، اما این واکسن ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا ضمن تکذیب خبر ممنوعیت تزریق واکسن آسترازنکا به افراد زیر ۵٠ سال، بیان کرد: افراد بالای ۵٠ سال واکسن آسترازنکا دریافت خواهند کرد و هیچ منع مصرفی در گروه‌های سنی مختلف برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد و همه افراد می‌توانند این واکسن را تزریق کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: اگر افراد زیر ۵٠ سال بودند و واکسن دیگری در دسترس بود، می‌توان واکسن دیگری به کادر بهداشت و درمان تزریق کرد چرا که در مواردی مشاهده شده است برخی از کادر بهداشت و درمان به دلیل دل نگرانی از تزریق واکسن ممانعت می‌کنند و برای حفظ حرمت مدافعان سلامت در صورت در دسترس بودن واکسن دیگر می‌توان برای افراد زیر ۵٠ سال واکسن دیگری تزریق کرد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: اگر کادر بهداشت و درمان علاقه مند بودند تا واکسن ایرانی تزریق کنند باید صبر کنند تا طی چند ماه آینده واکسن ایرانی به مرحله تولید و تزریق عمومی برسد و تاکید می‌کنم که هیچ منع مصرفی برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد.

(0) نظر
برچسب ها :
سرعت انتشار کرونای برزیلی دو برابر بیشتر از انواع دیگر است

سرعت انتشار کرونای برزیلی دو برابر بیشتر از انواع دیگر است

یک تیم بین‌المللی از محققان در تازه‌ترین مطالعات خود به شواهدی دست یافتند که نشان می‌دهد سرعت انتقال کرونای برزیلی دو برابر بیشتر از انواع دیگر است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  به نقل از مدیکال اکسپرس، یک تیم بین‌المللی از محققان شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد نوع ویروس کرونا که برای اولین بار در مناطقی از برزیل مشاهده شده ممکن است تا دو برابر سریع‌تر از انواع قبلی منتقل شود. نتایج این مطالعه در مجله ساینس منتشر شده است .

کرونای برزیلی برای اولین بار در مانائوس، پایتخت ایالت آمازوناس در برزیل مشاهده شد. تحقیقات اولیه حاکی از آن است که ویروس در اواخر سال گذشته به وجود آمده و در نوامبر شیوع یافته است. این بیماری به سرعت به سویه غالب تبدیل و باعث ایجاد این باور در میان مردم برزیل شد که افراد بهبودیافته مجددا مبتلا خواهند شد. در دوره عفونت اولیه، اعتقاد بر این بود که تقریبا ۷۰ درصد از مردم شهر آلوده شده‌اند. پس از افزایش عفونت‌های مختلف در مانائوس، نوع P.۱ (کرونای برزیلی) با سرعت در سراسر برزیل و سپس سایر کشور‌ها سرایت کرد.

از طریق تجزیه و تحلیل ساعت مولکولی، محققان تشخیص دادند که ویروس دارای ۱۷ جهش قابل شناسایی است و سه جهش پروتئین سنبله N۵۰۱Y، E۴۸۴K و K۴۱۷T، به ویژه نگران کننده هستند، زیرا به نظر می‌رسد این ویروس امکان اتصال محکم‌تری به سلول‌های انسانی را در بعضی موارد برای کمک به فرار از آنتی بادی‌ها دارد.

اقدامات دیگر شامل شبیه سازی ویروس برای تعیین چگونگی تغییر توانایی او از زمان جهش آن بوده است. شبیه سازی‌ها نشان می‌دهد که این نوع از ۱.۷ تا ۲.۴ برابر بیشتر از سویه‌های قبلی ویروس کرونا قابل انتقال است. محققان نتوانستند تشخیص دهند که این افزایش به دلیل ماندگاری طولانی مدت ویروس در بدن بوده است یا افزایش بار ویروسی؛ همچنین آن‌ها قادر به تعیین اینکه آیا نوع جدید باعث بیماری افراد یا مرگ آن‌ها می‌شود، نیستند. 

آن‌ها تخمین زدند که افراد آلوده در مانائوس ۱.۲ تا ۱.۹ برابر بیشتر از سویه‌های قبلی احتمال مرگ بر اثر عفونت P.۱ را دارند، اما مشخص نیست که این به دلیل تغییر ویروس است یا سیستم مراقبت‌های بهداشتی که بیش از آنچه شهر توان تحمل آن را دارد، تحت فشار قرار گرفته است.

(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1400 هفته دوم اردیبهشت 1400 هفته اول اردیبهشت 1400 هفته چهارم فروردین 1400 هفته سوم فروردین 1400 هفته دوم فروردین 1400 هفته اول فروردین 1400 هفته سوم اسفند 1399 هفته دوم اسفند 1399 هفته اول اسفند 1399 هفته چهارم بهمن 1399 هفته سوم بهمن 1399 هفته دوم بهمن 1399 هفته اول بهمن 1399 هفته چهارم دی 1399 هفته سوم دی 1399 هفته دوم دی 1399 هفته اول دی 1399 هفته چهارم آذر 1399 هفته سوم آذر 1399 هفته دوم آذر 1399 هفته اول آذر 1399 هفته چهارم آبان 1399 هفته سوم آبان 1399 هفته دوم آبان 1399 هفته اول آبان 1399 هفته چهارم مهر 1399 هفته سوم مهر 1399 هفته دوم مهر 1399 هفته اول مهر 1399 هفته چهارم شهریور 1399 هفته سوم شهریور 1399 هفته دوم شهریور 1399 هفته اول شهریور 1399 هفته چهارم مرداد 1399 هفته سوم مرداد 1399 هفته دوم مرداد 1399 هفته اول مرداد 1399 هفته چهارم تیر 1399 هفته سوم تیر 1399 هفته دوم تیر 1399 هفته سوم خرداد 1399 هفته دوم خرداد 1399 هفته اول خرداد 1399 هفته چهارم اردیبهشت 1399 هفته سوم اردیبهشت 1399 هفته دوم اردیبهشت 1399 هفته اول اردیبهشت 1399 هفته چهارم فروردین 1399 هفته سوم فروردین 1399 هفته دوم فروردین 1399 هفته اول فروردین 1399
موضوعات
اخبار کرونایی (718) توصیه های کرونایی (352) عکس و کاریکاتور کرونایی (175) پرسش و پاسخ کرونایی (129) مدافعان سلامت (66) اخبار خوش کرونایی (61)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 227520
تعداد نوشته ها : 840
تعداد نظرات : 4
X