كرونا را شكست مي دهيم
اختلالات روانی کرونایی و راه‌های برون رفت از آن

اختلالات روانی کرونایی و راه‌های برون رفت از آن

یک متخصص روانپزشکی گفت: اختلالات روحی، روانی و افسردگی از مشکلات رایج دوران کرونایی است

علی ناظری، متخصص روانپزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اختلالات روحی، روانی و افسردگی از مشکلات رایج دوران کرونایی است.

ناظری گفت: در بحران کرونا ما با گروهی روبرو هستیم که مشکلات عام در دوران پاندمی دارند. این مشکل شامل یک نگرانی عمومی و دلواپسی از ابتلای بیماری توسط خود یا نزدیکان است. این نگرانی ممکن است در افرادی با اضطراب شدید و اختلال در زندگی عادی روبرو شود.

او افزود: یک چهارم افراد جامعه، استعداد مشکلات روانپزشکی را از قبل داشتند. این افراد به طور طبیعی زمانی که در شرایط استرس زا قرار می‌گیرند، به میزان بیشتری دچار بهم ریختگی می‌شوند. حتی ممکن است بیماری‌های قبلی آن‌ها شدت یابد یا در درمان دچار مشکل شوند.

ناظری ادامه داد: این مشکلات به ویژه در افرادی که وسواس داشتند یا هر نوع اضطراب‌های شدید دیگر، بیشتر مشاهده می‌شود. این افراد ممکن است در رعایت برخی مسائل افراط کنند و خود را با محدودیت‌های جدی روبرو کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: تمام موارد گفته شده باعث می‌شود افراد به میزان بیشتری عصبانی یا پرخاشگر شوند و نسبت به عملکرد‌های شناختی و خانوادگی آن‌ها تاثیرگذار باشد.

ناظری بیان کرد: در مرحله بعد با افرادی روبرو هستیم که خود این افراد یا عضو نزدیکی از آن‌ها به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند. مدل مبارزه با بیماری، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ امید و حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی در کنار درمان‌های تخصصی برای این افراد باید صورت بگیرد.

این متخصص روانپزشکی مطرح کرد: در مرحله سوم افرادی است که پس از بیماری با آن‌ها مواجه هستیم. در واقع با گروهی روبرو هستیم که ممکن است پس از بهبودی، علائم افسردگی یا اضطراب به دلیل تحمل فشار‌های دوره بیماری در آن‌ها بروز پیدا کند. برخی از گروه‌ها هم متاسفانه افراد سوگوار هستند. پدیده‌ای که بعد از فوت یکی از عزیزان برای نزدیکان رخ می‌دهد و ممکن است نزدیکترین افراد، افسردگی یا احساس‌هایی مانند عذاب وجدان را تجربه کنند.

ناظری افزود: به طور طبیعی همه مردم باید تمام دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند و مراقب باشند در این زمینه افراط نکنند. توصیه می‌شود از پیگیری زیاد اخبار پرهیز کنند و به زندگی عادی خود با رعایت نکات بهداشتی به صورت سازماندهی شده ادامه دهند. سعی کنند از شیوه‌های جدید ارتباطی مثل فضای مجازی در حد تعادل کمک بگیرند تا بتوانند روحیه خود را حفظ کنند.

این متخصص روانپزشکی در پایان تصریح کرد: افرادی که جزو یک چهارم جمعیت جامعه و حساس محسوب می‌شوند، سعی کنند راهنمایی‌های مشاوران را جدی بگیرند. در واقع تمام افراد جامعه باید کمک کنند تا از طریق حمایت روانی اجتماعی، مشاوره و ارتباط‌های جدید از این شرایط عبور کنیم.

