كرونا را شكست مي دهيم
چند توصیه کرونایی
اگر در خانه فرد مبتلا به کرونا یا مشکوک به کرونا ویروس دارید، فقط افرادی در خانه باشند که حضورشان برای مراقبت از بیمار ضروری است، سایر اعضای خانواده باید در خانه یا محل دیگری بمانند، اگر امکان پذیر نبود در اتاق دیگری بمانند.

افراد سالخوره یا افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی و دیابت را از بیمار دور کنید، مطمئن باشید که فضا‌های مشترک در خانه از جریان هوای مطلوب یا دستگاه تهویه هوا و پنجره برخوردار است.

دست‌تان را حداقل ۲۰ ثانیه با صابون و آب بشویید، هنگام تماس با خون و ترشحات بدن مانند: عرق، بزاق، خلط یا استفراغ، ادرار یا اسهال بیمار از دستمال ودستکش استفاده کنید، وسایل یک بار مصرف را بعد از استفاده دور بیاندازید.
(0) نظر
برچسب ها :
هر روز سطوح را ضدعفونی کنید

هر روز سطوحی مانند پیشخوان، میز کار، وسایل حمام، دستشویی، تلفن و تبلت را تمیز کنید، سطوح و لباس‌هایی که ممکن است خون یا ترشحات بدن روی آن ریخته باشند را ضدعفونی کنند.

پس از دست زدن به مواد آلوده دستکش یک بار مصرف بپوشید، دستتان را بلافاصله بعد از برداشتن دستکش بشویید.

باید تمام وسایل فرد بیمار از دیگر اعضای خانواده جدا باشد و به دلیل تماس فرد بیمار با سطوح مختلف، باید هر روز کار ضد عفونی سطوح منزل با استفاده از محلول وایتکس یا محلول پایه الکل انجام شود، تا مانع انتشار ویروس کرونا باشد.
(0) نظر
برچسب ها :
برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا به مسواک نکات زیر را رعایت کنید


۱: مسواک خود را با مایع دستشویی شستشو دهید.

۲: به یاد داشته باشید که پس از مسواک زدن هرگز آن را به صورت افقی قرار ندهید؛ بلکه مسواک را به صورت ایستاده قرار دهید تا آب به راحتی از روی آن عبور کند. همچنین در حالت ایستاده رطوبت‌های مسواک به راحتی تبخیر می‌شود. البته می‌توانید مسواکتان را در جا مسواکی قرار دهید و مطمئن باشید که در این شرایط با مسواک‌های دیگر تماسی نداشته باشد.

۳: بعد از هر بار مسوراک زدن حداقل مسواک خود را به مدت یک تا دو دقیقه زیر آب نگهداشته و سپس آنرا با محلول‌های دهانشویه قوی آب کشی کنید.

۴: مسواک خود را هفته‌ای یک بار در آب جوش قرار دهید تا با این روش میکروب‌های روی برس مسواک به صورت کامل کشته شوند. برای جلوگیری از نرم شدن برس مسواک بهترین کار این است که حداقل یک بار آنرا انجام دهید.

۵: مسواک را برای مدت چند دقیقه در کاسه‌ای پر از سرکه بگذارید و بعد از آن مسواک خود را با آب جوش بشویید تا ویروس‌های مسواک نابود شوند. البته هنگام انجام این مراحل مراقب پوست خود باشید.
(0) نظر
برچسب ها :
توصیه هایی برای بیماران کرونایی در منزل
 بیمار در اتاق جداگانه نگهداری شود
این افراد باید در اتاق جداگانه‌ای قرنطینه شوند تا با سایر افراد منزل تماس نداشته باشند، باید توجه داشت اتاقشان دارای تهویه مناسب باشد و با باز گذاشتن پنجره اتاق به جریان هوا کمک کنند.

