كرونا را شكست مي دهيم
تزریق روزانه ۵۰ هزار واکسن کرونا/ واکسن‌های تقلبی یکی از معضلات نظام سلامت در دنیا
سخنگوی سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

تزریق روزانه ۵۰ هزار واکسن کرونا/ واکسن‌های تقلبی یکی از معضلات نظام سلامت در دنیا

جهانپور گفت: در روز‌های اخیر توزیع تقریباً وسیع‌تر واکسن کرونا را داشتیم و روزی ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار واکسن تزریق می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه عدد تزریق واکسن در کشور از ۶۴۰ هزار دوز تجاوز کرده و از این تعداد بیش از ۱۴۰ هزار نفر هر دو دوز را دریافت کردند گفت: تا به امروز آنچه که در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته یک میلیون و ۹۹۵ هزار دوز است و فردا هم ۱۰۰ هزار دوز به این تعداد افزوده خواهد شد، یک میلیون و ۹۹۵ هزار دوز حدود یک میلیون و صد هزار دوز ظرف روز‌های اخیر نیمه دوم فروردین ماه وارد کشور شده است.

 روز‌های اول اردیبهشت اتمام فاز یک تزریق واکسن

وی با اشاره به اینکه با دستور وزیر بهداشت تمهیداتی برای ورود واکسن‌های بیشتر به کشور صورت گرفت گفت: در روز‌های اخیر توزیع تقریباً وسیع تری را داشتیم، الان روزی ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار واکسن تزریق می‌شود، فاز یک عمدتاً متوجه کادر درمان و کارکنان سلامت می‌شوند، کارکنان سلامت، بیماران خاص، برخی از گروه‌های بیماران صعب العلاج، معلولین، جانبازان، کارکنان آسایشگاه‌ها، پاکبانان و کسانیکه بیماری‌های زمینه‌ای دارند و همچنین کسانی که درگیر در امر دفع و جمع آوری زباله‌های عفونی هستند در فاز یک قرار می‌گیرند که در روز‌های اول اردیبهشت شاهد اتمام فاز یک خواهیم بود.

جهانپور با اشاره به اینکه قطعا واکسن کرونا در ایران رایگان خواهد بود افزود: از نیمه دوم اردیبهشت فاز دو محقق خواهد شد، سالمندانی که سن بالای ۶۴ سال دارند و کسانیکه بیماری‌های زمینه‌ای دارند واکسیناسیون خواهند شد لذا ۸۰ تا ۸۵ درصد بیمارانی که بیماری زمینه‌ای دارند جزو گروه سالمندان هستند لذا هم‌پوشانی در این گروه صورت گرفته است.

امیدواریم ۷۰ درصد جمعیت را بتوانیم واکسن بزنیم

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به بیمارانی که بیماری زمینه‌ای دارند افزود: دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های مزمن دیگر اعلام خواهد شد، انشاالله به تدریج اطلاع رسانی انجام می‌شود و این واکسیناسیون در فصل بهار انجام خواهد شد، در حالت خوش بینانه تا پایان فصل بهار و ابتدای تابستان فاز دو را تمام خواهیم کرد، امیدواریم ضریب تحقق تامین واکسن بهتر از روز‌ها و هفته‌های قبل باشد.

وی ادامه داد: در تابستان فاز ۳ و در پاییز فاز ۴ را انجام خواهیم داد، امیدواریم ۷۰ درصد جمعیت را بتوانیم واکسن بزنیم تا ایمنی جمعی ایجاد شود.

واکسن‌های تقلبی امروزه یکی از معضلات نظام سلامت

جهانپور با اشاره به اینکه سامانه سیب سامانه یکپارچه بهداشتی است تصریح کرد: اصل سامانه‌سیب این است که افراد باید دارای سامانه الکترونیک سلامت باشند، بیش از ۸۵ درصد مردم واجد پرونده الکترونیک سلامت هستند، اگر کسی نگرانی داشت می‌توانند در روستا‌ها به خانه‌های بهداشت تماس بگیرند و شهر‌ها به پایگاه‌های سلامت محل سکونت می‌توانند مراجعه و اقدام به تشکیل پرونده سلامت کنند، ۸۵ تا ۹۰ درصد افراد واجد پرونده الکترونیک سلامت هستند؛ و‌ی بیان کرد: بیماران زمینه‌ای بالای هجده سال در اولویت دوم کرونا از طریق سامانه سیب در فصل بهار در برابر کرونا واکسینه خواهند شد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: مردم موارد مشکوک فروش واکسن در بیمارستان‌های خصوصی را گزارش کنند، واکسن‌های تقلبی در دنیا بسیار زیاد است، واکسن‌های تقلبی امروزه یکی از معضلات نظام سلامت شده است، قاعدتا با این تقاضا و نیاز موجود و عرضه محدودی که در دنیا وجود دارد افراد سودجو و فرصت طلب دست به کار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه واکسن فرآورده‌ای بیولوژیک است به طوری که باید در آن زنجیره سرد رعایت شود خاطرنشان کرد: قطعاً هم وطنان باید مراقب باشند تا در این چرخه نامعیوب ورود پیدا نکند، از مردم می‌خواهم تا واکسن را از بازار‌های غیررسمی تهیه نکنند.

