كرونا را شكست مي دهيم
کاهش ۵۰ درصدی مرگ‌های کرونایی در موج چهارم/ فوت ناشی از تزریق واکسن نداشته‌ایم
معاون درمان وزارت بهداشت:

کاهش ۵۰ درصدی مرگ‌های کرونایی در موج چهارم/ فوت ناشی از تزریق واکسن نداشته‌ایم

جان بابایی گفت: عوارض خاصی بعد از تزریق واکسن کرونا مشاهده نشده است و تا کنون فوت ناشی از تزریق این واکسن نداشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: ما سامانه‌ای در وزارت بهداشت داریم که به طور مرتب عوارض واکسیناسیون در تمام افراد دریافت کنندگان واکسن در آن ثبت می شود. عوارضی که تاکنون داشته ایم عوارض متعارف واکسیناسیون مانند درد محل تزریق، درد استخوانی و تب خفیف بوده است که اغلب پس از تزریق واکسن های ویروسی اتفاق می افتد.

جان بابایی درباره برخی اخبار مبنی بر فوت پس از تزریق واکسن گفت: در دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت کمیته علمی داریم و تمام پرونده این افراد بررسی و پس از تحلیل گزارش می شود. باید توجه داشت که واکسیناسیون در افراد بالای ۸۰ سال شروع شده است.

او افزود: بسیاری از عزیزانی که فوت می‌کنند ممکن است بیماری زمینه ای داشته باشند. ما در سال ۴۰۰ هزار فوتی غیرکرونا داشتیم؛ به طور متعارف مهمترین علت مرگ و میر سن بالاست و ممکن است این افراد به دلیل نارسایی کلیوی، دیابت و فشارخون پیشرفته، بیمار قلبی و عروقی فوت شوند.

جان بابایی ادامه داد: پس از بررسی پرونده ها، متوجه شدیم بیشتر آمار فوت ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای بوده است. عوارض خاصی بعد از تزریق واکسن کرونا مشاهده نشده است و خوشبختانه تاکنون فوت ناشی از تزریق این واکسن نداشته‌ایم، بنابراین مردم نسبت به عوارض واکسن نگران نباشند.

معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: در دوران اوج کرونا ما خدمات‌ غیر اورژانس را کم کردیم. ظرفیت همه مراکز دولتی، تامین اجتماعی، خصوصی، خیریه و سازمان هایی مانند نیروهای مسلح، اولویت کرونا بود. با کاهش موارد کرونا از همکارانمان خواهش کردیم تا هرچه زودتر خدمات غیر اورژانس را هم ارائه دهند، اگرچه در تمام این مدت ما خدمات اورژانسی داشتیم  به طوریکه در فروردین ۱۴۰۰ در مقایسه با سال گذشته میزان حوادث جاده‌ای ۶ برابر بود و به همه آسیب دیدگان خدمات داده شد.

او درباره راه‌اندازی سامانه برای ثبت انسولین قلمی و اطلاعات بیماران گفت: سال گذشته تجربه خوبی داشتیم و توزیع داروهای بیماران هموفیلی ام اس و پیوندی را بر اساس یک حواله الکترونیکی شروع کردیم. خیلی از خطا ها و سوء استفاده ها شناسایی و از بروز آنها جلوگیری شد؛ حتی در برخی موارد شاهد کاهش ۲۰ درصد مصرف این داروها بودیم .

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: سازمان غذا و دارو در ماه‌های پایانی سال ۹۹ میزان توزیع انسولین قلمی را دو برابر ماه های ابتدایی سال انجام داد، به طوریکه میزان انسولین های قلمی توزیع شده به سه میلیون و ۶۰۰ هزار انسولین رسیده بود.

او افزود: به دانشگاه‌های پزشکی اعلام کردیم تا پایان اردیبهشت تمام اطلاعات بیماران دیابتی دریافت کننده انسولین قلمی را در سامانه بیماران نادر وارد کنند و بعد از احصای اطلاعات میزان انسولین قلمی و دریافت کنندگان آن مشخص خواهد شد و بر این اساس توزیع انسولین قلمی صورت خواهد گرفت. به این ترتیب انسولین قلمی برای بیماران دیابتی در نزدیکترین داروخانه محل زندگی فرد در دسترس خواهد بود.