این افراد سعی کنند عطسه، سرفه و ترشحات تنفسی‌شان با سطوح منزل تماس نداشته باشد و اگر این سطوح آلوده شد حتما با الکل و یا ضدعفونی کننده‌های خانگی تمیز شود.
افراد نباید با دیگران فاصله کمتر از نیم متر داشته باشند و سعی کنند در داخل منزل حتما از ماسک استفاده کنند تا از پخش شدن ترشحات تنفسی در منزل جلوگیری شود. به هیچ عنوان نباید از منزل خارج شوند و در داخل منزل نیز نکات بهداشتی را باید به دقت رعایت کنند.
(0) نظر
برچسب ها :
تولید کیت‌های نسل سوم تشخیص ویروس کرونا توسط وزارت دفاع

رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع از تولید کیت‌های نسل سوم تشخیص ویروس کرونا و ساخت بسته کاملی از تجهیزات برای مقابله با کرونا توسط متخصصان صنعت دفاعی خبر داد.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، رضا الله‌ورن با قدردانی از زحمات کادر پزشکی و درمانی در مقابله با کرونا اظهار داشت: ادای احترام به شهدای مدافع سلامت این روزها مختص این عزیزان است که با تمام توان تلاش می‌کنند و ان شاء الله ویروس کوئید19 را هرچه سریع‌تر پشت‌سر بگذاریم.

رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع افزود: وزارت دفاع یک سازمان و وزارتخانه دفاعی است اما در همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس با توجه به وضعیت دانشی که داریم به‌سرعت به تولید محصولاتی که برای مقابله با ویروس نیاز است مانند محلول ضدعفونی‌کننده ماسک و کیت‌های تشخیصی پرداختیم.

الله‌ورن ادامه داد: همان طور که نیروهای مسلح و وزارت دفاع در سطح ملی نقش بازدارندگی دارند در مقابله با کرونا هم با همین راهبرد به مقابله با بیماری پرداختند. از همان روزهای ابتدایی صنایع مرتبط با وزارت دفاع با تولید ماسک‌های N95 و محلول ضدعفونی‌کننده سطوح با تمام ظرفیت فعالیت خود را آغاز کرد؛ به‌طوری که روزانه 150 هزار لیتر محلول ضدعفونی‌کننده در اختیار مراکز کشوری قرار داد، علاوه بر این روزانه 40 هزار ماسک تولید می‌کند که همه اینها با حمایت‌های بی‌دریغ وزیر دفاع بوده است.

وی خاطرنشان کرد: کیت‌های تشخیصی در وزارت دفاع از حدود 40 روز پیش ساخته شد، اما باید روند تأیید نهایی آنها در انستیتو پاستور طی می‌شد که هفته گذشته این کیت‌ها در قرارگاه بهداشتی درمانی امام رضا(ع) به تولید انبوه رسید.

الله‌ورن یادآور شد: کیت‌های نسل اول ژن n را شناسایی می‌کرد که بخشی از ویروس کرونا بود الآن ما کیت‌های نسل دوم را طراحی و تولید کردیم که به‌لحاظ تشخیصی قوی‌تر است و ان‌شاء‌الله کیت‌های نسل سوم که ژن Rdrp را شناسایی می‌کند خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه این کیت‌ها از نظر اختصاصی بودن تست فوق‌العاده هستند و در آینده از نظر تولید روزانه کیت‌های تشخیصی مشکلی نخواهیم داشت، گفت: دانشمندان ما در وزارت دفاع از حدود 2 ماه گذشته روی کیت‌ها کار کردند که هفته گذشته این کیت در قرارگاه درمانی امام رضا(ع) رونمایی و تحویل شد.

رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع اضافه کرد: وظیفه وزارت دفاع در مرحله اول تأمین تجهیزات دفاعی برای نیروهای مسلح است منتها به‌دلیل ظرفیت دانشی که وجود دارد ما در مواقع بحران می‌توانیم به‌سمت تأمین نیازهای کشوری بپردازیم که در ماجرای کرونا این اتفاق رقم خورد.

الله‌ورن عنوان کرد: در حال حاضر اسکنرهای حرارتی را طراحی و تولید کردیم و به‌تعداد قابل توجهی در اختیار مراکز پرتردد و فرودگاه‌ها قرار دادیم که به‌شکل گروهی تب‌سنجی انجام می‌دهند؛ در واقع این‌ها از ظرفیت‌های نظامی ماست که می‌توانیم از این ظرفیت در تولید محصولات مورد نیاز کشور استفاده کنیم.

وی یادآور شد: دوربین‌های حساس حرارتی دقیقاْ در مکان‌های پرترددی که ما نمی‌توانیم با تب‌سنج‌ها به‌صورت انفرادی چک کنیم می‌تواند ایفای نقش کند.

رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع ادامه داد: در ارتباط با تهدیدات نوین که ویروس کرونا هم یک تهدید جدی است تجهیزات خاصی از جمله برانکارد فشار منفی حمل مصدوم،  لباس فشار مثبت برای کسانی را که به‌طور مستقیم با کرونا سر و کار دارند تولید می‌کنیم.

