اسماعیل قادری فر، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شتاب دهندهها در حقیقت نهادهای واسطه برای سرمایه گذاری، هدایت و حمایت از استارتاپها در قالبهای مشخص هستند این نهادهای واسط که عمدتا زیر مجموعه بخش خصوصی هستند توسط حامیان کسب و کارهای نوپا ایجاد میشوند.
او افزود: ماهیت شتاب دهندهها تاثیرگذاری در مسیر نوآوری و فناوری کشور خواهد بود به همین دلیل این نهادهای واسط با هدایت، حمایت و سرمایه گذاری بر استارتاپها سعی در تبدیل ایدههای آنان به کسب و کارهای بزرگ و حتی شرکتهای دانش بنیان دارند. در واقع هدف اصلی شتاب دهندهها تزریق نیروی انسانی متخصص و کاربلد به حوزههای استارتاپی است تا از این طریق به جریان نوآوری و فناوری کشور کمک شود.
قادری فر بیان کرد: با روی کار آمدن شتاب دهندههای حامی استارتاپهای حوزه ict و فناوری اطلاعات نسل اول اکوسیستم استارتاپی کشور با نقش آفرینی شتاب دهندههای تخصصی در سالها ۹۵ و ۹۶ شکل گرفته است.
او گفت: نسل اول اکوسیستم استارتاپی فعالیت خود را در حوزههای فناوری اطلاعات و ict در قالب تاکسیهای اینترنتی، خرید و فروش کالای دیجیتال آغاز کرده است.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی افزود: شتاب دهندهها با شناسایی، هدایت، حمایت و سرمایه گذاری بر استارتاپهای حوزه فناوری اطلاعات به موفقیتهای بسیار خوبی در کشور رسیده اند که این کار سبب شده است تا ما در حوزه زیست بوم نوآوری در بخشهای ict و فناوری اطلاعات یکی از پیشروترین اکوسیستمها و زیست بومهای منطقه آسیای جنوب غربی و موسوم به خاورمیانه باشیم.
او گفت: نسل دوم زیست بومهای استارتاپی از سال ۹۶ فعالیت خود را در حوزههای انرژی، آب، حوزه سلامت زیست فناوری، سلولهای بنیادی علوم شناختی و سایر حوزههای فناوری محور آغاز کرده است. با ظهور و بروز شتاب دهندههای تخصصی در حوزههای زیست فناوری و بیوتکنولوژی حمایتهای بسیار زیادی در این دو حوزه انجام شده است. به عنوان مثال با شیوع ویروس کرونا در جهان استارتاپها و شتاب دهندههای تخصصی حوزه زیست فناوری با کمک به جامعه علمی فناوری وحوزه سلامت کشور سعی در پیش گیری و کنترل ویروس کرونا داشته اند.
قادری فر بیان کرد: همچنین ما تا قبل ازشیوع ویروس کرونا در حوزه سلولهای بنیادی و طب بازشناختی به موفقیتهای بسیار خوبی دست یافته ایم؛ بنابراین نسل اول شتاب دهندههای فناوری (فناوری اطلاعات) و نسل دوم (فناوریهای تخصصی و یا تکنولوژی پایه) با حمایت از استارتاپهای مربوطه به توسعه فناوری در کشور کمک کرده اند.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی در نهایت افزود: امروزه نزدیک به ۲۵۰ شتاب دهنده نوآوری در کشور فعال هستند که ۵۰ تا ۶۰ درصد آنها خارج از تهران قرار دارند. درواقع در تمام نقاط کشور شتاب دهندهای تخصصی با هدف پرورش و جذب نخبگان قابل مشاهده هستند، به عنوان مثال درمنطقه ویژه عسلویه که از آن به عنوان پایتخت انرژی کشور یاد میشود شتاب دهندههای تخصصی حوزه انرژی فعال هستند.
به گزارش حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اجلاس مشترک روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و فرماندهان سپاه استانها با حضور وزیر بهداشت و رییس سازمان بسیج به صورت مجازی برگزار شد.