جان بابایی گفت: بیماران دیابتی می‌توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی منطقه، اطلاعات خود را ثبت کنند یا اگر این امکان نیست می توانند به مراکز بیمارستانی که درمانگاه دیابت دارند، مراجعه کنند. ما حدود ۵۵۰ مرکز دیابت بیمارستانی در سطح کشور داریم  که در آنجا اطلاعات بیماران راستی‌آزمایی و ثبت می‌شود. براین اساس نگرانی بیماران در جهت تامین انسولین قلمی به حداقل خواهد رسید.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به کاهش مرگ و میر در موج چهارم کرونا گفت: در این دوره باوجود اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها برای خدمات بستری و سرپایی دو برابر موج های قبلی بود، میزان مرگ و میر نسبت به قبل کمتر شده بود و به نصف آمار گذشته رسید البته همین تعدادی که فوت کردند هم مایه تأسف است و قابل جبران نیست.

وی بیان کرد: با تلاش کادر بهداشت و درمان این شرایط ایجاد شد که میزان بالای مرگ و میری که در مقایسه با برخی کشورها انتظار داشتیم، اتفاق نیفتد زیرا در این مدت تلاش زیادی شده بود. در این مدت مهارت پرسنل در مواجه با کرونا و دسترسی به امکانات کمک تنفسی بیشتر شد. همچنین توانستیم کلینیک سرپایی در کنار بیمارستان‌ها راه‌اندازی کنیم تا بلافاصله بیماران شناسایی و درمان آنها زودتر شروع شود.

(0) نظر
برچسب ها :
دانش آموزان مبتلا یا مشکوک به کرونا جداگانه آزمون می‌دهند
مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش:

دانش آموزان مبتلا یا مشکوک به کرونا جداگانه آزمون می‌دهند

محسن بیگی با اشاره به بررسی وضعیت دانش آموزان شرکت کننده در آزمون حضوری باسامانه ماسک گفت: افراد مبتلا یا مشکوک به کرونا جدا از سایرین آزمون می‌دهند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش در برنامه انتهای الوند با موضوع «بررسی و تبیین چگونگی برگزاری حضوری امتحانات نهایی» اظهار کرد: سال گذشته هم امتحانات نهایی به همین روش برگزار شد.امسال هم شیوه‌نامه‌های بهداشتی همانند سال قبل مورد توجه قرار گرفته است، همچنین بازنگری در این شیوه‌نامه‌ها امروز به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

او افزود: امسال ۶ هزار و ۷۰۰ حوزه امتحانی برای دانش آموزان پایه دوازدهم در نظر گرفتیم که نسبت به سال قبل ۴ هزار حوزه افزایش داشته است تا ۶۴۰ هزار دانش‌آموز دوازدهمی در امتحانات شرکت کنند.

مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش با اشاره به شیوه‌نامه‌های بهداشتی که امسال در نظر گرفته شده است، گفت: فاصله صندلی‌ها از هم ۴ مترمربع است و از هر طرف ۲ متر با یکدیگر باید فاصله داشته باشند، تهویه هوا هم باید حتما انجام شود و حتی اگر امکان برگزاری آزمون در فضای باز وجود دارد این کار انجام بگیرد.

محسن‌بیگی تاکید کرد: خانواده‌ها و عوامل اجرایی همکاری لازم را داشته باشند تا شیوه‌نامه‌ها رعایت و از تجمع دانش آموزان در زمان رفت و آمد و حضور در سالن اجتناب شود.

تراکم در حوزه امتحانی پایه نهم ۳۰ نفره است

او درباره امتحانات پایه نهم با اشاره به اینکه این امتحانات به صورت مدرسه‌ای است، تاکید کرد: تراکم در پایگاه‌های امتحانی این پایه حدود ۳۰ دانش‌آموز است.

به گفته مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش در حوزه‌های امتحانی پایه دوازدهم هم یک مراقب سلامت در حوزه نظارت کافی را دارد، علاوه بر آن از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نظارت‌ها صورت می‌گیرد.

محسن بیگی گفت: کد ملی تمام دانش‌آموزان در اختیار وزارت بهداشت است و از طریق سامانه ماسک وضعیت آنان چک می‌شود، همچنین برای دانش‌آموزانی که کرونا دارند یا مشکوک به کرونا هستند، آزمون در شرایط قرنطینه و جداگانه انجام خواهد شد. همچنین دانش آموزان دارای بیماری زمینه‌ای هم به طور جداگانه امتحان می‌دهند.

