كرونا را شكست مي دهيم
آیا دو نوع ویروس کرونا وجود دارد؟

دسته بندی ویروس کویید ۱۹ به دو سویه اس و ال یعنی خفیف و ضعیف یک شایعه بی اساس است


به گزارش  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  واعظ جلالی ویروس شناس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آنچه درمورد وجود دو سویه خفیف و قوی در کویید ۱۹ گفته می‌شود، اظهار کرد: برخی افراد با برداشت اشتباهی که از یک مقاله چینی در مورد کویید ۱۹ داشته اند این باور را در بین عموم اشاعه داده اند که این ویروس دو سویه متفاوت دارد که یک سویه آن باعث یک بیماری خفیف و یک سویه آن باعث نوع حاد بیماری می‌شود، در حالی که چنین چیزی از نظر علمی تایید نشده و ممکن است انتشار غلط آن در بین مردم جامعه باعث حساسیت زدایی نسبت به مراقبت‌های بهداشتی شود.

مقاله نامعتبری که جدی گرفته شد
 وی افزود: در این مطالعه خطای علمی رخ داده است زیرا علی رغم اینکه به طور انتخابی ۷۰ درصد ویروس‌های بررسی شده از نوع ال بوده است، این طور نتیجه گیری کرده اند که نوع ال که نوع خفیف‌تر است در حال شیوع و گسترش است و به همین خاطر نباید در مورد این بیماری زیاد نگران بود.

 واعظ جلالی تاکید کرد: دسته بندی ویروس کویید ۱۹ به دو سویه اس و ال یعنی خفیف و ضعیف یک شایعه بی اساس است و محققان بر این باورند که ممکن است در حال حاضر مقالاتی منتشر شود که به خاطر اضطرار در شرایط فعلی بدون طی کردن مراحل داوری و اعتبار سنجی وارد فضای علمی شود. اظهار نظر‌هایی که در مورد شیوع بیشتر نوع خفیف کویید ۱۹ انجام می‌شود از نظر مجامع علمی قابل قبول نیست.

عدم بررسی علائم بالینی بیماران؛ اشتباهی دیگر در مقاله چینی
 وی تاکید کرد: در این مقاله چینی وضعیت بالینی بیمارانی که ویروس آن‌ها مورد مطالعه قرار گرفته، بررسی نشده است و مشخص نیست که آیا فردی که دچار سویه خفیف این ویروس شده دچار علائم و بیماری خفیفی هم شده است یا خیر.

 کشف واکسن؛ تنها راه ریشه کنی کویید ۱۹
 این ویروس شناس با بیان اینکه با مداخلات انسانی مانند تولید واکسن می‌توان ویروس را حدف کرد، توضیح داد: برای مثال ویروس آبله به طور کلی ریشه کن شده است، اما این اتفاق با واکسن رخ داده است.

 وی با بیان اینکه سایز این ویروس‌ها بزرگ است، توضیح داد: این ویروس‌ها علاوه بر سایز بزرگ، ظرفیت ژنتیکی بالایی دارند و امید‌های زیادی وجود دارد که بتوانیم در کرونا ویروس‌ها دست ورزی‌های ژنتیکی انجام دهیم تا بتوانیم از آن‌ها برای درمان به عنوان حامل‌های دارو استفاده کنیم.

پای کویید ۱۹ چگونه به زندگی انسان‌ها باز شد؟
 وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که این ویروس اولین بار توانسته است با جهش ژنتیکی از میزبانی که در طبیعت داشته و احتمالا این میزبان خفاش و یا مورچه خوار فلس دار بوده است، در بدن انسان تکثیر پیدا کند و آلودگی ایجاد کند.

 وی افزود: تحقیقات در مورد پایداری ویروس‌ها بر روی سطوح مختلف نشان داده است که کرونا ویروس‌ها بر روی کاغذ حدود چهار ساعت زنده می‌ماند زیرا کاغذ رطوبت را می‌گیرد و ویروس را غیر فعال می‌کند.

 واعظ جلالی با بیان اینکه این نوع ویروس بر روی دستکش جراحی نیز بعد از چند ساعت غیر فعال می‌شود یادآور شد:، اما ویروس کرونا بر روی سطح فلز پایداری بیشتری دارد.
(0) نظر
برچسب ها :
دشمن ویروس کرونا چیست؟
برای اینکه بهتر این ویروس را بشناسیم و بدانیم دشمن این ویروس چیست، باید بدانیم که فعالیت این ویروس در دمای ۵۶ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه کم می‌شود.