(0) نظر
برچسب ها :
نقش بی بدیل تلاشگران علوم آزمایشگاهی در بحران کرونا به چشم آمد
نمکی:

نقش بی بدیل تلاشگران علوم آزمایشگاهی در بحران کرونا به چشم آمد

وزیر بهداشت گفت: در بحران کرونا نقش بی بدیل تلاشگران علوم آزمایشگاهی بیش از هر بار به چشم آمد و ارزش های این قشر از همکارانمان بیش از پیش نمودار شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی ضمن تبریک فرارسیدن زادروز حکیم اسماعیل جرجانی و روز علوم آزمایشگاهی، تاکید کرد که در بحران همه گیری جهانی کرونا و در مقابله سخت و صعب با این ویروس منحوس، نقش بی بدیل تلاشگران علوم آزمایشگاهی بیش از هر بار به چشم آمد و ارزش های این قشر از همکارانمان بیش از پیش نمودار شد. متن این پیام به شرح زیر است: 

سی ام فروردین ماه، زادروز حکیم اسماعیل جرجانی و پاسداشت قریب یک قرن تلاش ارزشمند و ماندگار این دانشمند بزرگ ایرانی، روز  علوم آزمایشگاهی نام گرفته است.
 
همکاران، کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی، پشتیبانان  علوم پزشکی و دیده بانان تیزبین سلامت عمومی هستند و در بحران همه گیری جهانی کرونا و در مقابله سخت و صعب با این ویروس منحوس، نقش بی بدیل تلاشگران علوم آزمایشگاهی بیش از هر بار به چشم آمد و ارزش های این قشر از همکارانمان بیش از پیش نمودار شد. 
 
در آستانه زاد روز این دانشمند فرزانه و در روز علوم آزمایشگاهی، فرصت ذی قیمتی است تا به رسم ادب و ارادت به ساحت با سعادت تلاشگران و رهپویان علوم آزمایشگاهی، سر تعظیم فرود آورده و از زحمات و تلاش های موثر این عزیزان در سراسر این سرزمین، قدردانی و سپاسگزاری کنم.
(0) نظر
برچسب ها :
توزیع واکسن کرونا روی زشت دنیای ناعادلانه/ ۸۰ درصد واکسن‌های تزریقی در ۱۰ کشور پیشرفته است
وزیر بهداشت:

توزیع واکسن کرونا روی زشت دنیای ناعادلانه/ ۸۰ درصد واکسن‌های تزریقی در ۱۰ کشور پیشرفته است

نمکی گفت: توزیع ناعادلانه واکسن‌های کووید ۱۹ روی زشت دنیای ناعادلانه ما را نشان داد زیرا ۸۰ درصد واکسن‌های تزریقی در ۱۰ کشور پیشرفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت در نشست بلند پایه مجمع سیاستگذاری هلسینکی با محوریت تقویت همکاری‌های کشور‌های اروپایی، خلیج فارس، مدیترانه شرقی و شمال آفریقا در حوزه پاندمی کووید ۱۹ که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در ابتدا، می‌خواهم از وزیر محترم امور خانواده و خدمات اجتماعی فنلاند، خانم کریستا کیورو، برای برگزاری چنین جلسه‌ای به منظور همکاری چند جانبه در مدیریت موج‌های بعدی کووید ۱۹ و همه گیری‌های آینده تشکر کنم. بیش از ۱۵ ماه است که جهان با کووید ۱۹ در حال جنگیدن است. در این مدت، حدود ۱۳۵ میلیون نفر در جهان آلوده شدند که از این تعداد حدود سه میلیون نفر نیز جان باختند.

سلامتی هیچ مرز سیاسی و جغرافیایی نمی‌شناسد

وی افزود: سلامتی هیچ مرز سیاسی و جغرافیایی نمی‌شناسد و درد و مشکلات گروهی از مردم در یک طرف جهان با مشکلات افراد در سایر نقاط در هم تنیده است.

نمکی بیان کرد: پاندمی بیماری کووید ۱۹ به سرعت جهان را فرا گرفت و درس‌های زیادی را در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی به ما آموخت که نشان دهنده عدم آمادگی جامعه جهانی برای مقابله با یک پاندمی بود.

وزیر بهداشت کشورمان در ادامه تصریح کرد: آمادگی جهانی و واکنش سریع باید در راس دستور کار دولت‌ها و آژانس‌های بین المللی برای دهه‌های آینده باشد. رهبری، همبستگی، همکاری بین بخشی، مداخلات مبتنی بر شواهد و هماهنگی بین کشور‌ها ابزار‌های لازم برای مدیریت بیماری همه گیر کووید ۱۹ است.