در این اجلاس علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: بیش از ۱۴ ماه گذشته همواره شاهد همکاری وزارت بهداشت، سازمان بسیج و هلال احمر، بوده ایم و در آینده بیشتر در مورد مدیریت بیماری در ایران قضاوت خواهند کرد و خواهیم دید که ایران با توجه به تحریمها و شرایطی که داشته، از موفقترین مدیریتهای بیماری را داشته است.
او افزود: همیشه برای بسیاری از کشورهای دیگر و برخی افراد که در داخل کشور هستند و اطلاعات درستی ندارند، این سوال وجود دارد که این موفقیتها ناشی از اشکال در آمار است و مگر میشود که وضعیت ایران اینگونه باشد، اما ثابت کردیم که بسیاری از کارهایی که دیگران فکرش را هم نمیکنند، ما انجام میدهیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: سایتهای معتبری در دنیا وجود دارد که میزان مرگ و میر و ابتلا به بیماری را با توجه به جهش ویروس پیش بینی میکنند. سال گذشته در ماه های آذر و دی بر اساس مدل سازیهایی که در دنیا انجام شده بود، باید مرگ و میر بیشتر از هزار و ۲۰۰ مورد در روز داشتیم و اتفاقا در دی ماه، پایینترین میزان مرگ و میر بیماران را در کشور داشتیم و به زیر ۱۰۰ نفر رسید. این اشتباه محاسباتی که همواره کشورهای دیگر در همه زمینهها در مورد ایران میکنند، در مورد بیماری هم اتفاق افتاد.
رئیسی ادامه داد: این موسسات و کشورها بر اساس فرمولهای ریاضی و خشک، محاسبات میکنند اما قدرت هم افزایی نیروهایی که در ایران در کنار همدیگر قرار میگیرند را در محاسباتشان، در نظر نمیگیرند. ما با توجه به شبکه گسترده بهداشتی و همچنین نهادینه سازی همکاری بین بخشی که همواره بسیج و سازمانهای مردم نهاد در کنار ما بوده اند، قدرتی است که نمیشود با محاسبات ریاضی آنها را در نظر گرفت و در فرمول قرار داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآوری کرد: در این مدت اقدامات بسیار خوبی با همکاری بسیج و وزارت بهداشت انجام شد و هنوز هم در حال انجام است. هم اکنون هم طرح شهید سلیمانی در حال اجراست و هیچ وقت متوقف نشده است؛ باید به استانها رفت و دید که چه جلوههایی از مدیریت شکل میگیرد.
او گفت: دکتر نمکی همواره تاکید داشته که اگر موفقیتی در مدیریت بیماریها کسب شود، موفقیت نظام است و به تنهایی مربوط به وزارت بهداشت نیست، گرچه ما شاید نواقصی داشته ایم که بر عهده میگیریم، اما اگر موفقیتی حاصل میشود، موفقیت نظام است و اگر به رسانههای معاند و بیگانه نگاه کنید میبینید که زبان شان بند آمده و نمیدانند که چه بگویند. به یک باره یک مدت فضاسازی میکنند، اما بلافاصله منتفی میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: تاکنون ۵ گام در قالب بسیج ملی مقابله با کرونا اجرا کرده ایم. این گامها یک ابتدا و یک انتها دارد، همانگونه که ابتدای هر گام را اعلام میکنیم، انتهای هر گام را نیز اعلام میکنیم. انتهای گام پنجم، پایان شهریور امسال است و اول مهر نیز گام ششم آغاز میشود.
او اضافه کرد: گام پنجم با اهداف کلی از جمله مدیریت و کنترل کووید ۱۹ از طریق بیماریابی فعال، رهگیری حداکثری و واکسیناسیون در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰، در حال اجرا است و علاوه بر بیماریابی فعال و رهگیری و قرنطینه، هدف بزرگی که به گام پنجم اضافه کرده ایم، واکسیناسیون عمومی است. همچنین، اهداف اختصاصی ما در این گام، واکسیناسیون فاز اول تا ۹۰ درصد در سه ماهه اول است که به آن رسیده ایم. واکسیناسیون فاز دوم تا ۹۰ درصد در سه ماهه اول و دوم یکی دیگر از اهداف جزیی ما است که شروع شده و به کمک بسیج به پایان خواهیم برد.
