به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود شرایط کرونا همه افراد مجبور هستند طریقه مدیریت تنگی نفس را یاد بگیرند. بسیاری از افراد مبتلا به ویروس کرونا حتی بعد از بهبودی ممکن است همچنان تنگی نفس داشته باشند.
داشتن ضعف و ناتوانی یکی از نشانه هایی است که در دوره درمان بارها دچار آن می شوند. احساس تنگی نفس میتواند در فرد مبتلا به کرونا ایجاد اضطراب کند که همین امر خود تنگی نفس را وخیم تر خواهد کرد.
حفظ خونسردی و یادگرفتن راه حلهای مناسب، بهترین راه برای مدیریت تنگی نفس است. تنگی نفس با افزایش تدریجی فعالیتها و تمرین های مناسب بهبود خواهد یافت اما افراد بهتر است تکنیک های مناسب نفس کشیدن را آموزش ببینند.
راه های مختلفی وجود دارد تا مبتلایان و بهبودیافتگان بتوانند با استفاده از این روش ها کمی مشکلات تنگی نفس خود را کاهش دهند.
تنفس کنترل شده
این روش به شما کمک میکند آرام باشید و تنفس خود را کنترل کنید.
- در وضعیتی راحت که تکیه گاه داشته باشد، بنشینید.
- یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم قرار دهید.
- چشم هایتان را اگر به شما آرامش میدهد، ببندید، در غیر این صورت آنها را باز نگه دارید و بر روی تنفس خود تمرکز کنید.
- به آرامی از طریق بینی نفس بگیرید و یا با دهان اگر این کار برایتان غیر ممکن است و سپس آن را از دهان بیرون دهید.
- در حالی که نفس میگیرید متوجه میشوید که دستی که بر روی شکم است بیشتر از دستی که روی سینه قرار دارد بالا میرود. در این حالت سعی کنید نفسهایتان آرام، نرم و بدون تنش باشد.
تنفس مرحله به مرحله
وقتی فعالیتهایی انجام میدهید که نیاز به تلاش بیشتر دارند، ممکن است با تنگی نفس مواجه میشوید؛ در این حالت بهتر است از روش تنفس مرحله به مرحله استفاده کنید مانند بالا رفتن از پلهها یا بالا رفتن از یک تپه. به خاطر داشته باشید که نیازی به تعجیل در بهبودی نیست.
- سعی کنید فعالیت خود را به بخشهای کوچکتری تقسیم کنید تا بتوانید آن را بدون خسته شدن یا تنگی نفس در انتها انجام دهید.
- قبل از تلاش برای انجام فعالیت، نفس بگیرید برایمثال قبل از بالا رفتن از پلهها
- در حین انجام فعالیت، نفس خود را بیرون بدهید مثال زمانی که دارید از پلهها بالا میروید.
- بهتر است از بینی نفس بگیرید و از دهان بیرون بدهید.