جهانپور ادامه داد: ثبت نام در بیمارستان‌های خصوصی بعید است لذا اگر هم باشد حتماً برخورد قاطعی صورت خواهد گرفت البته تاکنون گزارشی در این رابطه گزارش نشده است.

وی گفت: از مردم می‌خواهیم اگر موارد مشکوک را دیدند گزارش دهند، این فرآورده به گونه‌ای نیست که بخواهد سلامت عمومی جامعه را تامین کند لذا مردم نباید خودشان را در معرض تهدید قرار بدهند، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی به این موضوع ورود پیدا خواهند کرد، قطعاً به عنوان شاکی در کنار بقیه مردم قرار می‌گیریم و از مسیر پلیس فتا و دستگاه‌های امنیتی با متخلفان برخورد خواهیم کرد.

(0) نظر
برچسب ها :
لزوم اجرای دقیق طرح تقلیل حضور کارکنان در وضعیت قرمز و نارنجی
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران مطرح کرد؛

لزوم اجرای دقیق طرح تقلیل حضور کارکنان در وضعیت قرمز و نارنجی

زالی خواستار تاکید مجدد بر اجرای جدی طرح تقلیل حضور کارکنان دستگاه‌های مختلف در وضعیت کرونایی قرمز و نارنجی تهران شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران در نامه ای به وزیر بهداشت با اشاره به بررسی‌های میدانی و عدم همکاری برخی دستگاه‌های ملی مستقر در تهران در رابطه با اجرای طرح تقلیل حضور کارکنان متناسب با مصوبات ستاد ملی و شرایط کرونایی قرمز و نارنجی؛ خواستار طرح مجدد این موضوع درستاد ملی مدیریت بیماری کرونا شد تا اجرای این طرح به طور جدی توسط دستگاه‌های ملی مستقر در تهران عملیاتی شود و در صورت عدم اجرا، برخورد قاطع و ضروری به عمل آید.

(0) نظر
برچسب ها :
بیمارستان صحرایی مسیح دانشوری برای بیماران کرونایی راه‌اندازی شد
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری:

بیمارستان صحرایی مسیح دانشوری برای بیماران کرونایی راه‌اندازی شد

ولایتی از راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در مرکز مسیح دانشوری به منظور ارائه خدمات حداکثری به بیماران کرونایی خبر داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ولایتی  رئیس بیمارستان مسیح دانشوری در مراسم راه اندازی بیمارستان صحرایی با حضور  دکتر عسگری معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و  جمعی از پزشکان و ‌متخصصان، ضمن قدردانی از کادر درمان و مبارزه و مقاومت دلسوزانه و خستگی ناپذیر آنان، با اشاره به خدمات این مرکز به بیماران کرونایی گفت: بیمارستان مسیح دانشوری از ابتدای همه گیری کرونا در کشور به عنوان قطب ارجاع مراکز بهداشتی و درمانی پذیرای بیماران حاد تنفسی بوده است.

وی افزود: متاسفانه با شروع موج چهارم کرونا در کشور و قرمز شدن وضعیت شهر تهران، ظرفیت تخت‌های بخش کرونای بیمارستان مسیح دانشوری تکمیل گردید و تخت خالی برای بستری شدن بیماران مبتلا به ویروس کرونا در اختیار نبوده است و لذا پس از مواجهه با این شرایط، به پیشنهاد وزارت بهداشت مبنی بر گسترش خدمات کلینیکی به بیماران و در تعامل با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)، یک بیمارستان صحرایی با تجهیزات مرکز درمانی در محوطه بیمارستان مسیح دانشوری راه‌اندازی شده است که می تواند در ارائه خدمات حداکثری بسیار تاثیرگذار باشد.

ولایتی تصریح کرد: خوشبختانه پس از استقرار و راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در مرکز، هم‌اکنون پذیرش بیماران حاد تنفسی و مبتلا به کرونا آغاز شده و امکان تزریق دارو، اکسیژن‌ درمانی و ارائه خدمات مورد نظر فراهم شده است.

وی با تاکید بر اینکه بیمارستان مسیح دانشوری با تمام ظرفیت خدمات مورد نظر را ارائه می نماید، افزود: علاوه بر ایجاد کلینیک درمان سرپایی برای بیماران کرونایی که وضعیت حاد ندارند، با ایجاد بیمارستان صحرایی که مجهز به تخت برای بستری است و دارای شرایط مطلوب و استاندارد  می باشد ارائه خدمات خواهد کرد.

ولایتی با بیان اینکه بیمارستان مسیح دانشوری مرکز ارجاع بیماران کرونایی از تمام کشور است، تصریح کرد: بیمارستان مسیح دانشوری علاوه بر ارائه خدمات به بیماران کرونایی در پیک چهارم به بیماران بخش پیوند نیز رسیدگی نموده و در سال جدید چهار پیوند قلب، یک پیوند ریه و یک پیوند کبد انجام داده است.