(0) نظر
برچسب ها :
راهنمای تجویز داروی رمدسیویر برای بیماران کرونایی ابلاغ شد
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی:

راهنمای تجویز داروی رمدسیویر برای بیماران کرونایی ابلاغ شد

معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای راهنمای تجویز داروی رمدسیویر را برای بیماران کرونایی ابلاغ کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای راهنمای تجویز داروی رمدسیویر را برای بیماران کرونایی به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کرد.

بسمه تعالی

ریاست محترم دانشگاه / دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ...

ریاست محترم بیمارستان مسیح دانشوری

جناب آقای دکتر فریدون نوحی ریاست محترم مرکز آموزشی، تحقیقاتی، درمانی قلب شهید رجایی
موضوع: پیرو ابلاغ راهنمای تجویز داروی رمدسیویر
با سلام و احترام
پیرو بخشنامه ۴٠٠/٨١۴ مورخ ١۴٠٠/٠١/٢١ در خصوص الگوریتم و دستورالعمل برخورد با بیمار مشکوک به کرونا در شرایط بحران، به استحضار می‌رساند در مراکز درمانی اجرا کننده بخشنامه مذکور رعایت موارد ذیل الزامی می‌باشد.

١-وجود گزارش درگیری ریه در سی تی اسکن و PCR مثبت در پرونده بیمار تا قبل از پایان دوره درمان
۲- انجام ویزیت روزانه توسط پزشک معالج
٣-عدم استفاده از دستورات از قبل تایپ شده پزشک
۴-سقف درمانی به روز برای این دارو
۵-ثبت در HIS بیمارستان

لازم به تاکید و یاد آوری می‌باشد مبنای پرداخت سازمان‌های بیمه گر رعایت شرایط فوق الذکر می‌باشد.
دکتر قاسم جان بابایی
معاون درمان

(0) نظر
برچسب ها :
جزییات ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر/ تعطیلی ٢ تا ٣ هفته‌ای در انتظار کسب‌وکارهای متخلف
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرد؛

جزییات ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر/ تعطیلی ٢ تا ٣ هفته‌ای در انتظار کسب‌وکارهای متخلف

رئیسی گفت: اگر کسب و کاری پروتکل‌ها را رعایت نکند، این کسب و کار ٣ هفته در شهرهای قرمز و ٢ هفته در شهرهای نارنجی تعطیل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط زنده تلویزیونی با بخش خبری با خبرنگاران جوان بیان کرد: ٢ ساعت جلسه کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اعضای کمیته های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات مهمی برای هفته آینده گرفتند و ٢ تصمیم قطعی شد.

سفر از سه شنبه هفته آینده ممنوع شد

 سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره جزییات ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر گفت: مقرر شد تا هفته آینده از روز سه شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ ماه ساعت ١٢ تا شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه تمام راه های ارتباطی بین استان ‌ها بدون در نظر گرفتن رنگ بندی کرونایی و صرف قرمز، نارجی، زرد و یا آبی بودن بسته باشد.

رئیسی ادامه داد: ورود و خروج به و از شهرها ممنوع است تا از سفرهای منتهی به تعطیلات عید فطر جلوگیری کنیم و این تصمیم برای تمام استان‌هاست و ممنوعیت سفر در روزهای منتهی به تعطیلات عید فطر مشمول حمل و نقل عمومی نخواهد شد.

تعطیلی ۲ تا ۳ هفته ای کسب و کارهای ناقض پروتکل 

 سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تصمیم جدید در اعمال محدودیت‌های کرونایی گفت: ما در هفته آینده شاهد تشدید نظارت بر رعایت پروتکل ها به ویژه در اصناف خواهیم بود اما بنا را تغییر دادیم و گروه مشاغل یک و ٢ در شهرهای نارنجی و قرمز می‌توانند فعالیت کنند اما سخت گیری درباره عدم رعایت پروتکل افزایش پیدا می‌کند و اگر کسب و کاری پروتکل‌ها را رعایت نکند و این موضوع مسجل شود، این کسب و کار ٣ هفته در شهرهای قرمز و ٢ هفته در شهرهای نارنجی تعطیل خواهد شد.