الله‌ورن تأکید کرد: آزمایشگاه سیار زیستی سطح 3 در وزارت دفاع ساخته و به انستیتو پاستور تحویل داده شد و همچنین با سامانه سیار درمانی و لباس‌های حفاظت فردی که مراکز درمانی از این لباس‌ها استفاده می‌کنند در واقع بسته کاملی از تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با بیماری کرونا در وزارت دفاع تولید و ساخته می‌شود.

وی اضافه کرد: ظرفیت روزانه تولید 150 هزار لیتر محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست و سطوح و 40 هزار عدد ماسک و همچنین تجهیزات مورد نیاز بخش درمانی را داریم. خوشبختانه براساس ابلاغ و تکلیفی که به وزارت دفاع داده شد این محصولات و تجهیزات به اندازه و تعداد مورد نیاز برای همه مراکزی که درخواست‌کننده این محصولات هستند، در حال تأمین است.

رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع بیان کرد: ما در شبکه‌های فروشگاهی‌مان به‌نام «اتکا» محلول‌های ضدعفونی‌کننده و ماسک‌ها را برای ایجاد آرامش‌بخشی در اختیار همگان قرار داده‌ایم، یعنی با مراجعه به شبکه فروشگاهی در سراسر کشور تمامی مردم عزیز و به‌خصوص بیمه‌شدگان نیروهای مسلح می‌توانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

الله‌ورن خاطرنشان کرد: روزهای اول شاید به‌نوعی کشور غافلگیر شد ولی کم‌کم خوشبختانه با مدیریتی که اتفاق افتاد و همدلی و همراهی که انصافاً بین تمامی بخش‌های کشوری و لشکری اتفاق افتاد امروز شاهد یک مدیریت خیلی خوب در عرصه کرونا هستیم و ان شاء الله این مدیریت منجر به کنترل و کم‌کم محو این بیماری با همراهی همه مردم به‌امید خدا شود.

(0) نظر
برچسب ها :
ویروس کرونا؛ از طریق ذرات آلوده هوا به چشم منتقل می‌شود؟

به جز راه دهان و تنفس راه دیگری که می تواند ویروس کرونا را به فرد دیگر انتقال دهد، پرتاب ذرات آلوده به داخل چشم است.

مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیرات ذرات معلق هوا در انتقال ویروس کرونا اظهار کرد: اگر چه  روش‌های تاثیرگذار و مطمئنی برای مقابله با آلودگی هوا زمستانی وجود ندارد، اما باید حداقل تلاش کرد تا با شیوه‌های طبیعی بدن را محافظت کرده تا اثرات نامطلوب این شرایط را کاهش داد. متاسفانه آلودگی هوا برای ریه ها، پوست و به خصوص برای کودکان بسیار مضر است بنابراین حتما باید تلاش کنید این اثرات منفی را تا حد امکان خنثی کنید.

او  افزود: در این دوره احتمال انتقال بیماری از فرد ناقل به سایرین کمتر از ۳ درصد بوده که می‌تواند نکته مثبتی باشد. به جز راه دهان و تنفس راه دیگری که می‌تواند ویروس را به فرد دیگر انتقال دهد، پرتاب ذرات آلوده ویروس معلق به داخل چشم است.  در این موقع حتما از عینک‌های طبی یا غیر طبی استفاده کرده تا جلو انتقال این نوع ویروس گرفته شود.

مردانی بیان کرد: آلودگی هوا و ساکن ماندن ذرات معلق مضر هوا در شهر‌ها موجب افزایش شیوع این بیماری می‌شود، لذا به افرادی که سابقه بیماری‌های عفونی، ریوی و تنفسی دارند توصیه می‌شود در این شرایط تا جایی که امکان دارد از منزل خارج نشوند، چراکه این افراد نیز در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند.

او تصریح کرد: افرادی هم که به کرونا ویروس مبتلا شدند، حتما اقدام به قرنطینه کردن خود در مراکز بهداشتی کنند. زیرا یکی از ویژگی‌های این بیماری انتقال سریع ویروس از فرد آلوده به افراد دیگر است. در این ایام همه هموطنان به‌طور مرتب دست و صورت خود را با صابون بشویند و دست آلوده را هرگز به چشمان خود نمالند.