وی در پایان با تاکید بر این که برخی علاقه ندارند تا ایران بتواند ساخت واکسن کرونا را نهایی کند، گفت: ایران سابقه چند ده ساله واکسن سازی چه باکتریایی و چه ویروسی دارد و واکسن های باکتریایی همچون کزاز، دیفتری، سل، سیاه سرفه و ویروسی همچون هاری، آبله، سرخک و سرخجه را با کیفیت بسیار مطلوب ارائه تولید کرده است.

 در این مراسم معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هم که در این مراسم حضور داشتند ضمن تشکر از همکاری بیمارستان مسیح دانشوری با این ستاد برای احداث‌ بیمارستان صحرایی در خصوص روند ‌پیشرفت واکسن کووبرکت تصریح کرد: در اوایل اردیبهشت ماه یک میلیون دوز واکسن تولید می‌شود که این مقدار تا تیره ماه به ظرفیت ۲۰ میلیون‌ خواهد رسید.

(0) نظر
برچسب ها :
ضعف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد
سخنگوی وزارت بهداشت:

ضعف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد

لاری گفت: حذف وعده غذایی سحر، باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش خواهد داد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت که بیشتر در معرض ابتلا به کووید ۱۹ هستند، در مورد روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.

او ادامه داد: با توجه به طولانی بودن مدت زمان روزه داری، حذف وعده غذایی سحر، باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش خواهد داد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: از طرفی تغذیه صحیح و مناسب تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با کووید ۱۹ داشته و رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی با استفاده از همه گروه‌های غذایی، باعث بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن می‌شود.

لاری گفت: ضروری است روزه داران استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی همراه با محدود کردن مصرف غذا‌های دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی را در دستور کار رژیم غذایی خود قرار دهند.

(0) نظر
برچسب ها :
راه اندازی مگا ICU برای مبتلایان کرونایی از فردا/ ادامه روند افزایش کرونا در تهران تا هفته آینده
فرمانده ستاد کرونای تهران مطرح کرد؛

راه اندازی مگا ICU برای مبتلایان کرونایی از فردا/ ادامه روند افزایش کرونا در تهران تا هفته آینده

زالی گفت: پروژه ۲۱ تختی به عنوان مگا ICU از فردا در مدار ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا قرار خواهد گرفت.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  علیرضا زالی با اشاره به افتتاح ۱۰ پروژه درمانی در بیمارستان مسیح دانشوری، گفت: به دلیل اینکه بیماری کرونا بحث اصلی این روزهای جامعه است عمده پروژه‌هایی که امروز افتتاح شد در رابطه با کروناست که یکی از آنها پروژه ۲۱ تختی است که به عنوان مگا ICU از فردا در مدار ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا قرار خواهد گرفت.

وی افزود: همچنین بخش ۴۰ تخته‌ای نیز برای پذیرش بیماران سرپایی به عنوان بحش موقت سرپایی در نظر گرفته شده است. راه اندازی یکی از اولین و پیشرفته‌ترین‌ سی‌تی اسکن‌ها با موبایل با حداقل امکانات زیرساختی در بخش تصویر برداری ارائه خدمت خواهد کرد. از طرفی ۳ بخش از بیمارستان مورد بازسازی قرار گرفت و برای اینکه بیمارستان مسیح دانشوری بتواند بار بیشتری از بیماران را پذیرش کند نیاز است تا زیرساخت‌هایش تغییر کند که خوشبختانه با همکاری اساتید این اتفاق خواهد افتاد البته در استان تهران در روزهای اخیر چنین الگویی شاهد بودیم اما امیدواریم با افزایش بازتوزیع تخت‌های مکفی میزبان مبتلایان کرونا باشیم.
 
زالی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته از نظر تعداد کلی بیماران بستری ۸۵۵۰ بیمار داشتیم که ۲۱۰۰ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و تعداد موارد جدید بستری در استان در ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر هزار و  ۱۵۰ نفر بود که ۱۹۷ نفر آنها در بخش مراقبت ویژه بستری شدند.

وی با بیان اینکه فرایند ترخیص بیماران درطول هفته گذشته شتاب گرفته است، اظهار کرد: حدود ۱۲۰۰ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته از بیمارستان‌ها ترخیص شدند اما لازم است بین ترخیص و میزان ورودی جدید به بیمارستان تعادل ایجاد شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در بخش مراجعین سرپایی بخش‌های بهداشتی درمانی هنوز عدد بالا است و بالغ بر ۱۶ هزار و ۹۰۰ مراجع صرفا به بخش‌های دولنی داشتیم و تا زمانی که مراجعین سرپایی ما به کفه نرسد باید انتظار داشته باشیم که بار بستری بیمارستان‌ها روبه افزایش باشد. در انتظار برای رسیدن به یک کفه هستیم تا آن وقت بتوانیم منتظر باشیم بین ۵ تا ۷ روز بعد امواج سهمگین بیماری کاهش یابد بنابراین پیش بینی می‌کنم تا پایان هفته آینده همین الگو را در تهران شاهد باشیم‌.