تصمیم گیری برای امتحانات در روز شنبه 

رئیسی بیان کرد: درباره برگزاری امتحانات پایه نهم و دوازدهم و کنکور سراسری و کارشناسی ارشد تصمیم گیری به شنبه موکول شد.

(0) نظر
برچسب ها :
نیروی انتظامی در تعطیلات عید فطر اجازه سفر نخواهد داد
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت؛

نیروی انتظامی در تعطیلات عید فطر اجازه سفر نخواهد داد

فرهادی گفت: طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، انجام هرگونه سفر از روز سه شنبه ۲۱ تا شنبه ۲۵ اردیبهشت  ممنوع است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی درباره محدودیت های کرونایی در عید فطر گفت: طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، انجام هرگونه سفر از روز سه شنبه ۲۱ تا شنبه ۲۵ اردیبهشت  ممنوع است.

او گفت: وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه های مرتبط باید در این روزها برای فروش بلیط های هواپیمایی که توسط شرکت ها فروخته شده است تهمیداتی بیاندیشند، همچنین برای سفرهای زمینی با قطار، مترو و ماشین های شخصی تصمیماتی نظیر مسدود کردن راه ها از همان روز سه شنبه از ساعت ۲ بعدازظهر تا روز شنبه اتخاذ شده است.

فرهادی در ادامه اضافه کرد: به نوعی تردد قرنطینه ای در استان ها اعمال شده است، همچنین افراد جامعه توجه داشته باشند که این محدودیت ها و عدم ترددها در جهت جلوگیری از گسترش این ویروس جهش یافته جدید است.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار کرد: محدودیت در سفرها شامل تمامی استان های کشور می شود و هیچگونه ارتباطی با رنگ بندی ها ندارد .

او افزود: نیروی انتظامی در این ایام مکلف شده است، تمامی مسیرها را مسدود کرده و با برنامه های از پیش تعیین شده خود با متخلفان به هر دو روش جریمه و ممانعت از تردد استانی برخوردهای لازم را انجام دهد.

فرهادی گفت:ضمن تاکید بر تشدید نظارت ها و اعمال محدودیت ها وظیفه داریم، حلقه محدودیت ها را تنگ تر کنیم تا اعمال محدودیت با صورت جدی تر در سراسر کشور اعمال شود .

او خبرداد: در حال حاضر در شهرهای قرمز، مشاغل گروه های ۱ و ۲ مجاز به فعالیتند و با رویکرد جدید وزارت بهداشت، مشاغل بیشتری می توانند مشروط به  رعایت دستورالعمل ها به فعالیت خود ادامه دهند.

(0) نظر
برچسب ها :
فاز سوم واکسن آسترازنکا روی ۲۴ هزار نفر انجام شده است
بیگلری:

فاز سوم واکسن آسترازنکا روی ۲۴ هزار نفر انجام شده است

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: تزریق فاز سوم واکسن آسترازنکا از ۶ اردیبهشت روی ۲۴ هزار نفر انجام شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران در برنامه تیتر امشب اظهار کرد: تزریق واکسن آسترازنکا از ۶ اردیبهشت روی ۲۴ هزار نفر در شهر‌های ساری، بابل، یزد، اصفهان، کرمان، بندرعباس و زنجان آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

او افزود: در دو استان زنجان و یزد علاوه بر تزریق دو دوز واکسن از دوز یادآور هم استفاده می‌کنیم و واکسن آسترازنکا اولین واکسنی است که دوز یادآور آن همراه خودش عرضه شده است.

بیگلری تصریح کرد: در حال حاضر تمام کشور‌های واکسن ساز ملزم شده اند تا دوز یادآوری هم برای واکسن خود داشته باشند چرا که وقتی دو دوز واکسن زده می‌شود بعد از مدتی ایمنی بدن کاهش پیدا می‌کند و حتما نیاز به دوز یادآور است، به همین علت برای این واکسن دوز یادآور هم طراحی کرده ایم تا بعد از انتقال واکسن دوز یادآور هم به افراد تزریق شود.

او ادامه داد: دوز یادآور در حال مطالعه است و اطلاعات اولیه نشان داده که تزریق همین دوز می‌تواند برای افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند کافی باشد.