الکل قابل اشتعال است
ویروس کرونا را الکل ۷۵ درصد، مواد ضدعفونی کننده کلر دار و سایر حلال‌های چربی می‌توانند از بین ببرد؛ اما در مصرف الکل باید توجه داشته که الکل قابل اشتعال است و اگر تهویه هوا نباشد می‌تواند ممکن است غلظت اتانول در هوا باعث آتش‌سوزی شود.

در مصرف کلر دقت کنید
در مصرف مواد ضدعفونی کننده کلردار باید دقت داشت که حتما مطابق دستور رقیق شوند و نباید این مواد را با ماده ضدعفونی کننده دیگری مخلوط کرد، زیرا باعث تولید گاز‌های سمی می‌شود و باعث رساندن آسیب به شش و بدن فرد می‌شود.

ضدعفونی کردن با جوشاندن وسایل اگر وسایل مقاوم در ویروسی شد می‌توانید به مدت ۱۵ دقیقه آن‌ها را بجوشانید و ضدعفونی کنید.
(0) نظر
برچسب ها :
توصیه های پیشگیری از کرونا در بانک
وزارت بهداشت توصیه می‌کند تا جای ممکن از رفتن به بانک‌ها خودداری کرده و کار‌های بانکی خود را از طریق اپلیکیشن‌های بانکی و در منزل انجام دهید.
در صورت مراجعه به بانک، نکات بهداشتی زیر را رعایت کنید:
با خود دستکش یک بار مصرف به همراه داشته باشید.
قبل از ورود به بانک کاملا هوشیار باشید و به هیچ چیز دست نزنید.  ابتدا دستکش یک بار مصرف را پوشیده، سپس به دستگیره در دست بزنید.
بدون دستکش به هیچ چیزی در بانک دست نزنید.
در صورت نیاز به در نوبت ایستادن، حتما فاصله حداقل یک و نیم متری را از دیگران رعایت کنید. اگر سالن انتظار خیلی شلوغ نیست بر روی صندلی بنشینید که دورترین فاصله را از دیگر افراد حاضر داشته باشد.
تا حدامکان سعی کنید به اشیا داخل بانک مانند میز و صندلی، پیشخوان، خودکار، استامپ و... دست نزنید مگر در موارد اضطراری.
اگر ناچار به استفاده از خودکار شدید، حتما با دست دستکش دار خودکار را برداشته و استفاده کنید.
اگر دستکش نداشتید با یک دستمال کاغذی خودکار را بردارید.
اگر ناچار به استفاده از استامپ شدید، حتما بلافاصله انگشتتان را با محلول ضدعفونی کننده شستشو دهید. در غیراین صورت با دستمال کاغذی کامل انگشت خود را پاک کنید و بعد در اولین فرصت و نزدیک ترین مکان دستتان را با آب و صابون بشویید.
اگر پول نقد دریافت کردید به هیچ وجه آن را مستقیم لمس نکنید. از تحویلدار بانک بخواهید پول را با دستگاه برای شما شمارش کند سپس با دست دستکش دار پول را در کیف و یا کیسه همراهتان بگذارید. اگر دستکش همراهتان نبود از دستمال کاغذی برای برداشتن اسکناس ها استفاده کنید.
در نهایت پس از اتمام کار بانکی و خروج از بانک، دستکش را طوری از دستتان خارج کنید که هیچ جای بدنتان با قسمت رویی دستکش که در تماس با دستگاه قرار گرفته، تماس پیدا نکند.
بلافاصله دستکش را در اولین سطل زباله نزدیک خودتان بیاندازید.
از هر دستکش یکبار مصرف فقط یکبار استفاده کنید.
در طول حضور در بانک و بعد از آن به هیچ وجه صورت خودتان را لمس نکنید.
بعد از خروج از بانک در اولین فرصت و نزدیک ترین مکان اقدام به شتستشوی دست خود با آب و صابون به مدت 40 ثانیه کنید.
از دست زدن به قسمت داخلی دستمال کاغذی که در آن عطسه یا سرفه کرده اید خودداری کنید.
(0) نظر
برچسب ها :
۹ صفحه آلوده که پس از تماس با آن‌ها باید دست‌هایتان را بشویید

برای پیشگیری از کرونا مواردی باید رعایت شوند که در ادامه می‌خوانید.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب ۹ صفحه آلوده معرفی می‌شود که پس از تماس با آن باید دست هایتان را سریعا به روش صحیح با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید و یا از مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید.