(0) نظر
برچسب ها :
اختلالات روانی کرونایی و راه‌های برون رفت از آن

اختلالات روانی کرونایی و راه‌های برون رفت از آن

یک متخصص روانپزشکی گفت: اختلالات روحی، روانی و افسردگی از مشکلات رایج دوران کرونایی است

علی ناظری، متخصص روانپزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اختلالات روحی، روانی و افسردگی از مشکلات رایج دوران کرونایی است.

ناظری گفت: در بحران کرونا ما با گروهی روبرو هستیم که مشکلات عام در دوران پاندمی دارند. این مشکل شامل یک نگرانی عمومی و دلواپسی از ابتلای بیماری توسط خود یا نزدیکان است. این نگرانی ممکن است در افرادی با اضطراب شدید و اختلال در زندگی عادی روبرو شود.

او افزود: یک چهارم افراد جامعه، استعداد مشکلات روانپزشکی را از قبل داشتند. این افراد به طور طبیعی زمانی که در شرایط استرس زا قرار می‌گیرند، به میزان بیشتری دچار بهم ریختگی می‌شوند. حتی ممکن است بیماری‌های قبلی آن‌ها شدت یابد یا در درمان دچار مشکل شوند.

ناظری ادامه داد: این مشکلات به ویژه در افرادی که وسواس داشتند یا هر نوع اضطراب‌های شدید دیگر، بیشتر مشاهده می‌شود. این افراد ممکن است در رعایت برخی مسائل افراط کنند و خود را با محدودیت‌های جدی روبرو کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: تمام موارد گفته شده باعث می‌شود افراد به میزان بیشتری عصبانی یا پرخاشگر شوند و نسبت به عملکرد‌های شناختی و خانوادگی آن‌ها تاثیرگذار باشد.

ناظری بیان کرد: در مرحله بعد با افرادی روبرو هستیم که خود این افراد یا عضو نزدیکی از آن‌ها به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند. مدل مبارزه با بیماری، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ امید و حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی در کنار درمان‌های تخصصی برای این افراد باید صورت بگیرد.

این متخصص روانپزشکی مطرح کرد: در مرحله سوم افرادی است که پس از بیماری با آن‌ها مواجه هستیم. در واقع با گروهی روبرو هستیم که ممکن است پس از بهبودی، علائم افسردگی یا اضطراب به دلیل تحمل فشار‌های دوره بیماری در آن‌ها بروز پیدا کند. برخی از گروه‌ها هم متاسفانه افراد سوگوار هستند. پدیده‌ای که بعد از فوت یکی از عزیزان برای نزدیکان رخ می‌دهد و ممکن است نزدیکترین افراد، افسردگی یا احساس‌هایی مانند عذاب وجدان را تجربه کنند.

ناظری افزود: به طور طبیعی همه مردم باید تمام دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند و مراقب باشند در این زمینه افراط نکنند. توصیه می‌شود از پیگیری زیاد اخبار پرهیز کنند و به زندگی عادی خود با رعایت نکات بهداشتی به صورت سازماندهی شده ادامه دهند. سعی کنند از شیوه‌های جدید ارتباطی مثل فضای مجازی در حد تعادل کمک بگیرند تا بتوانند روحیه خود را حفظ کنند.

این متخصص روانپزشکی در پایان تصریح کرد: افرادی که جزو یک چهارم جمعیت جامعه و حساس محسوب می‌شوند، سعی کنند راهنمایی‌های مشاوران را جدی بگیرند. در واقع تمام افراد جامعه باید کمک کنند تا از طریق حمایت روانی اجتماعی، مشاوره و ارتباط‌های جدید از این شرایط عبور کنیم.

(0) نظر
برچسب ها :
واکسن کرونا را به زحمت تهیه کردیم/ تزریق خارج از ضابطه به مراجع قضایی معرفی شود
وزیر بهداشت:

واکسن کرونا را به زحمت تهیه کردیم/ تزریق خارج از ضابطه به مراجع قضایی معرفی شود

وزیر بهداشت گفت: نباید به دلیل عدم پیروی از توصیه هایمان، مردم را تنها بگذاریم. قسم خورده ایم به مردم رسیدگی کنیم، حتی آنهایی که ممکن است پروتکل ها را شکسته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و  در چهاردهمین اجلاس مجازی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار کرد: مردم را دریابید. گروهی از مردم در خانه ماندند و سفر نکردند، اما گروهی نیز گوش نداده و به سفر رفتند. نباید به دلیل عدم پیروی از توصیه هایمان، مردم را تنها بگذاریم. قسم خورده ایم به مردم رسیدگی کنیم، حتی آنهایی که ممکن است پروتکل ها را شکسته باشند. 