داوطلب شدن ۷۰ هزار ایرانی برای تزریق واکسن کوو ایران برکت

در ادامه مظهری مدیر اجرایی طرح واکسن کوو ایران برکت اظهار کرد: در فاز یک این واکسن یک گروه ۸۸ نفره را مد نظر قرار داده بودیم و در فاز دوم یک گروه ۲۸۰ نفره را مدنظر قرار دادیم که هر دو با موفقیت انجام شدند و فاز سوم را شروع کرده ایم که در حال حاضر مشغول غربالگری و تعیین نوبت برای داوطلبان هستیم تا بتوانیم ۲۰ هزار نفر را واکسن بزنیم.

او ادامه داد: غربالگری برای تزریق واکسن کوو ایران برکت شروع شده و ثبت نام داوطلبان را از هفته گذشته آغاز کرده ایم، تقریبا ۷۰ هزار نفر از هم وطنان ایرانی برای تزریق این واکسن داوطلب شده اند.

مدیر اجرایی طرح واکسن کوو ایران برکت تصریح کرد: طبق مصاحبه‌های تلفنی که قبل از مراجعه داوطلبان برای انجام آزمایش‌ها داشته ایم متوجه شده ایم که برخی افراد مانند کسانی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند، بانوان باردار و ... واجد شرایط تزریق واکسن کرونا شناخته نشده اند و برخی هم بعد از انجام آزمایش‌ها از لیست مطالعه خط خورده اند.

مظهری بیان کرد: فاز ۳ واکسن کوو ایران برکت در استان‌های تهران، کرج، مشهد، اصفهان، بوشهر و شیراز انجام می‌شود.

مدیر اجرایی طرح واکسن کوو ایران برکت افزود: در فاز یک ظرفیت تولید ۳ میلیون دزُ تا خرداد ماه در اختیار مردم قرار می‌گیرد و این ظرفیت در تیرماه به ۷ میلیون دزُ و در شهریور ماه به ۲۰ میلیون دزُ خواهد رسید.

مظهری گفت: به محض دریافت مجوز‌های لازم از وزارت بهداشت، بر اساس سیاست‌های این وزارتخانه واکسن در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

در ادامه اسحاقی، رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: از اواخر اردیبهشت ماه یا اوایل خرداد فاز دوم تزریق واکسن را شروع می کنیم و بعد از گذشت دو ماه ، فاز سوم آغاز می شود.

(0) نظر
برچسب ها :
نقش «پالس اکسی‌متر» در تشخیص به موقع کرونا چیست؟

نقش «پالس اکسی‌متر» در تشخیص به موقع کرونا چیست؟

محققان دانشکده پرستاری واشنگتن، در تفسیری جدید، استفاده از «پالس اکسی‌متر» را در تشخیص به هنگام ابتلا به ویروس کرونا در بزرگسالان ضروری دانستند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس،  مردم عادت کرده‌اند که در طی همه گیری ابتدا درجه حرارت خود را کنترل کنند، زیرا تب شاخص اصلی کووید-۱۹ است.

تفسیر جدید دانشکده پرستاری دانشگاه ایالتی واشنگتن، چنین نتیجه می‌گیرد که گرفتن دما نشانگر مفیدی برای آگاهی از ابتلا به ویروس کرونا در بزرگسالان نیست و به جای آن بهتر است از پالس اکسی‌متر استفاده شود.

بر اساس این مقاله، در موارد سنجش علائم به ویژه تب، در تعریف استاندارد جهانی، درجه حرارت پایین‌تر از ۱۰۰.۴ درجه فارنهایت، نشانه تب محسوب نمی‌شود و با توجه به این تعریف، در تحلیل این مقاله، بیش از ۳۰% از افرادمسن مبتلا به ویروس کرونا و عفونت‌های جدی تب خفیف یا بدون تب دارند.

سایر علائم رایج کووید-۱۹ مانند خستگی، بدن درد و از دست دادن حس چشایی یا بویایی نیز ممکن است با توجیه افزایش سن، نادیده گرفته شود؛ به علاوه برخی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ هیچ علامت قابل مشاهده‌ای از کمبود سطح اکسیژن از جمله تنگی نفس، ندارند، اما با این حال اشباع اکسیژن زیر ۹۰ ٪ دارند، چنین هیپوکسی بدون علامت می‌تواند با نتایج بسیار ضعیفی همراه باشد.