این سطوح به دلیل حجم بالای استفاده توسط افراد مختلف، دارای بالاترین سطح آلودگی هستند. از آن جایی که ویروس کرونا طولانی مدن روی سطوح جامد و فلزی باقی‌ می ماند، احتمال ابتلا به این ویروس از طریق این صفحه‌ها بسیار بالا است.

۱) صفحه کلید آسانسور‌ها
روزانه افراد زیادی به داخل آسانسور‌ها رفته صفحه کلید آن را لمس می‌کنند. از آن جا که مهم‌ترین راه انتقال ویروس کرونا از طریق تماس دست‌ها بر روی سطوح جامد است، جهت جلوگیری از ابتلا به این ویروس برای فشار دادن دکمه‌های روی صفحه کلید از آرنج خود استفاده کنید.

۲) صفحه کلید خودپرداز‌ها
این روز‌ها بهتر است در خانه بمانید و کار‌های بانکی خود را از طریق اپلیکیشن‌های بانکی انجام داده و از رفتن به خودپرداز‌ها پرهیز کنید.

همچنین استفاده از پول نقد به دلیل حجم بالای آلودگی آن‌ها توصیه نمی‌شود و تا حد امکان از کارت‌های بانکی استفاده کرده و پس از ورود به خانه ان را با محلول‌های ضدعفونی کننده، ضدعفونی کنید.

۳) صفحه کلید لب تاپ یا کامپیوتر
اگر در محل کار خود از کیبورد‌های اشتراکی استفاده می‌کنید، حتما قبل از لمس آن با محلول‌های ضدعفونی کننده آن را تمیز کرده و هم چنین هنگام کار از دستکش‌های یک با مصرف استفاده کنید.

۴) موس و صفحه زیر موس
موس‌ها را نیز قبل از استفاده برای جلوگیری از انتقال ویروس ضدعفونی کنید.

۵) صفحه موبایل و تبلت
یکی از آلوده‌ترین وسایل تلفن همراه است. تا جای ممکن سعی کنید قبل از شستن دست هایتان از تلفن همراه خود استفاده نکنید و به محض رسیدن به خانه آن را ضدعفونی کنید.

۶) صفحه کلید دستگاه‌های کارت خوان
دستگاه‌های کارت خوان در اماکن عمومی قرار گرفته و آلودگی زیادی روی آن‌ها قرار می‌گیرد. بعد از استفاده از آن‌ها دست‌های خود را با آب و صابون شسته یا ضدعفونی کنید.

۷) صفحه کلید دستگاه حضور و غیاب پرسنلی
این روز‌ها برای پیشگیری از انتقال بیماری، اداره‌ها باید حضور و غیاب را به صورت دستی انجام دهند. در هر صورت پس از لمس صفحه کلید این دستگاه‌ها دستان خود را بشویید.

۸) استامپ‌ها
استفاده از استامپ‌ها خطر انتقال بیماری را افزایش می‌دهد. از لمس آن‌ها خودداری کنید.

۹) صفحه کلید زنگ ورودی اماکن
برای پیشگیری از انتقال بیماری، صفحه کلید زنگ‌های ورودی را با آرنج خود لمس کنید و در صورت لمس آن با دست، دستان خود را با آب و صابون بشویید.
(0) نظر
برچسب ها :
آیا مصرف لبنیات تاثیری بر کاهش ابتلا به ویروس کرونا دارد؟

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره تاثیر مصرف لبنیات بر پیشگیری از ویروس کرونا توضیحاتی داد.

کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر مصرف لبنیات بر پیشگیری از ویروس کرونا گفت: حذف لبنیات اعم از شیر و ماست از برنامه غذایی کاری بسیار نادرست است.

او افزود: مصرف لبنیات به صورت کم چرب باید طبق رژیم غذایی بوده و آن را هر روز یا مثل روز‌های گذشته مصرف کرد، اما خوردن زیاد یا کم آن‌ها در پیشگیری یا شیوع ویروس کرونا هیچ تاثیری نداشته بلکه این ویروس از راه‌های دیگری انتقال می‌یابند

صمدپور در پایان گفت: بهتر است افراد برای خرید شیر و ماست پاستوریزه بودن آن را انتخاب کنند و به هیچ وجه از لبنیاتی تهیه نکنند.