مردانی تاکید کرد:  به مردم توصیه می‌کنیم هشدار‌ها و توصیه‌های پیشگیرانه پزشکان و متخصصان را جدی بگیرند تا به این بیماری که شباهت بسیاری نیز به سرماخوردگی دارد، مبتلا نشوند.
(0) نظر
برچسب ها :
ویروس کرونا؛ چرا به دستگاه تنفسی بیمار حمله می‌کند؟

یک متخصص عفونی گفت: هر ویروسی تمایل به یک قسمت بدن دارد که ویروس کرونا همان ابتدا سیستم تنفسی فرد را مختل می‌کند.
جمال میرزایی متخصص عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ویروس کرونا یکی از ویروس‌هایی است که از راه تنفسی وارد بدن افراد می‌شود.

 متخصص عفونی افزود: ویروس کرونا با ورود به سیستم تنفسی باعث ایجاد درگیری‌هایی در اعضای مختلف می شود که این علائم بیشتر شبیه سرماخوردگی است.

وی ادامه داد: شخص ممکن است در ابتدا آن را با سرماخوردگی و یا آنفلوانزا اشتباه بگیرد و دیرتر به پزشک مراجعه کند، به همین دلیل ممکن است دچار عفونت شدید دستگاه تنفسی شودو روند درمانشان طولانی تر باشد.

میرزایی ادامه داد: ویروس کرونا در مرحله‌های بعدی با درگیری‌های شدید ریوی در افراد با زمینه‌های بیماری‌های مزمن و نقص ایمنی می‌تواند شدت بیشتری داشته باشد و طول درمان در این افراد بیشتر می‌شود.

او افزود: ویروس کرونا تمایل زیادی به سیستم تنفسی دارد که در چند هفته اخیر نیز دیده شده است که بیشتر بیماران با مشکلات تنفسی حاد بستری شده اند.

این متخصص عفونی گفت: اگر فردی به این ویروس مبتلا شد باید مراقبت ویژه ایی از خود داشته باشد؛ پس اولویت ماسک زدن با بیمارانی است که دچار این ویروس شده اند و دلیل آن هم مصون ماندن سایر افراد از انتقال این ویروس است.

میزایی با تاکید بر این که اگر بیماری حال عموی خوبی دارد بهترین کار ماندن در منزل است. اما باید چند نکته را به یاد داشته باشد و آن هم جدا کردن اتاق و سرویس بهداشتی خود از سایر اعضای خانواده است؛ افراد پس از گذراندن چهارده روز و با از بین رفتن علائمی، چون تب بالا، سرفه و... می‌توانند به زندگی روزمره خود بازگردند.

این متخصص عفونی توصیه کرد: افرادی که با بیمار مبتلا به ویروس کرونا در ارتباط هستند حتما از ماسک و دستکش برای مراقبت بیشتر استفاده کنند.

وی گفت: اگر افراد می‌خواهند از این بحران به خوبی عبور کنند در منزل بمانند تا از انتشار این ویروس فرصت طلب جلوگیری کنند.
(0) نظر
برچسب ها :
در زمان شیوع کرونا با کودکانمان چگونه رفتار کنیم؟

باتوجه به شیوع جهانی ویروس کرونا روانشناسان کودک جهت ایجاد حس امنیت و اطمینان در کودکان توصیه‌هایی را ارائه کرده‌اند.


به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از والدین نمی‌دانند که چگونه با فرزندان خود در مورد ویروس کرونا صحبت کنند و نگران این هستند که ناآگاهانه با واکنش، رفتار و پاسخگویی اشتباه به کودکان خود آسیب بزنند.

در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و اعلام وضعیت هشدار و وجود اخبار ضد و نقیض نسبت به این بیماری، بسیاری از والدین نگران فرزندان خود بوده و نمی‌دانند که چگونه باید مراقب سلامت روحی کودکانشان باشند.

از یک سو والدین باید رعایت اصول بهداشتی را به طور مرتب به کودکان خود یادآوری کنند و از سوی دیگر ممکن است با این کار کودکانشان را دچار اضطراب و آشفتگی کنند.

روانشناسان کودک و نوجوان با توجه به شیوع جهانی ویروس کرونا، نکاتی را به والدین در گفتگو و برخورد با کودکان ارائه کرده اند تا در ایجاد حس امنیت و اطمینان در آن‌ها موثر باشند.

چه چیزی را به کودکانمان بگوییم و چه چیزی را نگوییم؟
کودکتان را ترغیب کنید که احساسش را بیان کنند و شما نیز احساس او را بپذیرید.