محققان این دانشکده می‌گویند، اکسی‌متر‌های نبض ارزان قیمت و قابل حمل باید برای استفاده گسترده در غربالگری کووید-۱۹ در افراد مسن در نظر گرفته شوند، زیرا این دستگاه‌ها می‌توانند تغییرات اشباع اکسیژن را بدون سایر علائم عفونت تشخیص دهند.

به اعتقاد نویسندگان این مقاله، تشخیص (هیپوکسی بدون علامت) برای جلوگیری از پیشرفت عفونت و شروع درمان بسیار مهم است. مداخلات قبلی می‌تواند به بیماران کمک کند تا از اقدامات بسیار تهاجمی (به عنوان مثال لوله گذاری) جلوگیری کرده و تخصیص منابع بهداشتی کمیاب را بهبود ببخشند.

(0) نظر
برچسب ها :
کرونای آفریقایی از همه جهش‌ها خطرناکتر است/ افراد بالای ۸۰ سال جامانده از واکسیناسیون چه کنند؟

کرونای آفریقایی از همه جهش‌ها خطرناکتر است/ افراد بالای ۸۰ سال جامانده از واکسیناسیون چه کنند؟

وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت:امیدواریم تا آخر هفته عمده افراد گروه سنی بالای ۸۰ سال در کشور واکسینه خواهند شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی سخنگوی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در خصوص روند اجرای واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال در کشور اظهار کرد: واکسیناسیون این گروه سنی از افراد در هر استانی متفاوت است در اکثر استان‌ها بیش از ۵۰ درصد و در برخی دیگر از استان‌ها ۶۰ درصد افراد بالای ۸۰ سال واکسینه شده اند که امیدواریم تا آخر هفته عمده افراد گروه سنی بالای ۸۰ سال در کشور واکسینه خواهند شد.

اوافزود: در هفته آینده با شروع واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال لکه گیری واکسیناسیون بالای ۸۰ سال نیز ادامه خواهد یافت. همچنین افرادی که قبلا به مراکز درمانی برای دریافت واکسن مراجعه کرده اند از طریق پیامک و یا تماس تلفنی واکسینه خواهند شد.

او در خصوص افراد ساکن در شهر‌های بزرگ که با مشکلات مالی و اقتصادی به بخش‌های خصوصی برای دریافت واکسن مراجعه کرده اند گفت: در هفته‌های آتی از طریق سامانه سلامت با ارائه کد ملی تاریخ تولد و شماره همراه با این دسته از افراد تماس گرفته و واکسن دریافت خواهند کرد.

حریرچی در خصوص میزان واکسن تصریح کرد: هیچ نگرانی در زمینه میزان واکسن موجود نه تنها برای گروه سنی بالای ۸۰ سال و حتی دیگر گروه‌های سنی نبوده بلکه شاهد خبر‌های بسیار خوبی را در جهت واردات واکسن در روز‌های آتی خواهیم بود و امیدواریم افراد بالای ۶۵ سال و گروه‌های سنی بین ۱۵ تا ۶۴ ساله که سابقه بیماری‌های زمینه‌ای دارند تا ۲۰ یا ۳۰ خرداد واکسینه شوند.

او در خصوص تفاوت ویروس هندی انگلیسی و افریقای بیان کرد: مردم در مورد هم این ویروس‌ها باید به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بپردازند و خود را درگیر نام ویروس نکنند، اما نگرانی ما از ویروس آفریقای نسبت به دیگر نوع جهش یافته کرونا بیشتر خواهدبود و براساس آمار و تجربه‌های بین المللی این نوع ویروس از کرونای هندی و برزیلی جهش یافته‌تر و مقاوم‌تر در برابر درمان و واکسیناسیون خواهدبود، اما تنها درخواست ما رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است.

او گفت: برخی از علائم کرونای هندی در داخل کشور مشاهده شده است. همچنین احتمال این که با ورود اتباع هندی در تاریخ ۲۲ فرودین و ۲ اردیبهشت کرونای هندی به داخل مرز‌های کشور وارد شده باشد بسیار زیاد است، اما در ساعت ۲۴ امشب مشخص خواهد شد که آیا کرونای این اتباع از نوع جهش یافته هندی است با خیر.