رئیسی گفت: یکی از اهداف جزیی ما در گام پنجم بسیج مقابله با کرونا، انجام واکسیناسیون فاز سوم تا ۹۰ درصد در سه ماهه دوم سال است و امیدواریم که تا پایان گام پنجم، فاز اول، دوم و سوم واکسیناسیون را با کمک بسیج به پایان برسانیم که جمعیت تحت پوشش در این فازها، حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیون نفر هستند.
رعایت اصول قرنطینه، کم هزینهترین و موثرترین اقدام است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: از دیگر اهداف ما در گام پنجم، تست و بیماریابی ۱۰ نفر از افراد در تماس با مبتلایان و موارد شناسایی شده است. میانگین کشور بر اساس ۸۰ درصد رهگیری و بیماریابی فعال، باید به ازای هر بیمار، حداقل ۸ نفر از اطرافیان وی، مورد تست واقع شوند. یکی از نقاط ضعف ما، عدم رعایت قرنطینه توسط بیماران شناسایی شده است. کم هزینهترین و موثرترین اقدام این است که موارد شناسایی شده، اطمینان از رعایت قرنطینه آنهاست.
او تاکید کرد: در دو ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر از مبتلایان مثبت که قرنطینه بوده اند، نقض قرنطینه کرده اند و این افراد همانند یک بمب ویروسی در جامعه میچرخند. یکی از بزرگترین اهداف ما در گام پنجم، اطمینان حاصل کردن از رعایت قرنطینه موارد شناسایی شده با شیوه محله محور است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در طرح شهید سلیمانی، تیمهای مختلف از جمله در رهگیری و بیماریابی فعالیت دارند که بسیج نیز در این تیمها مشارکت دارد و فعال است و بیشترین سهم در همکاری در این زمینه را بسیج داشته است. عزیزان ما در بسیج جامعه پزشکی نیز در تیمهای مراقبت در منزل با همکاران ما مشارکت دارند.
رئیسی یادآوری کرد: وضعیت نظارت ما در تیمهای نظارتی در طرح شهید سلیمانی شاید حدود ۷۰ درصد باشد، چون در کل کشور ۷ هزار نیروی بهداشت محیط و حرفهای داریم که وظیفه نظارت را برعهده دارند و هزار و ۵۰۰ نفر بازرس اصناف به ما کمک میکنند، اما بازهم در این حوزه مشکلاتی داریم. در تعیین رنگ بندی و محدودیت ها، چند بحث از جمله در ترددها، مشاغل، مراکز آموزشی و نظارت بر رعایت پروتکلهای فردی و اجتماعی مطرح است که بسیج در این زمینه میتواند به ما کمک بیشتری کند.
او گفت: در طرح شهید سلیمانی، تیمهای حمایتی نیز تشکیل شد و یکی از زیباترین اقداماتی است که انجام میشود. در بسیاری از کشورهای دنیا اگر به مردم میگویند که در خانه بمانید، ماهانه مقداری پول برای هزینههای زندگی به آنها پرداخت میکنند، اما فردی که یک مغازه کوچک دارد و بیمار شده، اگر به بیرون از منزل بیاید، نقض قرنطینه کرده و باید از این گونه افراد حمایت شود و تیمهای حمایتی با مشارکت بسیج، این حمایتها را به خوبی اضافه کرده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: تیمهای واکسیناسیون در کشور تشکیل شده که بسیج، عضو اصلی آن است. خیلی از سالمندان که با معلولیت یا بستری در خانه روبرو هستند و یا بیماران خاص، نمیتوانند برای تزریق واکسن، به مراکز مراجعه کنند و باید در خانه به آنها خدمت ارائه کنیم و آوردن آنها به مراکز واکسیناسیون، با خطراتی همراه است.
سالمندان بیشترین رعایت پروتکلها را در کشور دارند
رئیسی با بیان اینکه سالمندان بیشترین رعایت پروتکلها را در کشور دارند، تاکید کرد: بسیاری از سالمندان، ۱۴ ماه است که از خانه خارج نشدهاند، اما ممکن است برای تزریق واکسن از خانه خارج شوند و به کووید ۱۹ مبتلا شوند، بنابراین برای تزریق واکسن به سالمندان آسیب پذیر، برنامه ریزی کرده ایم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: مجتمعهایی به نام مجتمعهای تجمیعی مانند سالنهای ورزشی، مصلی ها، حسینیهها و سالنهای بزرگ را پیش بینی کرده اند که محل واکسیناسیون ۵ تا ۶ مرکز بهداشتی، در این مجتمعها و سالنها با فضا و تهویه مناسب است و پیش بینی کرده ایم که بسیج نیز به ما کمک کند.