وقتی والدین به فرزندان خود می‌گویند «به هیچ وجه نگران نباشید، مشکلی ایجاد نمی‌شود، شما آسیب نمی‌بینید و ...» کودکان احساس می‌کنند که درک و شنیده نمی‌شوند.

بهتر است به آن‌ها بگویید «می‌دانم نگران هستی و می‌خواهم راجع به این موضوع با من صحبت کنی، بگو برای چه نگران هستی، در مدرسه چه شنیدی؟ بچه‌ها چه می‌گویند؟ و ...»

از کودکتان بخواهید احساسش را بیان کند و تلاش کنید احساس او را متوجه شوید. برای این که به طور کامل درک کنید که فرزندتان چه احساسی را تجربه می‌کند باید آن را به طور کامل بیان و توصیف کند. این باعث می‌شود که استرس او کاهش یافته و احساس درک شدن از طرف شما را می‌کند. احساس او را به هیچ وجه بی ارزش ندانید و آن را بپذیرید.

اطلاعات واقعی را متناسب با سن کودک به او ارائه دهید
وقتی کودک احساسات خود را بیان کرد و شما آن را پذیرفتید، آنگاه باید برای کودک اطلاعات غلط و غیر واقعی را روشن کرده و در حد سن کودک و با همکاری او، واقعیت را از غیر واقعیت جدا و ابهامات کودک را رفع کنید. والدین باید اطلاعات کودک خود درباره ویروس کرونا را مدیریت کنند. البته توجه داشته باشید که باید به نوجوانان جزئیات و حقایق گفته شود. این باعث اثرگذاری کمتر شایعات روی کودکان و نوجوانان می‌شود.‌

می‌توانید مکالمه را با سوال از فرزندتان درباره اخبار منتشر شده از کرونا در مدرسه یا دوستانش شروع کنید و سپس هرگونه تصور غلط را تصحیح کنید.

شما باید هر طور شده کودکانتان را تشویق به صحبت کردن از نگرانی‌ها و ترس هایشان کنید تا احساس امنیت روانی پیدا کنند.

استرس و ترس را به کودکان خود منتقل نکنید
والدین هنگام صحبت از ویروس کرونا در مقابل فرزندانشان باید الگوی آرامش آن‌ها باشند. اگر والدین اضطراب داشته باشند، فرزندان نیز دچار تنش و اضطراب می‌شوند. تمرکز و آرام بودن شما موجب آرامش فرزندتان می‌شود.

قبل از صحبت با کودکان درمورد ویروس ابتدا خود را آرام کنید و توجه داشته باشید که کودکان از لحن و صورت ما برای آگاهی از شرایط خلقی و روحیتان استفاده می‌کنند.

به فرزندتان اطلاع دهید که افراد بزرگتر در تلاشند تا واکسن ویروس را پیدا کنند و درمورد دستورالعمل‌های خاص یا موارد اضطراری بهداشتی به مردم اطلاع می‌دهند. این اطمینان دهی به نحوی باید باشد که کودک وقت خود را صرف افکار فاجعه بار درمورد آن چه ممکن است اتفاق بیفتد نکند.

توجه کودکان را به ویروس کرونا و اخبار آن کاهش دهید
اجازه ندهید کودکان در معرض بمباران اخبار و اطلاعات از رسانه و شبکه‌های اجتماعی قرار بگیرند، زیرا آن‌ها را دچار اضطراب فراگیر کرده و به مرور حساس، زودرنج و تحریک پذیر خواهند شد. با توجه برگردانی و انجام فعالیت‌های مشترک و جذاب ذهن کودکان را از بیماری و مرگ و میر دور نگه داشته و توجه آن‌ها را به امور مثبت و مورد علاقه شان معطوف کنید.

اگر فرزندتان نگران و پریشان شده او را ترغیب کنید تا احساسات خود را به اشتراک بگذارد و سپس او را به انجام فعالیت‌های مشترک، دیدن برنامه کودک مورد علاقه، کمک در کار‌های خانه یا یک بازی ویدئویی مورد علاقه هدایت کنید.