وی با اینکه بیشتر کارشناسان در جهان اعتقاد دارند گمانه زنی درباره اوج شیوع ویروس کرونا خطای بسیاری برای جامعه بشری خواهد داشت، اما برخی پزشکان و متخصصان کامپیوتر با شبیه سازی و مقایسه وضعیت ویروس‌های مشابه قبلی، اوج شیوع این ویروس مرگبار را پیش بینی کرده‌ و آن را به نمایش گذاشته اند.

بیشتر کارشناسان از دو هفته پیش با همه گیر شدن ویروس خطرناک و کشنده کرونا پیش بینی درباره این ویروس را با توجه به ماهیت و سرعت شیوع آن آغاز کرده‌اند.

نشریه نیچر روز ۱۸ فوریه در گزارشی نوشت: «از امروز به بعد صد‌ها میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا خواهند شد».

این نشریه این طور پیش بینی کرده است که شاید نقطه شیوع ویروس کرونا حداقل چندین ماه بعد باشد و در این مدت میلیون‌ها نفر را درگیر کند.

بر اساس گزارش نیچر، اگرچه پیش بینی آینده می‌تواند روشنگر راه باشد، اما محققات هشدار داده‌اند که آزمایش پیش‌بینی‌ها کار بسیار سختی است و داده‌هایی هم که مورد استفاده قرار می‌گیرد کافی نیست.

بریان لابوس پژوهشگر بیماری‌های واگیردار در دانشگاه نوادا گفته است: «اگر هر هفته پیش بینی را بررسی کنیم و هر هفته یا هر دو هفته یک بار بگوییم شیوع بیماری در این هفته است شاید یک زمان درست را تشخیص دهیم، غیر از این تشخیص زمان درست کار دشواری است».
(0) نظر
برچسب ها :
نکات مهم درباره پیشگیری از کرونا توسط مشتریان بانک‌ها

۱: از آنجایی که اسکناس مهم‌ترین راه انتقال ویروس به دیگران است هموطنان بهتر است به منظور جلوگیری از انتشار این نوع ویروس کار‌های بانکی خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند.

۲: کارت بانکی و موبایل خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و پرکردن فرم‌های بانکی را با خودکار شخصی انجام دهید.

۳: در صورت برخورداری از علائم هشدار دهنده کرونا، هنگام مراجعه به شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری از ماسک استفاده کنید.

۴: هنگام شمارش پول از خیس کردن انگشت یا پد مرطوب پرهیز کنید.

۵: هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز و یا دستگاه نوبت دهی در شعب از تماس مستقیم با دکمه‌های آن اجتناب کرده و از دستکش یا دستمال استفاده کنید.

۶: در داخل شعب و صف انتظار خودپرداز‌ها و سایر مراکز پرتردد، فاصله خود را با دیگران حداقل به میزان یک متر رعایت کنید.

۷: تحت هیچ شرایطی به خصوص زمانی که به اسکناس دست زده اید، دست خود را به چشم، بینی و دهان نزنید.
(0) نظر
برچسب ها :
چگونه احساسات منفی خود را کنترل کنیم؟

مهم‌ترین راه انتقال کرونا از طریق دست آلوده و یا انتقال ذرات عطسه، سرفه و آبریزش بینی افراد به دیگران است. قطرات تنفسی در فرد بیمار راه عمده انتقال کرونا به دیگر هموطنان خواهد بود. پس بهترین کار برای پیشگیری ویروس کرونا پرهیز از دست دادن، روبوسی، تردد در مکان‌های شلوغ و شستن دست‌ها و صورت به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه است.

۱: دیدگاه مثبتی به وقایع داشته باشید، چرا که ویروس کرونای جدید، کشندگی بسیار کمتری از کرونا ویروس‌های قبلی دارد؛ بنابراین نباید از این بیماری وحشت کنید.

۲: به دنبال واقعیت باشید و به یاد داشته باشید که برای دریافت اطلاعات در خصوص میزان شیوع کرونا و اقدامات پیشگیرانه باید به سایت‌های معتبر مراجعه کرد.

۳: احساسات اضطرابی خود را کنترل کنید؛ چرا که اجتناب از شناخت عواطف و احساسات می‌تواند مانع کاهش سطح استرس شود.

۴: اگر بیش از حد از اخبار کرونا نگران هستید باید با مشاوره یا روانشناس و روانپزشک صحبت کنید.

۵: از سلامت جسمانی خود مراقبت کرده، به اندازه بخوابید، تغذیه مقوی را جدی بگیرید و فعالیت بدنی و ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

۶: با افراد سالم در ارتباط باشید یعنی با دوستان یا اعضای خانواده که سالم هستند و باعث نشاط و شادابی شما می‌شوند ارتباط برقرار کنید.