او ادامه داد: در واکسیناسیون چند بخش از جمله فراخوان، ثبت، تزریق و مراقبت از تزریق کنندگان و برنامه ریزی برای تزریق دوز دوم داریم که برنامه ریزی مفصلی انجام شده و بسیج با توجه به کمبود نیروهای بهداشتی و درمانی میتواند کمکهای زیادی به ما داشته باشد.
رئیسی با اشاره به گستردگی مراکز بهداشتی و درمانی در سراسر کشور، افزود: سازمانهای بین المللی، ایران را جزو بهترین کشورها میدانند. در ایام کرونا اجازه ندادیم حتی یک خدمت مادران باردار، به تاخیر بیفتد و خدمات مادران باردار نسبت به قبل از بیماری کووید ۱۹، حدود ۱.۲ برابر افزایش یافته و روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در حوزه سرپایی کووید ۱۹ به مراکز بهداشتی مراجعه میکنند و اگر این سیستم شبکه بهداشتی کشور وجود نداشت، بیمارستانها پاسخگوی حجم مراجعات نبودند. خوشبختانه هیچ خدمت بهداشتی در طول ایام کرونا، عقب نمانده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از مهر سال جاری واکسیناسیون فاز ۴ کووید ۱۹ در کشور که واکسیناسیون عمومی است، آغاز میشود و تا آن زمان، حجم قابل توجهی از واکسنهای داخلی، در اختیار ما قرار دارد و گروه هدف ما در فاز ۴ حدود ۴۰ میلیون نفر هستند و در این فاز، تمام توان بسیج، هلال احمر و وزارت بهداشت باید به کار گرفته شود. شاید کمی دیر نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا واکسیناسیون را به خاطر بدعهدیهای شرکتهای سازنده آغاز کردیم، اما مطمئن باشید یکی از اولین کشورهایی خواهیم بود که واکسیناسیون را به پایان میرسانیم.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی سخنگوی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در خصوص روند اجرای واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال در کشور اظهار کرد: واکسیناسیون این گروه سنی از افراد در هر استانی متفاوت است در اکثر استانها بیش از ۵۰ درصد و در برخی دیگر از استانها ۶۰ درصد افراد بالای ۸۰ سال واکسینه شده اند که امیدواریم تا آخر هفته عمده افراد گروه سنی بالای ۸۰ سال در کشور واکسینه خواهند شد.
اوافزود: در هفته آینده با شروع واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال لکه گیری واکسیناسیون بالای ۸۰ سال نیز ادامه خواهد یافت. همچنین افرادی که قبلا به مراکز درمانی برای دریافت واکسن مراجعه کرده اند از طریق پیامک و یا تماس تلفنی واکسینه خواهند شد.
او در خصوص افراد ساکن در شهرهای بزرگ که با مشکلات مالی و اقتصادی به بخشهای خصوصی برای دریافت واکسن مراجعه کرده اند گفت: در هفتههای آتی از طریق سامانه سلامت با ارائه کد ملی تاریخ تولد و شماره همراه با این دسته از افراد تماس گرفته و واکسن دریافت خواهند کرد.
حریرچی در خصوص میزان واکسن تصریح کرد: هیچ نگرانی در زمینه میزان واکسن موجود نه تنها برای گروه سنی بالای ۸۰ سال و حتی دیگر گروههای سنی نبوده بلکه شاهد خبرهای بسیار خوبی را در جهت واردات واکسن در روزهای آتی خواهیم بود و امیدواریم افراد بالای ۶۵ سال و گروههای سنی بین ۱۵ تا ۶۴ ساله که سابقه بیماریهای زمینهای دارند تا ۲۰ یا ۳۰ خرداد واکسینه شوند.