توصیه‌های بهداشتی به کودکان را مختص ویروس کرونا کنید
توصیه‌های بهداشتی را برای سلامت و مراقبت کودک از بیماری به صورت کلی و با زبان کودکان به کار ببرید. اطلاعاتی که تصمیم می‌گیرید از دادن آن‌ها به فرزندتان خودداری کنید، به اندازه آن چه به آن‌ها می‌گویید مهم است. مثلا ممکن است برای کودکان وحشتناک باشد که از انتقال ویروس کرونا به کودکان بدون هیچ علامتی اطلاع پیدا کنند. این اطلاعات و اخبار مشابه را از کودکان خود دور نگه دارید تا استرس آن‌ها را به حداقل برسانید.
(0) نظر
برچسب ها :
توصیه های بهداشتی در طول سفر برای پیشگیری از کرونا

۱) تا حد امکان مسافرت‌های خود را لغو کنید.
۲) اگر تب دارید و سرفه می کنید، از سفر کردن بپرهیزید.
۳) در صورت داشتن تب، سرفه و تنگی نفس حتما با پزشک و یا مراکز بهداشتی و درمانی تماس گرفته و ایشان را در جریان مسافرت قبلی خود بگذارید.
۴) از تماس مستقیم با افراد دارای تب و سرفه خوداری کنید.
۵) مکررا دست‌های خود را با محلول‌های ضدعفونی کننده یا الکل ۷۰ درصد شستشو دهید.
۶) از لمس چشم و بینی و دهان خود، جداً خودداری کنید.
۷) حتما همراه خود دستمال کاغذی تمیز داشته باشید.
۸) درصورت سرفه و عطسه حتما از دستمال کاغذی استفاده کنید و در یک نایلون پلاستیکی و یا محفظه دردار بیندازید. در صورت نداشتن دستمال، دهانتان را با آرنج خود بپوشانید.
۹) در صورت استفاده از ماسک اطمینان داشته باشید که دهان و بینی شما را کاملا بپوشاند.
۱۰) بلافاصله بعد از هر سرفه ماسک خود را درآورده و در یک پوشش پلاستیکی قرار داده و دستان خود را بشویید.
۱۱) در حین سفر و داشتن علایم تب و سرفه حتما خدمه هواپیما یا اتوبوس را مطلع کنید.
۱۲) در طول مسافرت حتما از غذا‌های پخته استفاده کنید.
۱۳) در طول مسافرت از تماس نزدیک با حیوانات خوداری کنید.
۱۴) در حین مسافرت از لمس میله‌های اتوبوس و صندلی‌ها چه در اتوبوس و چه در هواپیما خود داری کنید.
۱۵) از پذیرایی‌های هواپیما و اتوبوس استفاده نکنید.
۱۶) برای خود بطری آب اختصاصی در یک کیف داشته باشید.
۱۷) سیگار نکشید.
۱۸) حتما دستکش به دست کنید.
۱۹) کارت پرواز و بلیط اتوبوس می‌تواند آلوده به ویروس باشد. بعد از لمس آن‌ها دستانتان را ضدعفونی کنید.
۲۰) تا جای ممکن سعی کنید از پول نقد استفاده نکنید.
۲۱) برای پرداخت وجه در طول سفر، از دریافت کننده وجه بخواهید اجازه دهد خودتان کارت را در دستگاه کارتخوان بکشید و ایشان نیز خودشان مبلغ و رمز کارت را وارد کند.
۲۲) کارت عابر بانکی را که استفاده کردید در یک دستمال کاغذی بپیچید و سپس در جیبتان بگذارید تا در اولین فرصت آن را ضدعفونی نمایید و سپس در کیف تان قرار دهید.
(0) نظر
برچسب ها :
کرونا روی پارچه و لباس زنده می‌ماند؟

به گفته برخی کارشناسان ویروس کرونا بر روی پارچه و لباس عمر کوتاهی دارد و زمان زنده ماندن آن بر روی این اجسام نسبت به زنده ماندن این ویروس در هوا کمتر است.


به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان تلویزیونی ملی چین درباره زنده ماندن یا نماندن ویروس کرونا بر روی پارچه و لباس، می‌گویند: درصد انتقال ویروس از روی پارچه و لباس پایین است، به طور کلی زمان زنده ماندن این ویروس روی پارچه و لباس بسیار کوتاه‌تر از زمان زنده ماندن ویروس در هوا و ذرات ریز آب دهان و بینی است.

به گفته این کارشناسان این نوع ویروس بیشتر بر روی اجسام صاف و بدون سوراخ باقی می‌ماند به همین دلیل لازم نیست زیاد نگران وجود ویروس کرونا روی پارچه و لباس باشید.