۷: برنامه ریزی‌های لازم را انجام دهید و با شرکت در کار‌های روزمره برنامه‌های خود را عملی کنید.

۸: تمرینات آرامش بخش ذهنی، یوگا و مدیتیشن بهره ببرید تا در آرامش کامل قراربگیرید.

۱۰ راهکار ساده برای مقابله با احساسات منفی ناشی از ویروس کرونا

۹: استراحت خود را بیشتر کنید و از ارتفاعاتی که مانع آرامش شما می‌شوند بپرهیزید.

۱۰: آموزش در خصوص اقدامات پیشگیرانه، حفظ ایمنی، بهداشت فردی، شستشوی مداوم دست ها، راهکار‌های مقابله و... را جدی بگیرید.
(0) نظر
برچسب ها :
ویروس کرونا؛ چگونه از سلامت روان سالمندان مراقبت کنیم؟

یک متخصص روانپزشکی درباره جلوگیری از آسیب پذیری سالمندان در برابر بیماری کرونا توضیحاتی داد.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جمال شمس متخصص روانپزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به آسیب پذیری بیشتر سالمندان در برابر بیماری کرونا، بر ضرورت توجه به سلامت روان این افراد با اقداماتی همچون ورزش، تغذیه مناسب و حفظ تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

 وی افزود: بهداشت روان به معنای آن است که شخص بهترین تطابق را با وضعیت اجتماعی محیط پیرامون خود داشته باشد.

 شمس با اشاره به اثر منفی افسردگی و اضطراب بر سلامت روان یادآور شد: افسردگی و اضطراب بر روابط بین فردی نیز تاثیرگذار است و حتی فرد را از نظر جسمی دچار اختلال می‌کند.

این متخصص روانپزشکی ادامه داد: غاضطراب و افسردگی غیرطبیعی می‌تواند سیستم ایمنی این افراد را دچار اختلال کرده و افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های جسمی کند.

وی گفت: اطرافیان افراد مسن باید بدون ایجاد اضطراب و نگرانی اضافی، رعایت نکات بهداشتی را به آنان تذکر دهند.

 شمس ورزش سبک، مستمر و مداوم، تغذیه مناسب و تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی را از جمله مهمترین عوامل کمک به سلامت روان سالمندان عنوان کرد.
(0) نظر
برچسب ها :
افکار منفی کرونایی خود را دور بریزید

باور‌های غلط در زمان شیوع ویروس کرونا تنها باعث ایجاد نگرانی و اضطراب در بین مردم می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  بیماری ناشی از ویروس کرونا اکنون به یک مشکل جهانی تبدیل شده و همه افراد نسبت به این بیماری نگرانی و اضطراب دارند به همین دلیل برای مبتلا نشدن به این بیماری دست به هر کاری می‌زنند، اما باید توجه داشت که روش‌های نادرست و باور‌های غلط درباره ویروس کرونا نه تنها کمکی به از بین بردن این ویروس و درمان آن نمی‌کند بلکه می‌تواند موجب آسیب رساندن به بدن فرد نیز شود.

از دستگاه‌های دست خشک کن استفاده نکنید
اینکه توصیه شده گرمای دستگاه‌های دست خشک کن می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد، غلط است، در این توصیه از افراد خواسته شده به مدت ۳۰ ثانیه دست‌های خود را زیر این دستگاه نگهدارند تا ویروس کرونا کشته شود. برای پاک کردن ویروس از روی دستانتان، باید دست‌های خود را با آب و صابون به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بشویید یا از پد‌های الکلی استفاده کنید.

نور فرابنفش کرونا را از بین نمی‌برد
این باور که با اشعه‌های ماوراء‌بنفش می‌توان پوست را استریلیزه کرد، غلط است، نور ماوراء‌بنفشی که به درون پوست نفوذ می‌کند و نمی‌تواند پوست را پاکسازی کند حتی این نور می‌تواند موجب حساسیت و صدمه به پوست شود.

در آزمایشگاه‌ها برای کشتن میکروب‌ها از این اشعه استفاده می‌کنند، اما استفاده از آن برای انسان نه‌تنها مفید نیست، بلکه به او صدمه هم می‌رساند.

داروهای گیاهی
این باورها برای پیشگیری یا درمان ویروس کرونا غلط است:

۱- مصرف گیاهان دارویی بدون عارضه هستند.