او در خصوص تفاوت ویروس هندی انگلیسی و افریقای بیان کرد: مردم در مورد هم این ویروسها باید به رعایت دستورالعملهای بهداشتی بپردازند و خود را درگیر نام ویروس نکنند، اما نگرانی ما از ویروس آفریقای نسبت به دیگر نوع جهش یافته کرونا بیشتر خواهدبود و براساس آمار و تجربههای بین المللی این نوع ویروس از کرونای هندی و برزیلی جهش یافتهتر و مقاومتر در برابر درمان و واکسیناسیون خواهدبود، اما تنها درخواست ما رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.
او گفت: برخی از علائم کرونای هندی در داخل کشور مشاهده شده است. همچنین احتمال این که با ورود اتباع هندی در تاریخ ۲۲ فرودین و ۲ اردیبهشت کرونای هندی به داخل مرزهای کشور وارد شده باشد بسیار زیاد است، اما در ساعت ۲۴ امشب مشخص خواهد شد که آیا کرونای این اتباع از نوع جهش یافته هندی است با خیر.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از سوی کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ اطلاعات کاربردی درخصوص واکسن کرونای استرازنکا منتشر شد، براساس این گزاره برگ، این واکسن تاکنون مجوز استفاده اضطراری را از سازمان جهانی بهداشت و ساز و کار کووکس دریافت کرده است و مزیتهای دریافت این واکسن برای استفاده به کنترل اپیدمی، کاهش موارد بستری و مبتلایان حاد کمک خواهد کرد.
محتوای این گزاره برگ میتواند مورد استفاده مدیران، سیاستگذاران سلامت، ارائه دهندگان خدمات سلامت، تیمهای واکسیناسیون و زنجیره سرد قرار بگیرد.
گزاره برگ شماره ۲۲ کمیته ساماندهی تحقیقات کووید -۱۹ در فایل پیوست قابل مشاهده است.
اطلاعات کامل در خصوص واکسن آسترازنکا (AstraZeneca) را در لینک زیر مشاهده کنید:
اطلاعات کاربردی درخصوص واکسن کرونای استرازنکا
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان غذا و دارو با صدور بخشنامه ای تجویز داروهای IVIG، سینوورا و پیرفنیدون برای بیماران مبتلا به کرونا را ممنوع اعلام کرد.
در بخشنامه صادر شده معاون درمان وزارت بهداشت به معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور آمده است:
با توجه به ابلاغ راهنمای تشخیص و درمان بیماری کرونا و لزوم رعایت آن در کلیه مراکز درمانی کشور و به منظور ارتقای سطح ارائه خدمات، کاهش عوارض ناخواسته درمانی و جلوگیری از تحمیل هزینههای غیرضروری به بیماران و تاکید چند باره بر عدم تجویز داروها (IVIG، سینوورا، پیرفنیدون) و روشهای درمانی خارج از راهنماهای ابلاغی، مقتضی است با نظارت مستمر بر روند ارائه خدمات و بررسی پروندهها و درمانهای تجویزی، در صورت مشاهده تخلف با استناد به مفاد آییننامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفهای مشاغل پزشکی و وابسته من جمله مواد ۱۱، ۱۴ و ۱۷، متخلفین به دادسرای انتظامی نظام پزشکی معرفی شوند.
لازم به ذکر است؛ تاکنون تاثیر داروی ivig بر درمان بیماری کرونا در هیچ منبع علمی در دنیا به اثبات نرسیده و با تجویز این دارو برای این بیماران تنها باعث تقاضای القایی در بیماران میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، تا کنون ۸۵۸ هزار و ۲۹۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰۹ هزار و ۸۲۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۲۳ دُز رسید.
از دیروز تا امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۲۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۲۰۲ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۴۹۹ هزار و ۷۷ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۱ هزار و ۷۵۸ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۹۵۴ هزار و ۳۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
پنج هزار و ۳۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۱۵ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۲۷۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
فقط ۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارد
در حال حاضر ۱۹۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۷۴ شهر در وضعیت زرد و ۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه ساری انگلستان، نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد استفاده مکرر از اینترنت در دوران قرنطینه از سوی افراد مسن، دارای فوایدی برای سلامت ذهنی این افراد است.
بر اساس این گزارش، در پژوهشی که از سوی دانشگاه ساری انگلیس (University of Surrey) میان افراد ۵۵ تا ۷۵ سال به انجام رسیده، استفاده مکرر از اینترنت برای سلامت ذهنی و کیفیت زندگی افرادی که تحت قرنطینه زندگی میکردند، فوایدی در بر داشت.