این کارشناسان چینی بر شستن مداوم دست‌ها بسیار تأکید کردند و گفتند: دست‌ها بسیار مهم هستند باید دست‌ها را به خوبی و به روش درست بشوییم، اگر ممکن است لباس‌ها را در جایی که هوا جریان داشته باشد بگذاریم.

تشخیص علائم کرونا از آنفلوانزا
از زمان شیوع ویروس کرونا و گسترش آن ما به سلامتی خودمان بیش از پیش توجه می‌کنیم، اگر خود و یا اعضای خانواده‌تان علائمی مانند تب یا دمایی بالاتر از ۳۷.۷ درجه یا سرفه و سوزش گلو داشته باشند، آیا این نشانه‌ها حتما نشانه کرونا ویروس است یا خیر؟

به گفته کارشناسان چینی نمی‌توان به این سوال را با اطمینان پاسخ داد که فرد مبتلا به ویروس کرونا شده است یا خیر، اما تب و سرفه می‌تواند ناشی از سرما خوردگی میکروبی، حساسیت و استرس باشد.

بنابراین اگر به محله مشکوک به کروناویروس نرفته‌اید، یا اگر فردی در اطرافتان بیمار نبود، لازم نیست نگران باشید، تنها چند روز در خانه بمانید و وضعیت سلامتیتان را تحت نظر و مراقبت قرار دهید، در طول این مدت هر روز صبح تا شب دو بار دمای بدن خود را اندازه و تحت درمان قرار بگیرید.

با وجود نداشتن هیچ علائمی ممکن است به کرونا مبتلا شده باشیم؟
همچنین به گفته این کارشناسان برخی از بیماران مبتلا به کرونا ویروس ابتدا تب بالایی ندارند، اما بدن درد، دل درد و اسهال دارند، حتی تعدادی از مبتلایان هیچ نشانه‌ای ندارند و ویروس جدید تنها در دستگاه تنفسی افراد ظاهر می‌شود، اما این افراد می‌توانند ناقل ویروس باشند.

به همین دلیل اگر به محل شیوع کرونا ویروس رفته اید یا با بیماران مشکوک تماس داشته اید، باید خود را در خانه قرنطینه کنید و اگر نشانه‌های مشکوک داشتید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

فراموش نکنید از ماسک استاندارد استفاده کنید تا از خود و اطرافیانتان محافظت کنید، در دوره شیوع ویروس کرونا نباید بیش از حد نگران باشید، زندگی منظم و روحیه شاد برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
(0) نظر
برچسب ها :
آیا دو نوع ویروس کرونا وجود دارد؟

دسته بندی ویروس کویید ۱۹ به دو سویه اس و ال یعنی خفیف و ضعیف یک شایعه بی اساس است


به گزارش  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  واعظ جلالی ویروس شناس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آنچه درمورد وجود دو سویه خفیف و قوی در کویید ۱۹ گفته می‌شود، اظهار کرد: برخی افراد با برداشت اشتباهی که از یک مقاله چینی در مورد کویید ۱۹ داشته اند این باور را در بین عموم اشاعه داده اند که این ویروس دو سویه متفاوت دارد که یک سویه آن باعث یک بیماری خفیف و یک سویه آن باعث نوع حاد بیماری می‌شود، در حالی که چنین چیزی از نظر علمی تایید نشده و ممکن است انتشار غلط آن در بین مردم جامعه باعث حساسیت زدایی نسبت به مراقبت‌های بهداشتی شود.

مقاله نامعتبری که جدی گرفته شد
 وی افزود: در این مطالعه خطای علمی رخ داده است زیرا علی رغم اینکه به طور انتخابی ۷۰ درصد ویروس‌های بررسی شده از نوع ال بوده است، این طور نتیجه گیری کرده اند که نوع ال که نوع خفیف‌تر است در حال شیوع و گسترش است و به همین خاطر نباید در مورد این بیماری زیاد نگران بود.

 واعظ جلالی تاکید کرد: دسته بندی ویروس کویید ۱۹ به دو سویه اس و ال یعنی خفیف و ضعیف یک شایعه بی اساس است و محققان بر این باورند که ممکن است در حال حاضر مقالاتی منتشر شود که به خاطر اضطرار در شرایط فعلی بدون طی کردن مراحل داوری و اعتبار سنجی وارد فضای علمی شود. اظهار نظر‌هایی که در مورد شیوع بیشتر نوع خفیف کویید ۱۹ انجام می‌شود از نظر مجامع علمی قابل قبول نیست.