۲- مصرف گیاهان دارویی همراه با دارو‌هایی شیمیایی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

۳- طب سنتی به تنهایی می‌تواند همه بیماری‌ها را درمان کند.

۴- مصرف زیاد خوراکی‌های گرم مانند سیر و زنجبیل مانع ابتلا به عفونت ویروسی می‌شود و هرچه بیشتر مصرف شوند بهتر است.

۵- حجامت و زالو درمانی در همه افراد در پیشگیری و درمان بیماری موثر است.

۶- دارو‌های گیاهی و درمان‌های طب سنتی را می‌توان خودسرانه و بدون نظارت پزشک مصرف نمود.

سیر کرونا را از بین نمی‌برد
اگرچه سیر، ویژگی‌های ضد میکروبی دارد، اما مصرف آن نمی‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.

مصرف روغن کنجد برای کرونا فایده‌ای ندارد
این روز‌ها شایعه شده که روغن کنجد می‌تواند از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کند، مالیدن آن به روی پوست بدن برای پیشگیری از ورود ویروس کرونا به بدن، کار بیهوده‌ای است.

 اسپری الکل یا کلر روی پوست بدن
اسپری الکل یا کلر روی پوست وقتی ویروس کرونا وارد بدن شودفایده‌ای ندارد. هنوز کاملا مشخص نیست که آیا این ویروس می‌تواند از روی سطوحی که افراد بیمار به آن‌ها دست زده‌اند، به افراد سالم منتقل شوند یا خیر؟

با این حال استفاده از کلر روی پوست یا استنشاق آن‌ها می‌تواند خطرناک باشد. این مواد به غشاء مخاطی لایه‌های سلولی درون دهان، بینی، چشم‌ها و اندام‌های دیگر صدمه می‌زنند.

از الکل هم فقط برای تمیز کردن دست‌ها وقتی آب و صابون در دسترس نیست، با احتیاط و به مقدار کم استفاده کنید.

اسکنر‌های حرارتی کرونا را تشخیص نمی‌دهد
در بیشتر فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های قطار، با استفاده از اسکنر‌های حرارتی افرادی که تب دارند را شناسایی می‌کنند، اما این دستگاه‌ها فقط می‌توانند مقدار تب افراد را شناسایی کنند و نمی‌تواند مشخص کند فرد دارای تب مبتلا به کروناست یا خیر.

اگر فردی تب داشته باشد، به دلیل اینکه بروز این بیماری پس از ابتلا، ۲ تا ۱۴ روز طول می‌کشد؛ بنابراین مسئولان، مسافران مبتلا به تب را به مدت ۱۴ روز زیر نظر می‌گیرند، تا در صورت ابتلا، متوجه بیماری او شوند.

حیوانات کرونا می‌گیرند
اگر فکر می‌کنید حیوانات به این ویروس مبتلا نمی‌شوند، غلط است، زیرا شواهد نشان می‌دهد که این ویروس ابتدا از طریق حیوانات در بازار مواد غذایی ووهان در چین به انسان منتقل شده است.

با وجود اینکه تاکنون حیوانات خانگی مانند سگ و گربه به این ویروس مبتلا نشده‌اند. با این حال محققان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند، پس از هر تماس با حیوان خانگی‌تان، بهتر است دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید

 واکسن ذات الریه از ابتلا به کرونا پیشگیری نمی‌کند
این شایعه که واکسن ذات‌الریه می‌تواند از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کند، اشتباه است. محققان سراسر جهان هنوز در تلاش برای ساخت واکسن یا دارویی برای مقابله با این بیماری هستند.

اسپری نمکی بینی فایده‌ای ندارد
اسپری نمکی بینی و غرغره کردن آب نمک می‌تواند افراد مبتلا به سرماخوردگی معمولی را درمان کند، اما برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا هیچ یک از این موارد فایده‌ای ندارند.

پس بهترین راهکار برای پیشگیری از کرونا در حال حاضر همان رعایت بهداشت فردی و مراقبت بیشتر در این باره است.
(0) نظر
برچسب ها :
ویروس کرونا؛ رفتن به دندانپزشکی خطرناک است؟

موثرترین راه برای مقابله با ویروس کرونا پیشگیری از ابتلای به این بیماری است.

به گزارش  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به این که موثرترین راه برای مقابله با ویروس کرونا پیشگیری از ابتلای به این بیماری است، درمان قطعی و موثری تاکنون برای آن کشف نشده است.
 