(0) نظر
برچسب ها :
تجویز ۳ قلم دارو برای بیماران مبتلا به کرونا ممنوع شد

تجویز ۳ قلم دارو برای بیماران مبتلا به کرونا ممنوع شد

سازمان غذا و دارو تجویز دارو‌های IVIG، سینوورا و پیرفنیدون برای بیماران مبتلا به کرونا را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان غذا و دارو با صدور بخشنامه ای تجویز دارو‌های IVIG، سینوورا و پیرفنیدون برای بیماران مبتلا به کرونا را ممنوع اعلام کرد.

در بخشنامه صادر شده معاون درمان وزارت بهداشت به معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور آمده است:

با توجه به ابلاغ راهنمای تشخیص و درمان بیماری کرونا و لزوم رعایت آن در کلیه مراکز درمانی کشور و به منظور ارتقای سطح ارائه خدمات، کاهش عوارض ناخواسته درمانی و جلوگیری از تحمیل هزینه‌های غیرضروری به بیماران و تاکید چند باره بر عدم تجویز دارو‌ها (IVIG، سینوورا، پیرفنیدون) و روش‌های درمانی خارج از راهنما‌های ابلاغی، مقتضی است با نظارت مستمر بر روند ارائه خدمات و بررسی پرونده‌ها و درمان‌های تجویزی، در صورت مشاهده تخلف با استناد به مفاد آیین‌نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای مشاغل پزشکی و وابسته من جمله مواد ۱۱، ۱۴ و ۱۷، متخلفین به دادسرای انتظامی نظام پزشکی معرفی شوند.

لازم به ذکر است؛ تاکنون تاثیر داروی ivig بر درمان بیماری کرونا در هیچ منبع علمی در دنیا به اثبات نرسیده و با تجویز این دارو برای این بیماران تنها باعث تقاضای القایی در بیماران می‌شود.

(0) نظر
برچسب ها :
شناسایی ۳ مورد ابتلا به کرونای آفریقایی جنوبی در کشور/ صدای پای ویروس هندی را بسیار نزدیک می‌شنویم
وزیر بهداشت اعلام کرد:

شناسایی ۳ مورد ابتلا به کرونای آفریقایی جنوبی در کشور/ صدای پای ویروس هندی را بسیار نزدیک می‌شنویم

نمکی گفت: در یکی از استان‌های جنوبی برای اولین بار ۳ مورد ویروس آفریقای جنوبی را شناسایی کردیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران از شناسایی سه مورد قطعی ابتلا به کرونای آفریقایی جنوبی در کشور خبر داد و گفت: با موج فراگیر ویروس موتاسیون یافته انگلیسی در سراسر کشور، همکاران من با شرایط ویژه‌ای روبرو شدند و متاسفانه مرگ ناشی از بستری در روزهای آینده رو به افزایش خواهد بود و در روزهای آینده شرایط سختی درباره دریافت بسترهای امروز خواهیم داشت.

نمکی ادامه داد: کاری که همکارانم در موج سوم کرونا کردند این بود که مراکز سرپایی ١۶ ساعته را افزایش دادیم و داروهای ضدویروس را به مراکز سرپایی بردیم و توانستیم بار انبوه بیماران را که سرریز آنها به بیمارستان‌ها بود کم کنیم و در روزهای آینده با گذر از روزهای سنگین شاهد کاهش آمار بستری و بعد از آن با تاخیر در آمار فوتی‌ها خواهیم بود.

وی بیان کرد: خبر خوب ما امروز این بود که واکسیناسیون کرونا در فاز دوم را شروع کردیم و دیروز آزمایش بالینی فاز ۳ پاستور را شروع کردیم و در آینده نزدیک این واکسن‌ها به جمع واکسن‌ها خواهند پیوست.

ویروس هندی بسیار نزدیک است

وزیر بهداشت گفت: ما لحظه به لحظه ویروس‌های جهش‌یافته را رصد می‌کردیم و همانطور که ویروس ووهان خود را از ووهان به قطب رساند، صدای پای ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی و هندی را می‌شنیدیم و علم به شیوع ویروس برزیلی و آفریقایی جنوبی در کشورهای همسایه را داشتیم و مکاتبه‌هایی برای ممنوعیت ورود و خروج انجام دادیم.

