آخرین دستاوردهای تولید واکسن ایرانی کرونا
🔹دکتر رسول دیناروند: هیچکدام از واکسنهای چینی و روسی مرحله سوم که مرحله اثرگذاری است را پشت سر نگذاشتهاند اما در شرایط اورژانسی استفاده میشوند و ممکن است عوارض جانبی داشته باشند.
🔹رئیس انستیتو پاستور ایران: تمرکز کشور برای تولید واکسن کرونا، ژنوم ویروس است که با تزریق به بدن موجب تولید آنتی ژن میشود و فرد را واکسینه میکند.
🔹رییس اتاق فکر ستاد مدیریت کرونا در تهران: این ویروس روی ۹۰ درصد مردم تأثیر چندانی ندارد و روی همه اندامها اثر میگذارد اما تمرکزش بر ریه هاست.
🔸هر کروناویروس طی ۲۴ ساعت ۹۰۰ ویروس جدید تولید میکند
🔹نتایج تحقیقات جدید در نشریه لانست نشان میدهد که یکذره ویروس سارس- کووید- دو در ۲۴ ساعت، تقریبا ۳۰ ذره ویروسی جدید تولید میکند؛ این ۳۰ ذره جدید میتواند ۳۰ سلول دیگر را آلوده کند و در ۲۴ ساعت یا بیشتر ۹۰۰ ذره جدید تولید شود.
🔸350 میلیون، جریمه کرونا در انگلیس
🔹با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در انگلیس، دولت این کشور جریمه ای تا 10 هزار پوند، معادل 350 میلیون تومان، برای متخلفان از پروتکل های بهداشتی تعیین کرد.
واقعیت این است که عطسه کردن نشانه ابتلا به کووید ۱۹ نیست و در صورتی که فرد سایر علائم این بیماری را نداشته باشد، نباید نگران عطسههای خود باشد حتی اگر این عطسهها مداوم و شدید باشد. متخصصان تاکید دارند فرد تنها در صورتی که عطسه را همراه با سایر علائم مانند تب، سرفه، و از دست دادن حس چشایی و بویایی تجربه کند باید تست کرونا بدهد.
رئیس سازمان غذا و دارو از توزیع ۲ میلیون واکسن آنفولانزا به صورت رایگان برای گروههای پرخطر خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا شانه ساز درباره آخرین وضعیت واردات و توزیع واکسن آنفلوانزا، گفت: امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا ۲ میلیون دوز واکسن برای گروههایی مانند افراد مسن و پرخطر مثل بیماران پیوندی، قلبی-تنفسی، مادران باردار و... که تزریق این واکسن برایشان ضروری است، تحویل معاونت بهداشتی شده است که در اختیار شبکههای بهداشت قرار خواهد گرفت.
او افزود: در حوزه تامین واکسن برای سایر افراد هم نسبت به سال گذشته که یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا مصرف شده بود، امسال حدود ۱۴ میلیون دوز واکسن را پیشبینی کردهایم.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه واکسن در داروخانه با اولویت افراد بالای ۶۵ سال، عرضه خواهد شد، گفت: از ابتدای مهر افراد سالمند بالای ۶۵ سال با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی خود در داروخانهها میتوانند واکسن را دریافت کنند و در فاز بعدی سایر افراد میتوانند برای تهیه واکسن به داروخانهها مراجعه و واکسن را با ارائه کارت و کد ملی تهیه کنند.
او با تاکید بر تلاشهای صورت گرفته به منظور تامین واکسن آنفلوانزا برای افراد پر خطر به میزان نیاز کشور، تصریح کرد: همانطور که بارها اعلامشده، تصور میکنیم که امسال به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر فاصلهگذاری اجتماعی، رعایت بهداشت فردی مثل ضدعفونی کردن مداوم دستها ، استفاده از ماسک و... احتمال آلودگی به ویروس آنفلوانزا بسیار کمتر از سالهای قبل باشد؛ بنابراین تزریق واکسن برای سایر افراد ضروری نیست. کمااینکه در کشورهای نیمکره جنوبی که زمستان را پشت سر گذاشتهاند شیوع آنفلوانزا به همین دلایل کمتر از سالهای گذشته بوده است.
شانه ساز با تاکید بر اینکه واکسنهای مورد تائید سازمان غذا و دارو دارای برچسب اصالت است، عنوان کرد: واکسنهای فاقد برچسب اصالت مورد تائید سازمان نبوده و تقلبی است؛ بنابراین توجه به وجود برچسب اصالت و استعلام آن از سامانه ttac برای اطمینان از اصالت و سلامت آن ضروری است
🔸 پیشگیری صددرصدی در مقابل کروناویروس با ماسک جدید
🔹 گروهی از محققان دانشگاه سیتی هنگکنگ با موفقیت ماسکهای صورت گرافنی لیزری با کارایی ضد باکتریایی ۸۰ درصد تولید کردند که در عرض ۱۰ دقیقه و در زیر نور خورشید کارایی آن به ۱۰۰ درصد بهبود مییابد.
🔹 این ماده بر روی ویروس کرونا آزمایششده و نتایج مثبتی به همراه داشته است.
تب کرونا را جدی بگیرید؛ تشنج میدهد
مینو صادقی متخصص بیماریهای عفونی:
🔹تب شایعترین علامت در مبتلایان به کرونا بوده و در صورتی که جدی گرفته نشود منجر به تشنج شده و بویژه برای افرادی که صرع دارند، بسیار خطرناک است.
🔹افرادی که دچار تب بالا می شوند باید سریع به مراکز درمانی انتقال یابند و اگر درجه حرارت بدن بیشتر از ۳۷.۵ درجه سانتیگراد بود، حتما باید از داروی ضدتب استفاده و در صورت ادامه دمای بالای بدن، به پزشک مراجعه کنید.
🔹با توجه به اینکه به فصل سرما نزدیک می شویم و آنفلوآنزا نیز از بیماریهای شایع این فصل است و تب نیز از علایم آن بوده، افراد با وجود شرایط کرونایی باید اگر دچار تب شدند حتما آن را جدی بگیرند.