به طورکلی دندانپزشکی ایران با هدف کنترل همه گیری ویروس کرونا در محیط کار و کاهش خطرات احتمالی پیشنهاد می شود :
 
 تمام اعمال دندانپزشکی غیر اورژانس با هدف پیشگیری از انتشار ویروس، در صورت امکان تا زمان اعلام وضعیت عادی با تأخیر انجام شود.
 
همچنین از انجام اعمال دندانپزشکی غیرضروری و علی الخصوص درمان‌هایی که موجب پخش ویروس در محیط مکان ها می‌شود خودداری کنیم.
 
اگر مراکز درمانی در مجتمع‌ها و ساختمان‌های پزشکی است، آسانسور‌ها را چندین بار و در طول روز ضد عفونی کنیم و نحوه صحیح کمترین تماس با سطوح درب ورودی به مراجعین و کادر درمانی آموزش داده شود.

به کلیه بیماران پس از ورود به مراکز درمانی توصیه می‌شود از آوردن همراهان غیرضروری خودداری کرده و از تجمع در اتاق انتظار جلوگیری کنند.

 از تجویز دارو‌های کورتیکواستروئید‌ها به بیماران خودداری کنند و اساساً از هرگونه سرکوب سیستم ایمنی اجتناب کنیم.

 سطوح یونیت و سایر موارد ضروری را با پوشش‌های یکبار مصرف بپوشانیم.

 وضعیت تب و تنفس بیماران مشکوک را بررسی کنیم و در صورت برخورد به هرگونه مورد مشکوک، آن‌ها را به مراکز درمانی هدایت کنیم.

از پذیرش مراجعینی که دارای بیماری‌های با زمینه ریسک بالا در ابتلا به ویروس کرونا، مانند: دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، تنفسی، کلیوی، اتوایمیون و بیماری‌های خاص قرار دارد جدی بگیریم.

کلیه کارکنان مراکز درمانی از پوشش کامل محافظتی و ماسک به طور دائم استفاده کرده و در تمام مدت کار از دستکش استفاده وحتی المقدور در مواقع استفاده از کارت بانکی و یا اسکناس، از دستکش یک بار مصرف استفاده شود.

همکاران دندانپزشک و دستیاران ایشان در هنگام کار بر روی دندان بیمار، علاوه بر ماسک و پوشش‌های محافظتی دیگر حتماً از شیلد محافظ و کلاه و به عبارتی پوشش کامل استفاده کنند.

تمامی پسماند‌ها را در کیسه‌های مخصوص بسته بندی انجام داده، موارد یکبار مصرف مخصوص بیمار و پوشش‌های مختلف از جمله پوشش‌های یونیت، صندلی، لامپ یونیت و پیش بند، را با دقت کامل  پس از مصرف و با دستکش محافظ و در سیستم پسماند جهت امحاء بسته بندی کنیم.

با این تصور افراد مراجعه کننده می‌توانند یک ناقل فرض شوند، کلیه قوانین و رویه‌ها برای برقراری ارتباط با رعایت ویروس هپاتیت به کار می‌رود.

ضمن دعوت به آرامش عموم مردم، خطر انتشار و جدی نگرفتن این بیماری را به افراد گوشزد کنیم و در بالابردن سطح آگاهی آن‌ها نقش موثری داریم.
(0) نظر
برچسب ها :
اقدامات احتیاطی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا

برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا باید چند نکته کلیدی رعایت شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مرکز سلامت محیط و کار در راستای وظایف کمکی خود اقدام به تدوین دستورالعملی در این خصوص برای حفظ بهداشت محیط بیمارستان‌ها و سایر اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی کرده که توجه به آن می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار مفید است.

همچنین توجه به این موارد و اقدامات کنترلی ساده مانند هندراب، رعایت بهداشت فردی بعد از توالت و حضور در اماکن عمومی و ... در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر خواهد بود.