تزریق ۵ روزه یک میلیون دوز واکسن کرونا

وی افزود: خودتان را برای تزریق ۵ روزه یک میلیون دوز واکسن کرونا در قالب فاز یک سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹ آماده و به سرعت برنامه ریزی کنید. نباید در این فرآیند، دقتتان را کاهش دهید. از روسای دانشگاه ها و معاونین بهداشت و درمان دانشگاه ها می خواهم که حتما دقت کنند. مبادا کسی که در اولویت نیست، واکسن تزریق کند و چنانچه اتفاقی بیفتد که منجر به بی عدالتی در نظام سلامت شود را نخواهم بخشید. 

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اینکه دانشگاه های علوم پزشکی باید از سیاست زدگی دور باشند، تصریح کرد: واکسن کووید ۱۹ را به زحمت در این اوضاع بحرانی تهیه کرده ایم که به افراد بر اساس اولویت های سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹ تزریق شود و هر یک مورد اگر خارج از ضابطه باشد، حتما مورد بازخواست و معرفی به مراجع قضایی قرار خواهد گرفت.

بر اجرای پروتکل ها اصرار بی وقفه داشته باشید

وی خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی در این نشست مجازی  گفت: حتما باید بر اجرای پروتکل ها اصرار بی وقفه داشته باشید. رییس دانشگاه علوم پزشکی مسئول ایستادگی بر اجرای پروتکل هاست و اگر جایی پروتکل شکنی شد، حتما به مقامات ذی صلاح از جمله دادستان ها و مقامات استانی منعکس و به بنده نیز رونوشت کنید. امروز، روز مماشات نیست و مصالحه کردن با جان مردم، کار بسیار فریب کارانه و خیانت کارانه ای است. بر اجرای پروتکل ها بایستید، چون هر قدر اجرای پروتکل ها ضعیف تر شود، آمار ابتلا و مرگ و میر بالاتر خواهد رفت. 

ضرورت توسعه مراکز ۱۶ ساعته و سرپایی/ مردم نباید سرگردان شوند 

وزیر بهداشت، تاکید کرد: حتما باید درمانگاه ها و مراکز سرپایی را به اندازه کافی، توسعه دهیم. مردم نباید سرگردان شوند و باید به این مراکز، دسترسی داشته باشند. تمام دانشگاه های علوم پزشکی باید مراکز ۱۶ ساعته را توسعه دهند تا در این مراکز امکان تست و ارائه داروهای ضدویروس وجود داشته باشد، همچنین اطلاع رسانی مناسبی نیز در این زمینه به مردم ارائه شود.

تزریق منابع برای تجهیز سریع تر تخت‌های بیمارستانی

نمکی تصریح کرد: این افتخار که هیچ بیماری نباید پشت درب هیچ بیمارستانی سرگردان شود، باید همواره برای جمهوری اسلامی ایران باقی بماند. در اوج پیک قبلی حدود ۲۳ هزار بیمار داشتیم، اما امروز از مرز ۴۴ هزار بیمار رد می شویم، آن هم در روزهایی که در اوج پیک بیماری نیستیم. امروز خوشبختانه جلسه خوبی با رییس جمهور، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس کل بانک مرکزی، داشتیم و قرار شد که از امروز تزریق منابع برای تجهیز سریع تر تخت های بیمارستانی آغاز شود. 

وی یادآور شد: کاهش مرگ و میر برای ما بسیار مهم است. در کاهش مرگ و میر دو پدیده یعنی میزان مراقبت از بیماران و نیز حجم بیمار، تاثیرگذار است. در مورد پروتکل ها و شیوه های موثر درمانی، از روز اول به دنبال این بودم که از تجارب دانشگاه های موفق تر و بیمارستان هایی که مرگ و میر کمتری داشته اند، استفاده کنیم.

وزیر بهداشت  بیان کرد: کار کردن در حوزه سلامت به ویژه در ماه مبارک رمضان، از اعمال ویژه و با اجر و ثواب است. در این ماه حتی نفس کشیدن عبادت است، اما آرام کردن نفس های گرفته و بازگرداندن نفس های سخت به سمت نفس های آرام تر، عبادتی خداپسندانه تر است.

(0) نظر
برچسب ها :
واکسن آسترازنکا ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا :

واکسن آسترازنکا ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود

رئیسی گفت: هیچ منع مصرفی در گروه‌های سنی مختلف برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد، اما این واکسن ترجیحا به افراد زیر ۵٠ سال تزریق نشود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا ضمن تکذیب خبر ممنوعیت تزریق واکسن آسترازنکا به افراد زیر ۵٠ سال، بیان کرد: افراد بالای ۵٠ سال واکسن آسترازنکا دریافت خواهند کرد و هیچ منع مصرفی در گروه‌های سنی مختلف برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد و همه افراد می‌توانند این واکسن را تزریق کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: اگر افراد زیر ۵٠ سال بودند و واکسن دیگری در دسترس بود، می‌توان واکسن دیگری به کادر بهداشت و درمان تزریق کرد چرا که در مواردی مشاهده شده است برخی از کادر بهداشت و درمان به دلیل دل نگرانی از تزریق واکسن ممانعت می‌کنند و برای حفظ حرمت مدافعان سلامت در صورت در دسترس بودن واکسن دیگر می‌توان برای افراد زیر ۵٠ سال واکسن دیگری تزریق کرد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: اگر کادر بهداشت و درمان علاقه مند بودند تا واکسن ایرانی تزریق کنند باید صبر کنند تا طی چند ماه آینده واکسن ایرانی به مرحله تولید و تزریق عمومی برسد و تاکید می‌کنم که هیچ منع مصرفی برای تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد.