در این گزارش آمده است افرادی که بیشتر از اینترنت استفاده میکنند؛ خصوصا برای آنکه با دوستان و خانواده خود در تماس باشند، در خطر پایین تری از افسردگی قرار داشته و کیفیت بالاتری از زندگی را گزارش کرده اند.
تنهایی و انزوای اجتماعی از مشکلات اصلی بسیاری از افراد در دوران قرنطینه، به خصوص برای افراد میانسال و یا مسن محسوب میشود. تنهایی خطر افسردگی و پیامدهای منفی برای سلامتی را بالا میبرد. بر اساس پژوهشی که نتایج آن در مجله مراقبتهای بهداشتی منتشر شده، محققان دانشگاه ساری انگلیس در خصوص این مسأله که آیا استفاده مکرر از اینترنت در افراد مسن به کاهش این خطر کمک میکند، یا خیر، تحقیق کردند.
محققان در این پژوهش ۳ هزار و ۴۹۱ شرکت کننده را در تابستان ۲۰۲۰ و در زمانی که قوانین فاصله گذاری اجتماعی در سراسر انگلیس بر قرار بود، مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس این پژوهش، افرادی که به شکل مکرر از اینترنت استفاده میکردند (یک بار یا بیشتر در طول روز) سطح بسیار پایین تری از علائم افسردگی را داشته و کیفیت بالاتری از زندگی را در مقایسه با افرادی که از اینترنت تنها یک بار در هفته و یا کمتر استفاده میکردند، نشان دادند. این تحقیقات نشان داد استفاده از اینترنت برای ارتباطات به شکلی ویژه با این فواید سودمند در ارتباط بود؛ به شکلی که آنلاین شدن برای در ارتباط ماندن با دوستان و خانواده به مبارزه با اثرات منفی روانی فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه در بزرگسالان ۵۵ تا ۷۵ سال کمک کرد.
همچنین، این پژوهش نشان داد افرادی که بیشتر از اینترنت برای جستجوی اطلاعات مرتبط با سلامتی استفاده میکردند، سطح بالاتری از علائم افسردگی را گزارش کردند. این مسأله شاید به علت درجه بالاتری از نگرانی باشد که بر اثر خواندن اطلاعات مرتبط با کرونا (کووید-۱۹) و دیگر مسائل مرتبط با سلامتی در منابع اینترنتی به وجود میآید.
دکتر سیمون ایوانز (Simon Evans) مدرس علوم اعصاب در دانشگاه ساری انگلیس در این خصوص گفت: همانطوری که محدودیتها در طول همه گیری کرونا ادامه مییابد، افراد مسن بیشتر در معرض خطر تنهایی و مشکلات مربوط به سلامت ذهنی قرار میگیرند. ما دریافتیم بزرگسالان مسنی که به شکلی مکرر در دوران قرنطینه از اینترنت استفاده میکنند، خصوصا برای ارتباط با دیگران، درجه افسردگی پایین تری دارند و کیفیت زندگی آنها افزایش مییابد. با رشد وضعیت کرونا، استفاده مکرر و بیشتر از اینترنت میتواند به سلامت ذهنی افراد مسن با کاهش تنهایی و خطر افسردگی کمک کند؛ خصوصا اگر قرنطینههایی در آینده اعمال شود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران از شناسایی سه مورد قطعی ابتلا به کرونای آفریقایی جنوبی در کشور خبر داد و گفت: با موج فراگیر ویروس موتاسیون یافته انگلیسی در سراسر کشور، همکاران من با شرایط ویژهای روبرو شدند و متاسفانه مرگ ناشی از بستری در روزهای آینده رو به افزایش خواهد بود و در روزهای آینده شرایط سختی درباره دریافت بسترهای امروز خواهیم داشت.
نمکی ادامه داد: کاری که همکارانم در موج سوم کرونا کردند این بود که مراکز سرپایی ١۶ ساعته را افزایش دادیم و داروهای ضدویروس را به مراکز سرپایی بردیم و توانستیم بار انبوه بیماران را که سرریز آنها به بیمارستانها بود کم کنیم و در روزهای آینده با گذر از روزهای سنگین شاهد کاهش آمار بستری و بعد از آن با تاخیر در آمار فوتیها خواهیم بود.