۱. نصب راهنمای کنترل محیطی مقابله با بیماری‌های تنفسی در محل و نظارت متصدی نسبت به اجرای صحیح آن توسط کارکنان

۲. نصب تابلو‌های آموزشی پیشگیری از انتقال بیماری‌های تنفسی به تعداد کافی در محل

۳. نصب دستورالعمل شستن دست‌ها برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های تنفسی به تعداد کافی در محل سرویس‌های بهداشتی

۴. وجود مواد شوینده، گندزدا، امکانات و تجهیزات نظافت به مقدار کافی و لازم در محل

۵. استفاده از هواکش و سیستم تهویه مناسب در سرویس‌های بهداشتی

۶. ممانعت از ادامه فعالیت پرسنل بیمار و مشکوک به بیماری‌های تنفسی

۷. استفاده از پرسنل مخصوص به عنوان مسئول نظافت و استفاده از ماسک، دستکش، چکمه و لباس کار در هنگام نظافت

۸. نظافت و گندزدایی دستگیره‌های در، نرده پله‌ها و سرویس‌های بهداشتی به صورت مستمر و سایر سطوح مانند کف اتاق ها، راهروها، سالن‌های آمفی تئاتر و... به صورت روزانه

۹. جداسازی سطل دستمال ها، وسائل نظافت و گندزدایی سرویس‌های بهداشتی از وسایل مکان‌های دیگر از جمله آبخوری

۱۰. جمع آوری دستمال کاغذی‌های استفاده شده و همچنین وسایل یک بار مصرف نظافت در کیسه‌های پلاستیکی محکم و سطل‌های دردار پدالی و دفع آن‌ها در آخر هر نوبت کاری توسط مسئول نظافت همان شیفت

۱۱. مجزا بودن کلیه لوازم مورد استفاده بهداشتی برای هر فرد مقیم و پرسنل

۱۲. استفاده از چادر نماز، مهر و سجاده شخصی در نمازخانه

۱۳. شستشو، نظافت و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی

۱۴: نظافت، شستشو و گندزدائی تمام سطوح سرویس ها‌ی بهداشتی بعد از هر شیفت به طور مرتب۱۴. وجود سیستم لوله کشی صابون مایع و یا حداقل ظرف همراه با مایع دستشوئی در محل سرویس‌های بهداشتی

۱۵. شستشو و گندزدایی مستمر کلیه قسمت‌های آشپزخانه و یا محل‌های جانبی

۱۶. آموزش‌های لازم به پرسنل آشپزخانه و سایر پرسنل

۱۷. آموزش نحوه شستن دست‌ها برای پیشگیری از انتقال ویروس به پرسنل آشپزخانه و سایر پرسنل

۱۸. سرو نمک، فلفل، سماق و آب خوردن در بوفه، آبدارخانه، یا آشپزخانه و سالن پذیرایی در بسته بندی‌های یکبار مصرف و یا در غیر این صورت گندزدایی مناسب ظروف حاوی آن‌ها
(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1400 هفته دوم اردیبهشت 1400 هفته اول اردیبهشت 1400 هفته چهارم فروردین 1400 هفته سوم فروردین 1400 هفته دوم فروردین 1400 هفته اول فروردین 1400 هفته سوم اسفند 1399 هفته دوم اسفند 1399 هفته اول اسفند 1399 هفته چهارم بهمن 1399 هفته سوم بهمن 1399 هفته دوم بهمن 1399 هفته اول بهمن 1399 هفته چهارم دی 1399 هفته سوم دی 1399 هفته دوم دی 1399 هفته اول دی 1399 هفته چهارم آذر 1399 هفته سوم آذر 1399 هفته دوم آذر 1399 هفته اول آذر 1399 هفته چهارم آبان 1399 هفته سوم آبان 1399 هفته دوم آبان 1399 هفته اول آبان 1399 هفته چهارم مهر 1399 هفته سوم مهر 1399 هفته دوم مهر 1399 هفته اول مهر 1399 هفته چهارم شهریور 1399 هفته سوم شهریور 1399 هفته دوم شهریور 1399 هفته اول شهریور 1399 هفته چهارم مرداد 1399 هفته سوم مرداد 1399 هفته دوم مرداد 1399 هفته اول مرداد 1399 هفته چهارم تیر 1399 هفته سوم تیر 1399 هفته دوم تیر 1399 هفته سوم خرداد 1399 هفته دوم خرداد 1399 هفته اول خرداد 1399 هفته چهارم اردیبهشت 1399 هفته سوم اردیبهشت 1399 هفته دوم اردیبهشت 1399 هفته اول اردیبهشت 1399 هفته چهارم فروردین 1399 هفته سوم فروردین 1399 هفته دوم فروردین 1399 هفته اول فروردین 1399
موضوعات
اخبار کرونایی (718) توصیه های کرونایی (352) عکس و کاریکاتور کرونایی (175) پرسش و پاسخ کرونایی (129) مدافعان سلامت (66) اخبار خوش کرونایی (61)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 230166
تعداد نوشته ها : 840
تعداد نظرات : 4
X