(0) نظر
برچسب ها :
برخی در ستاد مانع خاموشی شعله‌های کرونا در نوروز شدند/ خاطره ای از رهبر انقلاب درباره دریافت واکسن
معاون کل وزارت بهداشت:

برخی در ستاد مانع خاموشی شعله‌های کرونا در نوروز شدند/ خاطره ای از رهبر انقلاب درباره دریافت واکسن

حریرچی گفت: برخی در ستاد کرونا مانع شدند تا از فرصت نوروز برای خاموشی شعله‌های کرونا استفاده کنیم و نمی‌توانم اسامی این افراد را بگویم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی در ستاد ملی کرونا مانع شدند تا از فرصت طلایی عید برای خاموش کردن شعله های کرونا استفاده کنیم؛ نمی توانم اسامی این افراد را بگویم، انها وزن دهی متفاوتی به کرونا در اولویت های کشور می دهند اما خواسته وزارت بهداشت ممنوعیت مسافرت‌ها بود.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: ما سال گذشته کار خاصی در نوروز انجام ندادیم و با تعطیلی ها توانستیم بیماری را مدیریت کنیم، نوروز فرصت مناسبی برای مدیریت بیماری بود چرا که حتی کارخانه های تولیدی تعطیل هستند ما می خواستیم جلوی سفرها را بگیریم و با طرح شهید سلیمانی شعله های کرونا را خاموش کنیم.

حریرچی بیان کرد: امروز ۲۵۷ شهر در وضعیت قرمز قرار دارند و نسبت به سه روز پیش تعداد شهر‌های قرمز سه برابر شده است و ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند و ۸۵ درصد شهر‌ها قرمز و نارنجی هستند و تمام مراکز استان‌ها قرمز شده اند و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

رهبر انقلاب تاکید کردند، واکسن ایرانی تزریق می کنند

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: به هیچ مقام مسئولی که در کشور واکسن زده نشده است و حتی ما که با گروههای درمانی ارتباط داریم از سهم خود برای تزریق واکسن استفاده نکرده ایم. شفاف بگویم زمانی که واکسن آنفلوانزا در داروخانه ها بود، برای مقام معظم رهبری پیشنهاد شده بود که واکسن آنفلوانزا بزنند و ایشان فرمودند چون همه واکسن نزده اند، من نیز واکسن نمی‌زنم و از ایشان سوال شد آیا واکسن کرونا می زنید؟ و ایشان تاکید کردند که منتظر واکسن داخلی می‌مانم.

حریرچی گفت: مردم مطمئن باشند عدالت و دسترسی را در واکسن کرونا رعایت خواهیم کرد البته استثنایی مانند ورزشکاران پاراالمپیک برای تزریق واکسن وجود دارد که این موارد را خیلی شفاف اعلام می کنیم.

تشریح کارشکنی‌های آمریکا در انتقال پول واکسن کرونا

حریرچی همچنین با تشریح کارشکنی‌های آمریکا در نقل و انتقال پول برای خرید واکسن کرونا گفت: برای همین واکسن کوواکس که دو شب قبل وارد کشور شد برای اینکه ۴۵ میلیون دلار از دلار‌های کره جنوبی خود را که ۵ الی ۶ میلیارد دلار آنجا پول داشتیم، دولت کره می‌گفت این پول برود آمریکا و به حساب شرکت برگردد ممکن است توقیف شود.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه مشکل اصلی دسترسی به پول و انتقال آن بوده است، افزود: دولت پول را تامین کرد، اما در خارج مشکل داشتیم. حدود چهار ماه معطل انتقال پول برای واکسن کوواکس بودیم. طرف کوبایی هم حدود ۸ میلیون دلار تا ۱۵ میلیون دلار در دو قسط می‌خواست که برای انتقال آن مشکل داشتیم. همه مردم می‌دانند که به دلیل تحریم‌های ظالمانه و دردناک آمریکا، در خرید واکسن کرونا مشکل داشتیم.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: البته مثلا در واردات شکلات خیلی سخت گیری نمی‌کنند، اما انگشت روی نیاز‌های اساسی مثل دارو و واکسن می‌گذارند. همین الان برای خرید مواد موثره برای تولید واکسن که در آمریکا انحصاری تولید می‌شود سنگ اندازی می‌کنند و جلوی آن را می‌گیرند و این همان جنگ است. ما درگیر جنگ همه جانبه هستیم و راهش اتکا به تولید داخلی است و در واکسن کرونا هم در حال تولید هستیم.

