به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی ان ان، مواد ضد عفونی کننده دست با توجه به شیوع ویروس کرونا، در زندگی ما به یک عادت روزمره تبدیل شده است اما این اقدام پیشگیرانه به ویژه برای کودکان و جوانان بدون عواقب نیست.
برخی از آسیبهای که استفاده از مواد شیمایی ضدعفونی برای کودکان به دنبال دارد، مشاهده "زخمهای شیمایی" و وارد شدن این مواد به داخل چشم آنهاست.
اماکن عمومی چه در مراکز خرید و چه در مدارس و رستورانها مملو از پمپاژ مواد ضدعفونی هستند که باعث میشود کودکان بیشتر در معرض این ماده قرار بگیرند.
مرکز کنترل سموم فرانسه هشدار داده است که در نتیجه استفاده از مایعات ضدعفونی کننده در چین، اواخر سال ۲۰۱۹ چشم کودکان به طور فزایندهای در معرض مواد شیمیایی قرار گرفته است.
براساس این اطلاعات، آسیب دیدگی چشم کودکان بواسطه استعمال مواد شیمیایی خطرناک به منظور ضد عفونی، بین اول آوریل تا ۲۴ آگوست سال گذشته ۷ برابر شده است.
طی این مدت، ۱۶ کودک، در نتیجه اختلالات ناشی از مواد ضدعفونی کننده، به کلینیکهای تخصصی چشم پزشکی در فرانسه مراجعه کرده اند، در حالی که تعداد آنها در یک دوره مشابه در سال ۲۰۱۹، یعنی قبل از شیوع اپیدمی کرونا، از یک کودک بیشتر نبود.
همه کودکانی که در نتیجه استفاده از مواد ضدعفونی کننده در بیمارستان بستری شده اند، کودکان خردسال زیر چهار سال بودند.
برخی از محققان، حساسیت کودکان را به ارتفاع زیاد مکانی که آنجا مواد ضدعفونی استعمال شده، مرتبط میدانند، به گونهای که ارتفاع زیاد باعث افتادن قطرات آن به چشم کودکان میشود؛ بنابراین بهتر است مواد ضدعفونی در ارتفاع پایین و نزدیک به سطح زمین استعمال شود.
در سال ۲۰۱۹، استفاده از مواد ضدعفونی فقط ۱.۳ درصد از حوادث مربوط به مشکلات چشمی ناشی از مواد شیمایی را شکل میداد، اما در سال ۲۰۲۰ این مقدار به ۹.۹ درصد افزایش یافته است.
برای مثال در هند، چشم دو کودک که در معرض مواد ضدعفونی قرار گرفته بودند، آسیب دید و وضعیت آنها بسیار بحرانی شد؛ به گونهای که یکی از آنها گفت که دیگر نمیتواند به طور مستقیم به نور نگاه کند و دیگری از درد پلک شکایت داشت.
این دو کودک که چهار و پنج ساله هستند به طور کامل بهبود یافته اند، اما پزشکان هشدار میدهند که باید به مکان قرارگیری بسته مواد ضدعفونی به خصوص در مدارس و مکانهایی که کودکان در آنها رفت و آمد میکنند توجه شود.