عدم بررسی علائم بالینی بیماران؛ اشتباهی دیگر در مقاله چینی
 وی تاکید کرد: در این مقاله چینی وضعیت بالینی بیمارانی که ویروس آن‌ها مورد مطالعه قرار گرفته، بررسی نشده است و مشخص نیست که آیا فردی که دچار سویه خفیف این ویروس شده دچار علائم و بیماری خفیفی هم شده است یا خیر.

 کشف واکسن؛ تنها راه ریشه کنی کویید ۱۹
 این ویروس شناس با بیان اینکه با مداخلات انسانی مانند تولید واکسن می‌توان ویروس را حدف کرد، توضیح داد: برای مثال ویروس آبله به طور کلی ریشه کن شده است، اما این اتفاق با واکسن رخ داده است.

 وی با بیان اینکه سایز این ویروس‌ها بزرگ است، توضیح داد: این ویروس‌ها علاوه بر سایز بزرگ، ظرفیت ژنتیکی بالایی دارند و امید‌های زیادی وجود دارد که بتوانیم در کرونا ویروس‌ها دست ورزی‌های ژنتیکی انجام دهیم تا بتوانیم از آن‌ها برای درمان به عنوان حامل‌های دارو استفاده کنیم.

پای کویید ۱۹ چگونه به زندگی انسان‌ها باز شد؟
 وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که این ویروس اولین بار توانسته است با جهش ژنتیکی از میزبانی که در طبیعت داشته و احتمالا این میزبان خفاش و یا مورچه خوار فلس دار بوده است، در بدن انسان تکثیر پیدا کند و آلودگی ایجاد کند.

 وی افزود: تحقیقات در مورد پایداری ویروس‌ها بر روی سطوح مختلف نشان داده است که کرونا ویروس‌ها بر روی کاغذ حدود چهار ساعت زنده می‌ماند زیرا کاغذ رطوبت را می‌گیرد و ویروس را غیر فعال می‌کند.

 واعظ جلالی با بیان اینکه این نوع ویروس بر روی دستکش جراحی نیز بعد از چند ساعت غیر فعال می‌شود یادآور شد:، اما ویروس کرونا بر روی سطح فلز پایداری بیشتری دارد.
(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1400 هفته دوم اردیبهشت 1400 هفته اول اردیبهشت 1400 هفته چهارم فروردین 1400 هفته سوم فروردین 1400 هفته دوم فروردین 1400 هفته اول فروردین 1400 هفته سوم اسفند 1399 هفته دوم اسفند 1399 هفته اول اسفند 1399 هفته چهارم بهمن 1399 هفته سوم بهمن 1399 هفته دوم بهمن 1399 هفته اول بهمن 1399 هفته چهارم دی 1399 هفته سوم دی 1399 هفته دوم دی 1399 هفته اول دی 1399 هفته چهارم آذر 1399 هفته سوم آذر 1399 هفته دوم آذر 1399 هفته اول آذر 1399 هفته چهارم آبان 1399 هفته سوم آبان 1399 هفته دوم آبان 1399 هفته اول آبان 1399 هفته چهارم مهر 1399 هفته سوم مهر 1399 هفته دوم مهر 1399 هفته اول مهر 1399 هفته چهارم شهریور 1399 هفته سوم شهریور 1399 هفته دوم شهریور 1399 هفته اول شهریور 1399 هفته چهارم مرداد 1399 هفته سوم مرداد 1399 هفته دوم مرداد 1399 هفته اول مرداد 1399 هفته چهارم تیر 1399 هفته سوم تیر 1399 هفته دوم تیر 1399 هفته سوم خرداد 1399 هفته دوم خرداد 1399 هفته اول خرداد 1399 هفته چهارم اردیبهشت 1399 هفته سوم اردیبهشت 1399 هفته دوم اردیبهشت 1399 هفته اول اردیبهشت 1399 هفته چهارم فروردین 1399 هفته سوم فروردین 1399 هفته دوم فروردین 1399 هفته اول فروردین 1399
موضوعات
اخبار کرونایی (718) توصیه های کرونایی (352) عکس و کاریکاتور کرونایی (175) پرسش و پاسخ کرونایی (129) مدافعان سلامت (66) اخبار خوش کرونایی (61)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 228612
تعداد نوشته ها : 840
تعداد نظرات : 4
X