آخرین وضعیت واکسن های وارداتی به کشور

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: ما یک میلیون و ۶۹۵ هزار دُز واکسن تا حالا وارد کردیم که ۵۲۰ هزار دُز اسپوتنیک روسی، ۱۲۵ هزار دُز کواکسین بهارات هند، ۱۰۰ هزار سوبرنا کوبا و ۷۰۰ هزار دز واکسن آسترازنکای تولید کروه جنوبی و ۲۵۰ هزار دز هم سینوفارم چین است و واکسن تولید داخل هم با سرعت خوبی پیش می رود.

(0) نظر
برچسب ها :
محدودیت تردد بین تهران و کرج وجود ندارد

محدودیت تردد بین تهران و کرج وجود ندارد

طی اعمال محدودیت‌های خودرویی تردد خودروهایی که پلاک تهران دارند در البرز و خودروهایی که پلاک البرز دارند در تهران بلامانع است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز،سرهنگ غلامعلی شرق، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز با اشاره به اینکه محدودیت تردد خودرویی در استان همچنان ادامه دارد، گفت: با توجه به این که البرز در وضعیت قرمز قرار دارد، هم خروج خودرو با پلاک بومی از استان و هم ورود خودرو با پلاک غیربومی به استان یک میلیون تومان جریمه دارد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز گفت: محدودیت تردد خودروها از ساعت ۱۰ شب الی سه صبح نیز همچنان برقرار است و رانندگانی که به این مساله توجه نکنند جریمه می‌شوند.

سرهنگ شرق گفت: در اعمال محدودیت‌های خودرویی، تهران و البرز همچنان یکپارچه دیده شده‌اند و تردد خودروهایی که پلاک تهران دارند در البرز و خودروهایی که پلاک البرز دارند در تهران بلامانع است.

او در ادامه با اشاره به وضعیت قرمز البرز افزود: هر چند در گذشته تاکید می‌شد مردم برای تردد در شهر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند ولی با توجه به اینکه کرونا در فضاهای سربسته و تجمعات انتشار بیشتری دارد، از مردم درخواست می‌شود که در مرحله اول جز در موارد ضروری از منزل خارج نشوند و در صورت لزوم هم کمتر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز با اشاره به این که مرکز تعویض پلاک خودروی قزلحضار از امروز تعطیل است گفت: حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد خودروهای البرز با پلاک غیر بومی است به همین دلیل از صاحبان این خودروها که در البرز سکونت دارند درخواست می‌شود بعد از بهتر شدن شرایط و بازگشایی مرکز تعویض پلاک، نسبت به تعویض پلاک خودروی خود اقدام کنند.

(0) نظر
برچسب ها :
مهم‌ترین تفاوت‌های کرونا با سرماخوردگی و آنفلوانزا

مهم‌ترین تفاوت‌های کرونا با سرماخوردگی و آنفلوانزا

بسیاری از علائم مشابه برای ابتلا به ویروس کرونا، آنفلونزا، سرماخوردگی یا حتی آلرژی وجود دارد اما تفاوت‌هایی نیز وجود دارد که آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العین، از نظر پزشکی، سرفه، سردرد، گلودرد و آبریزش بینی از برجسته‌ترین علائم عفونت با کووید ۱۹، آنفلوانزا، سرماخوردگی و آلرژی است که همه این علائم را دارند.

مقامات پزشکی توصیه می‌کنند اگر از علائمی که بین سرماخوردگی، آنفلوانزا، آلرژی و کرونا مشترک است رنج می‌برید، یک آزمایش برای حل و فصل موضوع انجام دهید؛ به ویژه اینکه مورد آخر مسری است و تشخیص زود هنگام آن مقابله با شرایط را تسهیل می‌کند.

اما اگر امکان آزمایش و اسکن برای تشخیص کووید ۱۹ وجود ندارد، دراین گزارش مهمترین تفاوت‌های میان بیماری‌های رایج تنفسی براساس اطلاعات ارائه شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در آمریکا (CDC) بررسی شده است.

۱- تب و لرز

بیمار در صورت عفونت با ویروس کرونا یا آنفلوانزا از تب و لرز رنج می‌برد اما به ندرت در سرماخوردگی این علامت وجود  دارد، در صورت بروز آلرژی نیز این علائم از بین می‌روند.

۲- تنگی نفس

این علامت مشخصه بیماری‌های آلرژیک، ویروس کرونا و آنفلوانزاست، اما اگر سرما بخورید این علامت از بین می‌رود.

۳- درد عضله یا بدن

بیمار مبتلا به ویروس کرونا و آنفلوانزا از وجود درد شدید در عضلات یا قسمت‌های مختلف بدن رنج می‌برند، اما اگر سرماخوردگی یا آلرژی تنفسی باشد، این علامت کاملاً از بین می‌رود.

۴- از دست دادن حس چشایی و بویایی

بیماری کرونا با از بین رفتن حس چشایی و بویایی مشخص می‌شود، زیرا این علائم در صورت ابتلا به آنفلوانزا، سرماخوردگی یا آلرژی وجود ندارد.

