به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کرونا ضعیف کش است و هر چند می تواند همه را درگیر کند ولی بیشتر افرادی که بر اثر آن فوت میکنند از نظر سیستم ایمنی بدن دچار ضعف بودند، بدان حد که معروف شده کرونا ضعیف کش است، پس مهمترین کار ما در کنار شستشوی مداوم دستها، فاصله اجتماعی و ماسک زدن که اصلیترین سپر ما در برابر کرونا به شمار میرود، تقویت مستمر سیستم ایمنی بدنمان است.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن رژیم غذایی را اصلاح کنیم، مایعات فراوان به ویژه آب و آبمیوه های طبیعی بنوشیم و از مصرف نوشیدنیهای صنعتی خودداری کنیم.
هر روز میوه بخوریم.
سبزیجات را در سبد روزانه غذاییمان قرار دهیم.
شیرینی ها برای سیستم دفاعی سم هستند مصرف آنها را به حداقل برسانیم.
اگر غذایی با طبع سرد می خوریم ، در کنار آن غذایی با طبع گرم نیز بخوریم مثلاً کنار شیر، عسل مصرف کنیم.
همراه غذا نوشیدنی نخورید، زیرا باعث اختلال در جذب مواد مغذی میشود.
از خوردن مواد غذایی مضر مانند چیپس، سوسیس و کالباس و خوراکی های شور و نظایر اینها خودداری کنید.
انواع مغزها مانند گردو و بادام را بین وعدههای غذایی بخوریم.
گوشت گوسفندی را تا حد امکان جایگزین گوشت مرغ و گوشت گاو کنیم.
دمنوشها را فراموش نکنیم؛ آویشن در خط مقدم دمنوش های دوران کرونا قراردارد، بابونه گاوی و سرخارگل دو گیاهی هستند که به طور جدی می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند، پونه، زنجبیل و دارچین را هم فراموش نکرده و برای شیرین کردن دمنوش از عسل استفاده کنیم نه از شکر و قند و نبات، همچنین ترکیب سیاه دانه کوبیده شده و عسل را روزانه به اندازه نصف یک قاشق چایخوری بخوریم.
از مصرف ویتامینها غافل نشوید؛ توصیه اکید میشود که با دستور پزشک ویتامین C مصرف کنیم، این ویتامین یکی از اصلیترین نیروهای مقابله با ویروس کرونا است، ویتامین D هم نقش بسیار موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، بسیاری از ما دچار کمبود این ویتامین هستیم.
تحرک بدنی داشته باشیم؛ روزانه ۲۰ دقیقه نرمش و پیاده روی کنیم و اگر ورزشکار حرفهای نیستیم از ورزشهای سنگین که انرژی ما را تخلیه میکنند، خودداری کنیم.
هر روز تمرینات تنفسی انجام دهیم؛ ساده ترین آنها این است که تا جایی که میتوانیم نفس را در داخل ریهها کند پر و حبس کنیم و سپس آرامآرام بیرون دهیم و این کار را چند دقیقه در روز تکرار کنیم و به خاطر داشته باشیم که ریه ها از اهداف اصلی کرونا هستند و باید برای روز مبادا تقویتشان کنیم.
استرس را به حداقل برسانیم؛ استرس از مهمترین عواملی تضعیف سیستم ایمنی بدن است حتی اگر نتوانیم آن را از بین ببریم باید تا جایی که ممکن است آن را کاهش دهیم.
ورزش و تمرینات تنفسی باعث ترشح هورمونهای ضد استرس و شادی آورند به کاهش استرس کمک میکند.
خوب بخوابیم؛ خواب مناسب به تقویت سیستم ایمنی می انجامد، شبها زودتر بخوابیم و نیم ساعت قبل از خواب به صفحات تلفن همراه، رایانه و تلویزیون خیره نشویم و اگر امکان دارد در وسط روز بخوابید زیرا حال عمومی بدن بهتر می شود.
تصویب منع تردد شبانه برای شهرهای نارنجی
🔹رئیسی، سخنگوی ستادملی مقابله با کرونا: وضعیت جدید کاملا ناپایدار و متغیر است و در صورتی که دوباره پروتکلها رعایت نشود، محدودیتها برمیگردد و مجبوریم که محدودیتها را تشدید کنیم.
🔹وضعیت تهران کاملا شکننده است و اگر در دوهفته پیشرو رعایت پروتکلها قوی و جدی دنبال نشود، مجبور میشویم در هفتههای آینده محدودیتها را دوباره تشدید کنیم.
🔹منع تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در ۲۷۰ شهر نارنجی علاوه بر شهرهای قرمز هم از امشب اجرا میشود.
🔹با توجه به همراه داشتن کارت ملی در طی ۶ روز گذشته از سوار شدن حدود ۶۴۰۰ نفر از کسانی که دارای کرونا بودند به وسایل حمل و نقل عمومی جلوگیری شد، در واقع این افراد قرنطینه را نقض کرده بودند.
🔸آمار کرونا - شنبه 15 آذر
🔹فوت ۳۲۱ بیمار کووید۱۹ در کشور
🔹مجموع فوتیهای کرونا در کشور از مرز ۵۰ هزار نفر گذشت
واکسیناسیون کرونا از امروز در روسیه آغاز می شود
🔹 روسیه از امروز تزریق واکسن اسپوتنیک ۵ به افراد را آغاز می کند. در همین راستا مراکز جدید واکسیناسیون در بیمارستان های منطقه مسکو آغاز به فعالیت کرده اند.
ادامه محدودیتهای کرونایی در جادهها/ جریمه ۳۰۰ هزار خودرو
🔹رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا از تداوم محدودیتهای تردد بین جادهای و نیز ممنوعیت تردد شبانه خبر داد.
سرهنگ شیرانی:
🔹محدودیت ترددی که شامل ممنوعیت ورود پلاکهای غیر بومی و خروج پلاکهای بومی بود همچنان ادامه دارد.
🔹 تهران و البرز با توجه به پیوستگی که دارد به صورت پکپارچه دیده شدهاند.
🔹ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا چهار صبح نیز برابر اعلام انجام شده در شهرهای نارنجی نیز علاوه بر شهرهای قرمز همچنان ادامه دارد.
🔹طی این دو هفته حدود ۳۰۰هزار خودرو به دلیل عدم توجه به ممنوعیت های اعمال شده تردد جریمه شده اند.
خطرات حمام کردن بیماران کرونایی
🔹دکتر جانبخش، متخصص بیماری های عفونی با اشاره به خطرات حمام رفتن برای بیماران کرونایی، گفت: این بیماران باید تا حد امکان از رفتن به حمام خودداری کنند.
🔹این متخصص می گوید در حمام و زیر دوش سطح اکسیژن خون پایین می آید و بیماران کرونایی بویژه بیماران بدخیم با کمبود اکسیژن به خودی خود مواجه هستند و در همین راستا حمام رفتن می تواند این کمبود اکسیژن راتشدید کرده و حال این بیماران وخیم تر شود.