توزیع ناعادلانه واکسن‌های کووید ۱۹ در دنیا

نمکی خاطرنشان کرد: توزیع ناعادلانه واکسن‌های کووید ۱۹ روی زشت دنیای ناعادلانه ما را نشان داد، به طوری که تقریباً ۸۰ درصد واکسن‌های تزریقی در ۱۰ کشور پیشرفته است، درحالیکه ۱۸ کشور با درآمد پایین و متوسط هنوز واکسنی دریافت نکرده اند.

وی عنوان کرد: بدیهی است که این اتفاق برای COVAX، WHO، GAVI، CEPI و همه سازمان‌های بین المللی یک ناکامی است. ما باید با شفافیت، همکاری و همبستگی بر این بی عدالتی غلبه کنیم.

جهان ایمن، متضمن غلبه بر بیماری

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: تا زمانیکه کل جهان ایمن نشده و ویروس در جایی در حال گردش است، خطر جهش و تهدید سلامت کشور‌های ایمن شده وجود دارد. بنابراین، با توجه به درس‌هایی که تاکنون آموخته ایم، در این زمان بخصوص، ما فقط یک راه حل داریم؛ همکاری همه ملت‌ها برای واکسیناسیون همه و حفظ اقدامات دقیق بهداشت عمومی برای شکست این همه گیری.

نمکی اظهار کرد: امروز، من با خشنودی اعلام می‌دارم که با وجود همه محدودیت ها، تحریم‌های یک جانبه غیرقانونی علیه مردم من و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها، ما موفق به تولید ملی همه نیاز‌ها برای مبارزه با کووید ۱۹ از جمله لوازم حفاظت شخصی، کیت‌های آزمایش، تجهیزات، دستگاه‌های پزشکی، دارو‌ها و از همه مهمتر شش پلتفرم واکسن کاملاً بومی، چهار قرارداد تولید و تولید مشترک، شدیم و این محصولات بومی در واکسیناسیون انبوه در ماه‌های آینده استفاده خواهند شد.

پاندمی کووید ۱۹ یک چالش جهانی با یک راه حل جهانی است

وی ادامه داد: پاندمی کووید ۱۹ یک چالش جهانی با یک راه حل جهانی است. راه حل‌های ملی فقط می‌توانند به طور موقت کمک کنند. از طریق تقویت رهبری WHO، سرمایه گذاری بیشتر در تیم‌های واکنش سریع، به اشتراک گذاری داده ها، شفافیت و معتبرسازی داده‌ها در قالب‌های توافق شده برای غلبه بر موانع قانونی به نفع سلامت مردم، و انتقال تکنولوژی به کشور‌های با درامد کم و متوسط، می‌توان موفق به شکست این پاندمی شد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: امیدوارم این همکاری میان کشور‌های منطقه منا، خلیج فارس، اروپا و WHO نتایج مثبتی داشته باشد.

(0) نظر
برچسب ها :
آغاز تزریق یک میلیون دوز واکسن کرونا از امروز/ اعلام فراخوان ثبت نام برای واکسیناسیون بیماران صعب العلاج
نمکی مطرح کرد؛

آغاز تزریق یک میلیون دوز واکسن کرونا از امروز/ اعلام فراخوان ثبت نام برای واکسیناسیون بیماران صعب العلاج

وزیر بهداشت گفت: یک میلیون دوز واکسن با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از امروز تزریق می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: واکسن کرونا یکی از بحث های جدی در دنیا است و ما در زمینه تولید واکسن گام های موثری برداشته ایم و می دانستیم که واکسن یک موضوع سیاسی است، ما ۱۶ میلیون دوز از طریق سهمیه کوواکس واکسن خریداری کرده ایم و بعد از ماه ها توانستیم پول آن را انتقال دهیم. ما با کشور روسیه و هند، چین مذاکراتی در زمینه تامین واکسن انجام داده و به نتایج خوبی رسیدیم.