۵- عطسه کردن

این عارضه، علامت سرماخوردگی و آلرژی تنفسی است و فرد مبتلا به ویروس آنفلوانزا یا کرونا چنین عارضه‌ای را ندارد.

۶- حالت تهوع و استفراغ

این عارضه نشانه عفونت با ویروس کروناست و در صورت آنفلوانزا، سرماخوردگی و آلرژی وجود ندارد، اما در کودکان ممکن است علامت آنفلوانزا باشد.

۷- اسهال

اسهال نشانه عفونت با ویروس کروناست و در موارد ابتلا به آنفلوانزا، سرماخوردگی و آلرژی چنین عارضه‌ای وجود ندارد، اما اسهال در کودکان هنگام آلودگی به آنفلوانزا بیشتر دیده می‌شود.

۸- آبریزش بینی

هنگامی که سرما می‌خورید یا از آلرژی رنج می‌برید این یک علامت شایع است، اما در صورت وجود ویروس کرونا یا آنفلوانزا چنین علامتی وجود ندارد.

به گفته مرکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده، گرچه ویروس کرونا و آنفلوانزا بیشتر علائم مشترک را دارند، اما تفاوت عمده آن‌ها در از بین رفتن کامل چشایی یا بویایی است.

توجه داشته باشید که آیا از علائم گوارشی مانند استفراغ یا اسهال رنج می‌برید یا خیر، زیرا این موارد از جمله علائم معمول در گروه‌های سنی مختلف هنگام آلوده شدن به ویروس کروناست. اگرچه علائم گوارشی می‌تواند بخشی از آنفلوانزا باشد، اما در کودکان بیشتر از بزرگسالان است.

تفاوت بزرگ بین سرماخوردگی و آنفلوانزا این است که علائم سرماخوردگی طبق گفته CDC معمولاً به تدریج ظاهر می‌شود و گرچه تب گاهی اوقات همراه با سرماخوردگی ایجاد می‌شود، اما این یک علامت نادر است. سردرد یا بدن درد نیز به همین ترتیب است. هنگامی که سرما می‌خورید، ممکن است عطسه کنید و به گرفتگی بینی، انسداد یا آبریزش مبتلا شوید.

طبق گزارش آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا، ممکن است از قبل بدانید که مستعد ابتلا به آلرژی فصلی در فضای باز هستید، اما به خاطر داشته باشید که آلرژی در محیط داخلی نیز یکی از موارد رایج در زمستان است.

آلرژی می‌تواند باعث تنگی نفس شود، به خصوص اگر از آسم رنج می‌برید و اگر به آبریزش مبتلا هستید دچا التهاب در انتهای حلق خود خواهید شد.

سرماخوردگی و حساسیت نیز می‌توانند علائم مشابهی داشته باشند، اما حساسیت به طور ناگهانی در اثر قرار گرفتن در معرض محرک ظاهر می‌شود، در حالی که سرماخوردگی معمولاً به تدریج بروز می‌کند.

(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1400 هفته دوم اردیبهشت 1400 هفته اول اردیبهشت 1400 هفته چهارم فروردین 1400 هفته سوم فروردین 1400 هفته دوم فروردین 1400 هفته اول فروردین 1400 هفته سوم اسفند 1399 هفته دوم اسفند 1399 هفته اول اسفند 1399 هفته چهارم بهمن 1399 هفته سوم بهمن 1399 هفته دوم بهمن 1399 هفته اول بهمن 1399 هفته چهارم دی 1399 هفته سوم دی 1399 هفته دوم دی 1399 هفته اول دی 1399 هفته چهارم آذر 1399 هفته سوم آذر 1399 هفته دوم آذر 1399 هفته اول آذر 1399 هفته چهارم آبان 1399 هفته سوم آبان 1399 هفته دوم آبان 1399 هفته اول آبان 1399 هفته چهارم مهر 1399 هفته سوم مهر 1399 هفته دوم مهر 1399 هفته اول مهر 1399 هفته چهارم شهریور 1399 هفته سوم شهریور 1399 هفته دوم شهریور 1399 هفته اول شهریور 1399 هفته چهارم مرداد 1399 هفته سوم مرداد 1399 هفته دوم مرداد 1399 هفته اول مرداد 1399 هفته چهارم تیر 1399 هفته سوم تیر 1399 هفته دوم تیر 1399 هفته سوم خرداد 1399 هفته دوم خرداد 1399 هفته اول خرداد 1399 هفته چهارم اردیبهشت 1399 هفته سوم اردیبهشت 1399 هفته دوم اردیبهشت 1399 هفته اول اردیبهشت 1399 هفته چهارم فروردین 1399 هفته سوم فروردین 1399 هفته دوم فروردین 1399 هفته اول فروردین 1399
موضوعات
اخبار کرونایی (718) توصیه های کرونایی (352) عکس و کاریکاتور کرونایی (175) پرسش و پاسخ کرونایی (129) مدافعان سلامت (66) اخبار خوش کرونایی (61)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 230522
تعداد نوشته ها : 840
تعداد نظرات : 4
X