وی بیان کرد: خبر خوب ما امروز این بود که واکسیناسیون کرونا در فاز دوم را شروع کردیم و دیروز آزمایش بالینی فاز ۳ پاستور را شروع کردیم و در آینده نزدیک این واکسنها به جمع واکسنها خواهند پیوست.
وزیر بهداشت گفت: ما لحظه به لحظه ویروسهای جهشیافته را رصد میکردیم و همانطور که ویروس ووهان خود را از ووهان به قطب رساند، صدای پای ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی و هندی را میشنیدیم و علم به شیوع ویروس برزیلی و آفریقایی جنوبی در کشورهای همسایه را داشتیم و مکاتبههایی برای ممنوعیت ورود و خروج انجام دادیم.
نمکی ادامه داد: در یکی از استانهای جنوبی برای اولین بار ۳ مورد ویروس آفریقا جنوبی را شناسایی کردیم. صدای پای ویروس هندی را بسیار نزدیک میشنویم.
او گفت: تمام تبعه هندی و پاکستانی را که وارد کشور شدهاند بررسی میکنیم و دیروز در یکی از شهرستانها مواردی از هندیهای مبتلا به کرونا را ارزیابی کردیم و امیدواریم که این افراد مبتلا به ویروس جهش یافته هندی نباشند.
نمکی گفت: این زنگ خطر به ما میگوید که باید فاصلهها را بیشتر و پروتکلهای بهداشتی را بیشتر مراعات کنیم و اجازه ندهیم همکاران ما با این نفسهای تنگ، خسته و گرفته در مجموعه درمانی به دام جمع و جور کردن موج جدیدی با ویروسهای جهش یافته جدید شوند.
وزیر بهداشت اظهار کرد: واقعاً نظام سلامت در اوج گرفتاری است و همکارانم در سنگینترین موج تاریخی بار بیماری را به دوش میکشند و امیدواریم در این مرحله چوب سنگین بر گرده نظام سلامت با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی وارد نکنیم. امیدواریم بعد از ویروس انگلیسی به دام شیوع گسترده ویروس آفریقای جنوبی نیفتیم. خیلی از واکسنها روی این ویروس جواب نمیدهند و اگر جواب بدهند، جواب مختصری است. نگذاریم به دام ویروس جهش یافتهای بیفتیم که واکسنها هم روی آن اثری ندارند.
او گفت: از اصحاب رسانه تشکر دارم و میخواهم که در کنار ما این اطلاعرسانی گسترده را در کشور انجام دهند و کمک کنند تا بتوانیم این موجها را پشت سر بگذاریم.
نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونای تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا در تهران اظهار کرد: در حال حاضر ۸۳۲۸ بیمار کرونایی در سطح استان تهران بستری شدهاند که ۲۰۴۴ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
او ادامه داد: در شبانهروز گذشته ۸۸۹۰ نفر به بخشهای سرپایی مراکز بهداشتی سطح استان تهران مراجعه کردند که نسبت به روز گذشته حدود ۱۳ درصد رشد داشته است.
توکلی گفت: در شبانه روز گذشته ۱۳۲۷ نفر در بخشهای عادی و ۲۱۳ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
او افزود: در شبانهروز گذشته ۱۱۷ بیمار کرونایی در سطح استان تهران فوت کردند و خوشبختانه در شبانهروز گذشته ۱۲۲۳ بیمار با وضعیت جسمانی خوب از بیمارستانها و مراکز درمانی ترخیص شدهاند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت از دیروز تا امروز (سهشنبه، ۷ اردیبهشت) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۹۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۳۸۶ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۱۹۳ نفر رسید. متاسفانه در شبانه روز گذشته، ۴۶۲ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۰ هزار و ۵۳۲ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۹۰۷ هزار و ۱۹۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
تا کنون ۱۵ میلیون و ۴۳۵ هزار و ۱۴۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
۷۰۵ هزار و ۱۴۷ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۸۴ هزار و ۴۰۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند. براین اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۸۸۹ هزار و ۵۵۴ دُز رسید.