او افزود: نشست امروز بیشتر جنبه سیاسی بود و ما معترض شیوه های توزیع کوواکس هستیم. بی عدالتی در مصرف و توزیع واکسن در دنیا وجود دارد و باید سازمان های بین المللی به آن رسیدگی کنند و امروزه ۸۵ درصد واکسن ها در تعداد محدود کشورها مصرف می شود. متاسفانه بر اثر تحریم های ظالمانه واکسن به سختی به ما می رسد. در حال حاضر در شش پلت فرم در زمینه تولید واکسن کارهای خوبی انجام داده ایم.

نمکی گفت: یک میلیون دوز واکسن که متأسفانه با تأخیر نیمه دوم فروردین به کشور رسید، با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از امروز تزریق می‌شود.
 
وی بیان کرد: مرحله نخست واکسیناسیون کرونا تا هفته اول اردیبهشت پایان یابد و مرحله دوم نیز براساس پیش بینی‌ها در اردیبهشت آغاز شود.
 
نمکی گفت: در مرحله اول تمام کادر درمان، دانشجویان علوم پزشکی و پرستاری، کارکنان آزمایشگاه‌ها و همچنین بیماران صعب العلاج واکسینه می‌شوند.
 
 وی افزود: برای شناسایی بیماران صعب العلاج علاوه بر پرونده‌های موجود پزشکی، دانشگاه‌های علوم پزشکی فراخوانی برای ثبت نام این بیماران اعلام می‌کنند.
(0) نظر
برچسب ها :
واکسن کرونا را به زحمت تهیه کردیم/ تزریق خارج از ضابطه به مراجع قضایی معرفی شود
وزیر بهداشت:

واکسن کرونا را به زحمت تهیه کردیم/ تزریق خارج از ضابطه به مراجع قضایی معرفی شود

وزیر بهداشت گفت: نباید به دلیل عدم پیروی از توصیه هایمان، مردم را تنها بگذاریم. قسم خورده ایم به مردم رسیدگی کنیم، حتی آنهایی که ممکن است پروتکل ها را شکسته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و  در چهاردهمین اجلاس مجازی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار کرد: مردم را دریابید. گروهی از مردم در خانه ماندند و سفر نکردند، اما گروهی نیز گوش نداده و به سفر رفتند. نباید به دلیل عدم پیروی از توصیه هایمان، مردم را تنها بگذاریم. قسم خورده ایم به مردم رسیدگی کنیم، حتی آنهایی که ممکن است پروتکل ها را شکسته باشند. 

تزریق ۵ روزه یک میلیون دوز واکسن کرونا

وی افزود: خودتان را برای تزریق ۵ روزه یک میلیون دوز واکسن کرونا در قالب فاز یک سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹ آماده و به سرعت برنامه ریزی کنید. نباید در این فرآیند، دقتتان را کاهش دهید. از روسای دانشگاه ها و معاونین بهداشت و درمان دانشگاه ها می خواهم که حتما دقت کنند. مبادا کسی که در اولویت نیست، واکسن تزریق کند و چنانچه اتفاقی بیفتد که منجر به بی عدالتی در نظام سلامت شود را نخواهم بخشید. 

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اینکه دانشگاه های علوم پزشکی باید از سیاست زدگی دور باشند، تصریح کرد: واکسن کووید ۱۹ را به زحمت در این اوضاع بحرانی تهیه کرده ایم که به افراد بر اساس اولویت های سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹ تزریق شود و هر یک مورد اگر خارج از ضابطه باشد، حتما مورد بازخواست و معرفی به مراجع قضایی قرار خواهد گرفت.

بر اجرای پروتکل ها اصرار بی وقفه داشته باشید

وی خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی در این نشست مجازی  گفت: حتما باید بر اجرای پروتکل ها اصرار بی وقفه داشته باشید. رییس دانشگاه علوم پزشکی مسئول ایستادگی بر اجرای پروتکل هاست و اگر جایی پروتکل شکنی شد، حتما به مقامات ذی صلاح از جمله دادستان ها و مقامات استانی منعکس و به بنده نیز رونوشت کنید. امروز، روز مماشات نیست و مصالحه کردن با جان مردم، کار بسیار فریب کارانه و خیانت کارانه ای است. بر اجرای پروتکل ها بایستید، چون هر قدر اجرای پروتکل ها ضعیف تر شود، آمار ابتلا و مرگ و میر بالاتر خواهد رفت. 