نمکی ادامه داد: در یکی از استان‌های جنوبی برای اولین بار ۳ مورد ویروس آفریقا جنوبی را شناسایی کردیم. صدای پای ویروس هندی را بسیار نزدیک می‌شنویم.

مشاهده ابتلا به کرونا در برخی از هندی‌هایی که وارد کشور شدند

او گفت: تمام تبعه هندی و پاکستانی را که وارد کشور شده‌اند بررسی می‌کنیم و دیروز در یکی از شهرستان‌ها مواردی از هندی‌های مبتلا به کرونا را ارزیابی کردیم و امیدواریم که این افراد مبتلا به ویروس جهش یافته هندی نباشند.

نمکی گفت: این زنگ خطر به ما می‌گوید که باید فاصله‌ها را بیشتر و پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر مراعات کنیم و اجازه ندهیم همکاران ما با این نفس‌های تنگ، خسته و گرفته در مجموعه درمانی به دام جمع و جور کردن موج جدیدی با ویروس‌های جهش یافته جدید شوند.

خیلی از واکسن‌ها روی ویروس هندی تأثیرگذار نیست

وزیر بهداشت اظهار کرد: واقعاً نظام سلامت در اوج گرفتاری است و همکارانم در سنگین‌ترین موج تاریخی بار بیماری را به دوش می‌کشند و امیدواریم در این مرحله چوب سنگین بر گرده نظام سلامت با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی وارد نکنیم. امیدواریم بعد از ویروس انگلیسی به دام شیوع گسترده ویروس آفریقای جنوبی نیفتیم. خیلی از واکسن‌ها روی این ویروس جواب نمی‌دهند و اگر جواب بدهند، جواب مختصری است. نگذاریم به دام ویروس جهش یافته‌ای بیفتیم که واکسن‌ها هم روی آن اثری ندارند.

او گفت: از اصحاب رسانه تشکر دارم و میخواهم که در کنار ما این اطلاع‌رسانی گسترده را در کشور انجام دهند و کمک کنند تا بتوانیم این موج‌ها را پشت سر بگذاریم.

(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1400 هفته دوم اردیبهشت 1400 هفته اول اردیبهشت 1400 هفته چهارم فروردین 1400 هفته سوم فروردین 1400 هفته دوم فروردین 1400 هفته اول فروردین 1400 هفته سوم اسفند 1399 هفته دوم اسفند 1399 هفته اول اسفند 1399 هفته چهارم بهمن 1399 هفته سوم بهمن 1399 هفته دوم بهمن 1399 هفته اول بهمن 1399 هفته چهارم دی 1399 هفته سوم دی 1399 هفته دوم دی 1399 هفته اول دی 1399 هفته چهارم آذر 1399 هفته سوم آذر 1399 هفته دوم آذر 1399 هفته اول آذر 1399 هفته چهارم آبان 1399 هفته سوم آبان 1399 هفته دوم آبان 1399 هفته اول آبان 1399 هفته چهارم مهر 1399 هفته سوم مهر 1399 هفته دوم مهر 1399 هفته اول مهر 1399 هفته چهارم شهریور 1399 هفته سوم شهریور 1399 هفته دوم شهریور 1399 هفته اول شهریور 1399 هفته چهارم مرداد 1399 هفته سوم مرداد 1399 هفته دوم مرداد 1399 هفته اول مرداد 1399 هفته چهارم تیر 1399 هفته سوم تیر 1399 هفته دوم تیر 1399 هفته سوم خرداد 1399 هفته دوم خرداد 1399 هفته اول خرداد 1399 هفته چهارم اردیبهشت 1399 هفته سوم اردیبهشت 1399 هفته دوم اردیبهشت 1399 هفته اول اردیبهشت 1399 هفته چهارم فروردین 1399 هفته سوم فروردین 1399 هفته دوم فروردین 1399 هفته اول فروردین 1399
موضوعات
اخبار کرونایی (718) توصیه های کرونایی (352) عکس و کاریکاتور کرونایی (175) پرسش و پاسخ کرونایی (129) مدافعان سلامت (66) اخبار خوش کرونایی (61)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 244036
تعداد نوشته ها : 840
تعداد نظرات : 4
X