ضرورت توسعه مراکز ۱۶ ساعته و سرپایی/ مردم نباید سرگردان شوند 

وزیر بهداشت، تاکید کرد: حتما باید درمانگاه ها و مراکز سرپایی را به اندازه کافی، توسعه دهیم. مردم نباید سرگردان شوند و باید به این مراکز، دسترسی داشته باشند. تمام دانشگاه های علوم پزشکی باید مراکز ۱۶ ساعته را توسعه دهند تا در این مراکز امکان تست و ارائه داروهای ضدویروس وجود داشته باشد، همچنین اطلاع رسانی مناسبی نیز در این زمینه به مردم ارائه شود.

تزریق منابع برای تجهیز سریع تر تخت‌های بیمارستانی

نمکی تصریح کرد: این افتخار که هیچ بیماری نباید پشت درب هیچ بیمارستانی سرگردان شود، باید همواره برای جمهوری اسلامی ایران باقی بماند. در اوج پیک قبلی حدود ۲۳ هزار بیمار داشتیم، اما امروز از مرز ۴۴ هزار بیمار رد می شویم، آن هم در روزهایی که در اوج پیک بیماری نیستیم. امروز خوشبختانه جلسه خوبی با رییس جمهور، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس کل بانک مرکزی، داشتیم و قرار شد که از امروز تزریق منابع برای تجهیز سریع تر تخت های بیمارستانی آغاز شود. 

وی یادآور شد: کاهش مرگ و میر برای ما بسیار مهم است. در کاهش مرگ و میر دو پدیده یعنی میزان مراقبت از بیماران و نیز حجم بیمار، تاثیرگذار است. در مورد پروتکل ها و شیوه های موثر درمانی، از روز اول به دنبال این بودم که از تجارب دانشگاه های موفق تر و بیمارستان هایی که مرگ و میر کمتری داشته اند، استفاده کنیم.

وزیر بهداشت  بیان کرد: کار کردن در حوزه سلامت به ویژه در ماه مبارک رمضان، از اعمال ویژه و با اجر و ثواب است. در این ماه حتی نفس کشیدن عبادت است، اما آرام کردن نفس های گرفته و بازگرداندن نفس های سخت به سمت نفس های آرام تر، عبادتی خداپسندانه تر است.

(0) نظر
برچسب ها :
آخرین رنگ بندی کرونایی شهرهای کشور اعلام شد

آخرین رنگ بندی کرونایی شهرهای کشور اعلام شد

جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی شهرستان‌ها از امروز ۳۰ فروردین ماه در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.


به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی رسمی شهرستان‌ها از ۳۰ فروردین ماه در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.

۳۰۱ شهرستان در وضعیت قرمز، ۹۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و ۷ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

شهرستانهایی که با اوج‌گیری بیشتر بستری روبرو هستند با قرمز تیره‌تر مشخص شده‌اند.

(0) نظر
برچسب ها :
ماموریت‌های کرونایی اورژانس ۸ برابر شده است
خالدی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

ماموریت‌های کرونایی اورژانس ۸ برابر شده است

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از ۸ برابر شدن تعداد تماس‌های مردم با این سازمان در زمینه بیماری کرونا خبر داد.

مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با شیوع بیماری کرونا بیماران مشکوک به توسط اورژانس با دستورالعمل‌های ویژه‌ای به بیمارستان‌های خاص منتقل می‌شوند.

او بیان کرد: سازمان اورژانس بیماران کرونایی را به مراکز درمانی دارای تجهیزات خاص منتقل می‌کند. در موج چهارم شیوع کرونا شاهد افزایش چشمگیر تعداد تماس‌های مردمی با اورژانس هستیم و نسبت به هفته گذشته و اواخر اسفند تعداد تماس ها با اورژانس جهت ارائه مشاوره در حدود ۷ برابر افزایش داشته است.

خالدی گفت: تعداد ماموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی در زمینه بیماری کرونا حدود ۸  برابر افزایش پیدا کرده و ماموریت‌های عادی مانند بیماری‌های قلبی و مغزی تا ۴۰ درصد رشد داشته است.

او بیان کرد: توصیه می‌شود مردم هرگونه تب و خستگی را جدی گرفته و در صورت تنگی نفس به پزشک مراجعه کرده یا با اورژانس تماس بگیرند.

(0) نظر
برچسب ها :
واکسن آسترازنکا ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا :

واکسن آسترازنکا ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود

رئیسی گفت: هیچ منع مصرفی در گروه‌های سنی مختلف برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد، اما این واکسن ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا ضمن تکذیب خبر ممنوعیت تزریق واکسن آسترازنکا به افراد زیر ۵٠ سال، بیان کرد: افراد بالای ۵٠ سال واکسن آسترازنکا دریافت خواهند کرد و هیچ منع مصرفی در گروه‌های سنی مختلف برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد و همه افراد می‌توانند این واکسن را تزریق کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: اگر افراد زیر ۵٠ سال بودند و واکسن دیگری در دسترس بود، می‌توان واکسن دیگری به کادر بهداشت و درمان تزریق کرد چرا که در مواردی مشاهده شده است برخی از کادر بهداشت و درمان به دلیل دل نگرانی از تزریق واکسن ممانعت می‌کنند و برای حفظ حرمت مدافعان سلامت در صورت در دسترس بودن واکسن دیگر می‌توان برای افراد زیر ۵٠ سال واکسن دیگری تزریق کرد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: اگر کادر بهداشت و درمان علاقه مند بودند تا واکسن ایرانی تزریق کنند باید صبر کنند تا طی چند ماه آینده واکسن ایرانی به مرحله تولید و تزریق عمومی برسد و تاکید می‌کنم که هیچ منع مصرفی برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد.

(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1400 هفته دوم اردیبهشت 1400 هفته اول اردیبهشت 1400 هفته چهارم فروردین 1400 هفته سوم فروردین 1400 هفته دوم فروردین 1400 هفته اول فروردین 1400 هفته سوم اسفند 1399 هفته دوم اسفند 1399 هفته اول اسفند 1399 هفته چهارم بهمن 1399 هفته سوم بهمن 1399 هفته دوم بهمن 1399 هفته اول بهمن 1399 هفته چهارم دی 1399 هفته سوم دی 1399 هفته دوم دی 1399 هفته اول دی 1399 هفته چهارم آذر 1399 هفته سوم آذر 1399 هفته دوم آذر 1399 هفته اول آذر 1399 هفته چهارم آبان 1399 هفته سوم آبان 1399 هفته دوم آبان 1399 هفته اول آبان 1399 هفته چهارم مهر 1399 هفته سوم مهر 1399 هفته دوم مهر 1399 هفته اول مهر 1399 هفته چهارم شهریور 1399 هفته سوم شهریور 1399 هفته دوم شهریور 1399 هفته اول شهریور 1399 هفته چهارم مرداد 1399 هفته سوم مرداد 1399 هفته دوم مرداد 1399 هفته اول مرداد 1399 هفته چهارم تیر 1399 هفته سوم تیر 1399 هفته دوم تیر 1399 هفته سوم خرداد 1399 هفته دوم خرداد 1399 هفته اول خرداد 1399 هفته چهارم اردیبهشت 1399 هفته سوم اردیبهشت 1399 هفته دوم اردیبهشت 1399 هفته اول اردیبهشت 1399 هفته چهارم فروردین 1399 هفته سوم فروردین 1399 هفته دوم فروردین 1399 هفته اول فروردین 1399
موضوعات
اخبار کرونایی (718) توصیه های کرونایی (352) عکس و کاریکاتور کرونایی (175) پرسش و پاسخ کرونایی (129) مدافعان سلامت (66) اخبار خوش کرونایی (61)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 227431
تعداد نوشته ها : 840
تعداد نظرات : 4
X